ПОСЛЕ УКРАЈИНЕ НАСТАЋЕ ЈОШ ВЕЋИ ХАОС – ЕВО ГДЕ ПОЧИЊЕ…

ПОСЛЕ УКРАЈИНЕ НАСТАЋЕ ЈОШ ВЕЋИ ХАОС – ЕВО ГДЕ ПОЧИЊЕ…

27 септембра 2023

Михаил Хазин објаснио шта чека Европу после сукоба у Украјини. Рекао је где ће се „настати прави хаос“.

Данас се САД спремају за конфронтацију са Kином и поново се фокусирају на борбе у југоисточној Азији. У том контексту, ЕУ може остати без америчке заштите.Бивши амерички државни секретар Хенри Kисинџер пролетос је говорио о неизбежности рата између САД и Kине. А ако сукоб ипак почне он ће утицати на све регионе света.

Недавно је и секретар америчког ваздухопловства Френк Kендал говорио о предстојећем сукобу са Kином. Он сматра да су моћници већ на прагу битке великих размера.

Економиста Михаил Хазин говорио је о томе како би се ситуација у свету променила у случају избијања америчко-кинеског рата. Он је уверен да се овај сценарио више не може избећи.

Експерт је такође предвидео нови „рат” у Европи, који ће бити резултат сукоба Вашингтона и Пекинга. Штавише, ова битка ће ићи далеко изван граница Украјине.

Хазин је истакао да су САД изгубиле доминантну позицију у свету. Штавише, ризикују да потпуно испадну из редова главних сила. А једини начин да останете у току је да изазовете нови центар моћи, односно Kину. Штавише, Вашингтон то треба да уради пре средине лета 2024.

У супротном, одржавање утицаја ће једноставно бити економски немогуће. Из тог разлога, сви други амерички пројекти, који захтевају новац и ресурсе и без њиховог укидања немогуће је покренути ову операцију у југоисточној Азији, укључујући и Украјину, нагласио је економиста.

Он је објаснио да су Сједињеним Државама сада потребна нова тржишта, а једино тржиште које им може помоћи да извуку своју економију и обнове индустрију је југоисточна Азија:

То јест, људи тамо треба да купују америчку робу. Вашингтон је спреман да почне да производи само за загарантовану потражњу, пошто данас нико неће улагати у САД, јер Kина има сличну и јефтинију робу. И често бољег квалитета.

САД желе да избегну авганистански сценарио

Хазин је приметио да се Вашингтон већ припрема за предстојећу битку, почињући постепено да смањује своје војно присуство у бројним регионима у којима традиционално одржава контингент:

Америчке трупе се сада повлаче из Европе и Блиског истока. А биће и гомила других последица. А да би некако задржале контролу над западном Европом, САД данас покушавају да је закаче на нафтно-гасну инфраструктуру.

Према експерту, недавну посету шефа америчког Стејт департмента Ентонија Блинкена Kијеву треба посматрати у овом контексту:

Његов циљ је да пажљиво повуче снаге Сједињених Држава из источне Европе уз минималне трошкове за Вашингтон. Уосталом, сада постоји још један пројекат, важнији и то у југоисточној Азији. Ипак, Kабула се још сви сећају… Стога САД заиста желе да избегну авганистански сценарио повлачења својих трупа.Наравно, повлачење Вашингтона из Европе неће проћи без трага. Ово ће највероватније резултирати новим ратом у региону.

Брисел ће такође морати да прерасподели ресурсе, поготово јер усред кампање санкција и даље нема средстава да прехрани источну Европу.

У међувремену, остављена без заштите САД, ЕУ ће почети да осећа реалну претњу од Русије и Kине.

Западна Европа има око 300-350 хиљада људи које могу да ставе на линију борбеног додира, односно на уско грло између Балтика и Алпа. Европска унија ће морати некако да смањи фронт, нагласио је економиста.

Сходно томе, Брисел ће се вратити на границе из 1945. године. А цео простор источне Европе ће практично изгубити заштиту и сигурност.

Овде се може десити прави хаос а биће одговорна Пољска, која сада све провоцира да би изазвала ужас. Истовремено, Италија, Аустрија, Мађарска и околне земље не желе сукоб. Они настоје да обнове Аустроугарску. Без Москве је то немогуће, па је папа почео да говори разне љубазне речи, закључио је Хазин.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad5 says:

    američka privreda je uvozno orjentisana konzumerska PREVARA...američka privreda ne postoji psotoji samo "finansijska industrija"...ne znam odakle im hrabrost da prevarantsko štampanje novca bez pokrića nazivaju industrijom ali SAD ĆE TO DA PLATE....oni ne proizvode ništa i nemaju šta da izvezu...trebaće im najamnje 20 god. da postanu ponovo industrijska i proizvodna sila...i to SA UVOZNIM RESURSIMA..to je nemoguća misija bez KOLONIJA i zato će sad da izbije strašan rat...pokušaće da stvore pravu kolonijalnu imperiju a ne finansisjku prevaru kao do sada i to će izazvati taj rat...u toku sledeće god.kreće bakrot banaka i masivni bankrot stanovništva koje više ne može da plaća dugove i upada "dozvoljen minus" na karticama samo da bi jeli i platili komunalije..u pitanju su desetine miliona ljudi tamo...to je samo jedan ali po mom mišljenju najvažniji aspekat koji će pokrenuti TOTALNI SLOM TAMO bukvalno,maltene preko noći...mislim da već u toku sledeće god amerika upada u privatni horor...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u