POSLEDICA SANKCIJA – Oduzeta licenca crnogorskoj Atlas banci u Rusiji

POSLEDICA SANKCIJA – Oduzeta licenca crnogorskoj Atlas banci u Rusiji

22 oktobra 2014

atlas-banka-Moskva-rusija1-_620x0Arbitražni sud Moskve, kao prvostepeni organ, potvrdio je odluku Centralne banke Rusije (CBR) o oduzimanju licence za rad crnogorskoj Atlas banci u Moskvi, zbog, kako se navodi, izvesnih nepravilnosti u radu.

„Atlas banka će uložiti žalbu na tu odluku drugostepenom organu, jer je po našem mišljenju, kao i mišljenju advokata i Asocijacije ruskih banaka, koja broji preko 700 banaka u Rusiji, ta odluka prestroga u odnosu na nepravilnosti u radu utvrđene tokom kontrole CBR i koje je Atlas banka Moskva u utvrđenom roku čak i otklonila“, kazali su u Atlas banci za portal CDM.

Prema njihovim rečima, u obrazloženju Odluke Arbitražnog suda Moskve navedeno je da se licenca oduzima „zbog rada osam klijenata, dve tehničke greške prilikom slanja fajlova elektronskim putem i zato što je reč o banci koja je kćerka strane banke koja nije imala značajan udeo na ruskom bankarskom tržištu“.

„Stav naših advokata je da je odluka prvostepenog Suda političke prirode i da je posledica pridruživanja uvođenju sankcija Crne Gore Rusiji“, kazali su u banci.

Dodaju da posledice zbog oduzimanja licence Atlas banke Moskva ne trpi samo banka već i Crna Gora, jer je preko Atlas banke Moskva vršen značajan promet sredstava ruskih investitora u Crnu Goru.

Zbog svega navedenog, Skupština akcionara Atlas banke Podgorica je donela Odluku o prodaji Atlas banke u Rusiji.

„U toku je postupak prenosa 100 odsto vlasništva Atlas banke Moskva na rusko-srpski konzorcijum, koji će dalje nastaviti vođenje postupka pred nadležnim sudovima Moskve“, kazali su u banci.

KOMENTARI5 komentara

 1. Mare says:

  hahaha... beze kriminalci odmah

 2. milan says:

  Pa šta su CrnoGorske lopine mislile. Djukanovic? Misle oni Rusi budale, pa neznaju igrati te podle latinske igre. Ja cu tebi zavrcem uši a ti treba da mi kažeš hvala ti što me prosvetluješ, isto kao što je NATO bombardovao Srbiju, iz humanitarnih razloga, pa sada ove naše pičke od političara guraju nas, Srbiju u EU, NATO.

 3. života says:

  Podržavam komentare Milana i Mareta i dodajem, znaju Rusi da igraju i na zapadnjački politički način. Ovako se kažnjavaju fukare a ne ko naši što nas više za... mi više im se uvlačimo- VLAST SRBIJE.

 4. ARTILJERAC says:

  TO SAMO RAZVALJUJ , TAKO ĆE PROĆI I OVE EVROPSKE PODGUZNE MUVE U SRBIJI.

 5. Dušan says:

  O ČOČE PA TI IM UDARI ŠAMAR I OČEKUJEŠ OD NJIH DA TI OKRENU I DRUGI OBRAZ BRUKO JEDNA PONEO SI SE ZA AMERIMA I EU E SAD PLATI RAČUN ZA DRUGARSTVO U OVOM SVETU SVE SE PLAĆA SVE SE VRAĆA ČOČE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *