После туче стотина демобилисаних бораца са специјалцима у Сарајеву мирно (ВИДЕО)

Posle tuče stotina demobilisanih boraca sa specijalcima u Sarajevu mirno (VIDEO)

5 septembra 2018

Situacija u centru Sarajeva je posle sukoba bivših boraca Armije BiH i policije normalizovana, ali su borci najavili da će da nastave sa okupljanjem, s ciljem da nateraju parlament Federacije BiH da odmah usvoji novi zakon koji bi regulisao njihova prava.

Do sukoba je došlo oko podneva, a situacija se normalizovala malo posle 14 sati, prenela je agencija Hina, dok portal Klix.ba prenosi da se borci ponovo okupljaju.Nekoliko stotina demobilisanih boraca sukobilo se s policijom, kada su učesnici protesta blokirali glavnu saobraćajnicu u Sarajevu.

Tom prilikom je, kako je naveo Klix.ba, povređeno 30 bivših boraca.

U policiji su rekli da su upotrebili silu i suzavac jer su pojedini borci imali metalne šipke.

Pojedinim borcima je od suzavca pozlilo, pa su zatražili lekarsku pomoć.

Demobilisani borci sa područja Federacije BiH počeli su danas proteste pred Parlamentom tog entiteta BiH, zahtevajući da se zakaže hitna sednica oba Doma sa samo jednom tačkom dnevnog reda – Usaglašavanje amandmana na Zakon o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica.

Prvobitno je bila blokirana saobraćajnica pred zgradom Parlamenta Federacije BiH, da bi borci potom krenuli u šetnju drugom stranom Miljacke i blokirali Obalu Kulina bana, gde je došlo do incidenta između demobilisanih boraca i policije.

KOMENTARI5 komentara

 1. Sorbona says:

  "To je vama vasa borba dala...", bolje niste ni zasluzili!

 2. Branko says:

  Hrvatska je za NATO ključna zemlja Balkana. Ona je tu da za račun USA, V. Britanije i Francuske trajno sprečava svaku inicijativu o posleratnom povezivanju makar i u ekonomskom smislu. Od prvog dana zapad korumpira, potkupljuje i ucenjuje njihovu elitu, a elita korumpira borce iz rata bogatim penzijama, stanovima, kućama i automobilima. Oko 500.000 Hrvata prima neki oblik penzije i boračke pomoći. Mnogi od njih su do tog statusa došli nezakonito. Zbog svega toga, hrvatski penzioni fond je pred propasti. Zato su na onaj način spašavali Agrokor umesto da su ga po važećim pravilima tržišta pustili da ide u stečaj. Naime, veoma mnogo deonica Agrogora se nalazi u portfelju hrvatskih penzionih fondova. Tako su im i "naša" braća Rusi direktno pomogli da ne propadnu sa pozajmicama i kreditima i tako nastave živeti u nezavisnoj šarenoj laži, inače bi ovakve slike mogli da gledamo danas i iz centra Zagreba.

  • Karital says:

   Do toga bi i došlo da zaleđe HDZ-u ne čuvaju Vlasi.Vlasi i Pupovac čvrsto su uz HDZ po naputku Vučića.

   • Pašenog Moca says:

    A šta ovi drugi, sdp su kao progresivci? Ajde bre ne budali ustašo svi ste vi isti, to je kao da biraš između Hajndriha i Himlera!

    • Karital says:

     Progresivni kao svi ljevičari, za razliku od vašeg Dačića, koji nema veze sa levicom.Zadrtoj hrvatskoj desnici leđa čuva Pupovac. Miloradu dobro a ostaloj braći, kako kome?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *