ПОСЛЕ ВЕРБАЛНОГ НАПАДА НА СРБИЈУ, СКАПАРОТИ СПРЕМА СВЕ ЗА ВЕЛИКИ РАТ: Скапароти довукао гомилу војске у Израел! (ВИДЕО)

POSLE VERBALNOG NAPADA NA SRBIJU, SKAPAROTI SPREMA SVE ZA VELIKI RAT: Skaparoti dovukao gomilu vojske u Izrael! (VIDEO)

13 marta 2018

Komandant američkih vojnih snaga u Evropi general Kurtis Skaparoti zakleo se u Tel Avivu da će Sjedinjene Države pomoći Izraelu u kriznom trenutku.

On je ovo izjavio nakon sastanka sa ministrom odbrane Izraela Gadijem Ajzenkotom u izraelskom generalštabu, tokom masivnih vojnih vežbi Izraelskih odbrambenih snaga (IOS) i Armije SAD pod nazivom „Juniper kobra 2018“, koje se ovih dana održavaju u Izraelu.

Na vežbama, zvanično, u ovom trenutku učestvuje oko 4.500 vojnika, ali se ne navodi koliko ima Izraelaca, a koliko Amerikanaca, kao ni da li je to konačan broj, a u izraelske teritorijalne vode, ovim povodom, doplovila je i američka 6. flota.

„Juniper kobra“ je prevashodno vežba protivraketne i protivavionske zaštite, na kojoj će, između ostalog, biti uvežbavana koordinacija američkih i izraelskih raketnih i vazduhoplovnih snaga, a trajaće nekoliko nedelja.

– Sjedinjene Države su duboko posvećene odbrani Izraela. Nastavićemo da radimo sa IOS-om na promociji stabilnosti u regionu, i to ne samo u smislu vojnih vežbi već i u slučaju stvarnih nepredviđenih situacija, rekao je Skaparoti.

„Tokom sastanka, komandanti su diskutovali o trenutnoj situacji na Bliskom Istoku i pretnjama u razvoju, kao i o prilikama za strateške vojne operacije“, saopšteno je iz komande izraelskih snaga.

General Ričard Klark, komandant 3. vazduhoplovne armije SAD, koji predstavlja američku ratnu avijaciju na ovim vežbama, rekao je da je vojska njegove zemlje spremna da brzo odreaguje na poziv Izraela. On je naglasio da je potrebno svega 72 sata da se američke snage stacionirane u Evropi prebace u Izrael.

Pojačane aktivnosti na severoistoku Sirije

Istovremeno sa pokretanjem vežbi „Juniper kobra 2018“, tokom prethodna dva dana, lokalni aktivisti prijavili su pojačane aktivnosti američkih snaga u severoistočnoj sirijskoj pokrajini Hasaka, koja se u potpunosti nalazi pod kontrolom američko-kurdske koalicije.

Osim već ustaljenih izveštaja o bivšim teroristima Islamske države, koji sada prolaze preobuku u američkim bazama u ovom regionu, lokalni aktivisti izveštavaju o velikom broju američkih „Blek hok“ helikoptera koji već dva dana pristižu u iste te baze, što je dokumentovano i ovim snimkom:

Ovakve aktivnosti govore u prilog tvrdnjama da je prva grupa terorista završila obuku u američkim bazama i da su spremni za raspoređivanje na krizne tačke unutar Sirije sa kojih Pentagon planira dalju destabilizacju Sirije.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. goran says:

  Ameri i Rusi, sluge Izraela. Nista novo.

  • Miraš says:

   Pljuckanje po Rusiji služi kao odskočna daska da neko ko se oseća veoma malim jadnim i nesigurnim e da konačno usani jadničak poraste.

 2. Oliver says:

  Nema zezanja kad cionisti udare šakom o stol.Svi stoje mirno i čekaju naruđbine.

 3. Miraš says:

  Junak Skaparoti kao da slučajno ili baš namerno kasni. Tačno se ne zna iz kojih razloga ova vežba desetak dana kasni, a po ranijim najavama trebala je početi 04.03.2018.godine.... Ovo je deveta po redu godišnja i zajednička vojna vežba izraelskih i američkih vojnih snaga. Prva vežba "Uniper Cobra" održana je još u oktobru 2009 godine, a poslednja je održana u junu 2016 godine. List "The Jerusalem post" najavio je ovu vežbu 22.02.2018.godine s tim da će početi 04 Marta i trajaće do 15. marta, oko dve nedelje. Inače prošle godine u septembru otvorena je prva američka vojna baza u Izraelu... Jedino ima smisla pitanje zašto se tradicionalna vojna vežba održava baš ovih dana. Poredjenja radi tog istog 22.februara britanski "The Guardian" pisao je "Istočna Guta postaje druga Srebrenica, a mi (tkzv. medjunarodna zajednica) opet okrećemo glavu".

 4. Miraš says:

  Da će biti novih vojnih pokušaja snaga SAA da se oslobodi I. Guta od terorista znalo se već 15 februara. Tada su botovi drsko komentarisali da će ubiti još jednog Asadovog generala, a mislili su baš na Suheila Hasana brigadnog generala koji predvodi elitne snage Tugrovi. Počev od 18.februara išli su najpre samo vazdušni napadi na terorističke položaje u I. Guti, a kopnena operacija "Čelik Damaska" počela je 25.02.2018.godine.... Brine to što je očigledno da SAD pravi paralelnu državu u Siriji - Sirijski Kurdistan istočno od Eufrata, ali da li bi oni da naprave još neku paralelnu državu na preostaloj većoj teritoriji Sirije??? Sve te terorističke grupe u većim enklavama, da li su isto nekakve paralelne države: u I. Guti, u Dari, plus američka baza u Tanfu, pa i ona u Idlibu? Još kad bi pustili da raste ponovo ISIS blizu Tanfa i istočnije u pustinji odlomili bi ceo južni deo Sirije kao pogaču. Deeskalacione zone su regulisane čak i Rezolucijom SB UN i različite tj. suprotstavljene strane dale su tada pristanak. Ali svako je imao svoje razloge zašto pristaje na tu reyoluciju i odobrava te zone. Sirija je želela da oslobodi [to vi[e svoju vojsku i da krene da oslobadja od ISIS grad Deir ez Zor i druge istočnije delove Sirije. a te deeskalacione zone je videla kao privremeno a ne trajno rešenje. A Amerikanci i ostali bili su saglasni sa pravljenjm tih zona jer su želeli da zaštite svoje instruktore i teroriste u tim zonama. Ali i samo zone su teritorije otete od Sirije jer njima ipak ne vlada država Sirija, nego u njima vladaju teroristi koje je obučio SAD i njihovi partneri. Zato se čak i Donald Tramp bunio povodom najnovijih vojnih operacija SAA u I. Guti. Negodovao je tada rečima; zašto deeskalacione zone da se smanjuju, one treba samo da rastu. Ovo je čak smešno. Treba ih samo pažljivo slušati...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *