ПОСЛЕДЊИ ЈУРИШ: Сиријски авиони масовно бомбардују највеће упориште терориста на свету

POSLEDNJI JURIŠ: Sirijski avioni masovno bombarduju najveće uporište terorista na svetu

19 avgusta 2018

Sirijska arapska vojska nastavlja ofanzivu na poslednje uporište terorista DAEŠ-a u provinciji Suvejdi. Sirijski vojni ekspert general Rada Ahmed Šariki rekao je za Sputnjik da operacija na jugu Sirije ne remeti pripreme vojske za predstojeću bitku u Idlibu.

„Idlib je prioritetan, jer je ovde trenutno najveća koncentracija terorista na svetu. Spoljne snage koje podržavaju militante će pokušati da ih spasu od neizbežnog finala. Siguran sam da će do ove odlučne bitke doći i da će vojska pobediti. Tek nakon toga biće moguće govoriti o kraju sirijskog rata. Koristićemo sve mogućnosti za mirovno regulisanje čak i u poslednjoj fazi sirijskog rata“, rekao je sirijski general Rada Ahmed Šariki.

Izvor u sirijskoj vojsci rekao je Sputnjiku da sirijski avioni i helikopteri masovno bombarduju militante na jugu provincije Idlib i na severu provincije Hame. Napadnuti su teroristi iz redova Nusra fronta, koji su krenuli prema gradu Tamanahu na severu Hame. Sagovornik Sputnjika navodi da je tokom borbenih letova uništeno nekoliko vozila sa teroristima i nekoliko utvrđenja militanata.

Izvor dodaje da su pozicije sirijske vojske na borbenoj liniji prema militantima na jugoistoku provincije Idlib dobro utvrđene. Sirijska vojska izvodi preventivne napade na teroriste i puteve kojima se oni kreću.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. Kulak says:

    Napred naši!

  2. Deda Micko says:

    Pocelo je pocelo, trajace jos hiljadu godina, tako izgleda.

  3. doktrina soka says:

    TO je borba anglosaksonaca za naftu i vodu,o nafti sve znamo a da je voda u pustinjskom pesku najkvalitetnija i ne zagadena o tome se suti,kriju ko zmija noge. Rat za naftu i vodu trajat ce dok se ne uniste zapadni termiti.A bogami Arapi i ima za sta da se bore,pa sta kosta da kosta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *