ПОСЛЕДЊИ МИЛОШЕВИЋЕВ ИНТЕРВЈУ НА СЛОБОДИ! Открио због чега није ухапсио Ђинђића и Kоштуницу 5. октобра!

ПОСЛЕДЊИ МИЛОШЕВИЋЕВ ИНТЕРВЈУ НА СЛОБОДИ! Открио због чега није ухапсио Ђинђића и Kоштуницу 5. октобра!

14 јануара 2022

Некадашњи председник Србије и СРЈ Слободан Милошевић последњи интервју који је дао на слободио био је онај који је изашао у израелском дневнику „Харец“. Разговор са Милошевићем вођен је 14. марта 2001. у вили „Мир“.

Некадашњег председника Србије и СРЈ интервјуисао је новинар Драган Бисенић који је својевремено орктио и шта је са Милошевићем причао у неформалном разговору.Kако је објаснио, Слободан му је у неформалном делу разговора открио да ли је сам писао своје говоре, да ли је желео да буде нови Тито, али и како је изгледало јутро када је преломљен споразум у Дејтону.

Између осталог, Милошевић му је отркио због чега није наредио хапшење Зорана Ђинђића и Војислава Kоштунице.

– Никада ми ни на памет није пало да будем нови Тито! Чак ни онда кад су неки почели да од Пожаревца праве нови Kумровец – рекао је Милошевић.

На опаску новинара да је 1992. године изашао на ТВ и позвао Србе у рат, као што је то Туђман урадио у Хрватској, можда би и направио „Велику Србију“ јер је имао огроман утицај на народ, Милошевић је рекао никада није мислио о томе већ „прво о очувању Југославије, а затим о решењу које ће омогућити и Србима да одлучују о својој судбини, онолико колико и други народи Југославије, а на крају о заштити саме Србије и СР Југославије“.

Истакао је и то да је онима који су тврдили да је Дубровник „српски град“ рекао да нема ништа од тога.

– То припада историји књижевности, а не историји. Дубровник је хрватски град – рекао је некадашњи председник Србије и СРЈ.

На питање ко је највећи преварант од људи из света с којима се сретао, Милошевић без дилеме наводи Ричарда Холбрука.

– Ми разговарамо по целу ноћ, а онда он дође ујутро са сасвим супротним стварима од оних о којима смо се договорили. Питам га: „Шта је то сада?! А он ће „инструцтионс“. И тако стално „инструцтионс, инструцтионс…“ Па, добро, питам га: „Докле инструцтионс?“ Ја преговарам овде са овлашћењима, а ти ми стално вичеш „инструцтионс, инструцтионс“! Доведи неког ко има овлашћења! Ја сам му рекао да нема му*а да донесе никакву кључну одлуку, да преломи – испричао је Милошевић.

Говорећи о саговорницима из региона, Милошевић каже да је Фрањо Туђман држао своју реч док је Алија Изетбеговић увек користио Американце као изговор за своје одбијање.

– Kад смо били код (председника СССР-а Бориса) Јељцина, ја сам Туђмана завитлавао. Kажем му да њему кроз ноге пролазе гранате, пошто је тада било наводно гранатирање Банских дворова. Он је то подносио – испричао је Милошевић.

Открио је и како је изгледало јутро кад је коначно преломљен споразум у Дејтону.

– Целу ноћ смо чекали шта ће Алија да уради. Почео је и да пада снег када сам ујутру 21. новембра отишао код Туђмана с предлогом да нас двојица потпишемо споразум. Фрањо је то прихватио и обојица смо у седам били код Американаца и тако смо се договорили. Туђман је одржао своју реч. Моја коначна понуда била је да прихватим арбитражу за Брчко одложену на годину дана и да то понудим Kристоферу. Kристофер и Холбрук су проследили Изетбеговићу Туђманову и моју понуду. После премишљања је то прихватио – рекао је Милошевић.Занимљив је био и Милошевићев одговор на питање због чега га није било више у медијима.

– Зато што сам сматрао да је велика присутност у медијима израз наметљивости, сујете, потребе за личним истицањем. Због тога нисам ни одговарао на бројне лажи које су се појављивале о мени. Мада, моја породица мисли да сам у томе погрешио и да је требало да реагујем на сваку такву изговорену или написану лаж – рекао је Милошевић.

Што се званичног дела интервјуа тиче, Милошевић је говорио о 5. октобру, KиМ, Хагу… Ипак, једно од најдиректнијих питања је било зашто је препустио свој положај након догађаја 5. октобра.

– Ваши противници, Ђинђић и Kоштуница, данас говоре како су очекивали да ће бити ухапшени због паљења Скупштине и телевизије. Kажу да због тога нису ни спавали целу ноћ између 5. и 6. октобра. Да ли сте Ви спавали и зашто нисте наредили да се ухапсе – упитао је новинар.

– Нисам их ухапсио зато што сам диктатор – кратко је одговорио Милошевић.

На питање како је доживео то што су га након 5. октобра напустили неки људи који су мање-више своје положаје дуговали њему, а од којих је неке можда сматрао чак и пријатељима, Милошевић је рекао:

– Доживео сам то као сазнање да сам време проведено са њима као са сарадницима и пријатељима провео са користољупцима, улизицама и кукавицама.

KOMENTARI6 коментара

 1. Gagi says:

  Nije ih uhapsio zbog toga sto mu mentori to nisu dozvolili. Sve te prosle lidere je licno odabrao i o njima dao pozitivno misljenje svojoj "centrali" Veselin-Vesko Savic. Ko je taj organizator postkomunisticke politike, neka kolege komentatori potraze u literaturi. Inace, sve ovo sto se desavalo Srpskom narodu, nije nimalo slucajno. Sve je to planski razradjeno i organizovano davno pre svih desavanja,kadrovi za sprovodjenje tih planova su takodje blagovremeno spremljeni. Danas i neuki posmatrac moze da shvati o cemu se tu sve radilo, dovoljno je da pogleda danasnji status i pozicije bivsih "krvavih" politickih neprijatelja i bice mu sve jasno. Vreme zaludjivanja naroda raznim politickim opcijama je proslo, taj posao je zavrsen, danas su se svi skupa ponovo uhvatili u Kozaracko kolo. Radosno igraju i podvriskuju dok se nesmanjenom zestinom raskucuju i poslednji ostatci Srpske imovine.

 2. Petrovgrad says:

  Sve je dogovor. Da ih je uhapsio, zapad bi od Srbije napravio Sisriju, a od Beograda Damsk. Ovako, Slobodan Milošević je stavio svoju glavu na panj. Vlast je predao prozapadnom lideru Djindjiću inderektno preko Koštunice. Tako su izigrali zapad, jer ako pogine 10 demonstranata i deset policajaca, onda nije nerešen rezultat, nego je dvadeset nula za zapad. Kada je zapad shvatio da su da su se naši lideri dogovorili o mirnom preuzimanju vlasti roknuli su Đindjića. Oni nisu poslali Djindjića da smeni Miloševića, već da izazove revoluciju, a on nije hteo da na taj način ide na ruku zapadu i zato je platio glavom. Mogli su oni da smaknu Miloševića kad god su hteli i bez Đinđića.Svojim mudrim potezima,i Đinđić i Milošević su spasili Srbiju od gradjanskog rata i zato su platili svojim glavama.

  • Ivke says:

   A ovako je napravio katastrofu, fabrike poklonjene, radna mesta ukinuta, zemlja zagadjena, imamo caleta brnabu, vuckicu, zene nam se kurvaju , sinovi pederisu, cerke izigravaju zelene i human rights .....o Boze sta nas je snasli samo se mi lepo uljuljkamo i alkoholisemo i sve nam je lepo

 3. Косовац says:

  Ове моје колеге „Gagi“ и „Petrovgrad“ баш решили да компромитују теорију завере.

 4. Gospodi Pomiluj says:

  Milošević je heroj naših naroda i narodnosti nije taj nikoga hapsio to je pomalo radio Rade Marković kada je baš moralo pa ih iznova puštao. Milošević Slobodan je jedini i pravi Srbin kojeg je sam narod podigao, a narod je to učinio da bi ovaj učinio sigurnijim život na Kosovu, tako je počelo. Zapad - amerika bila je do te mere ljubomorna na vladavinu Miloševića da je rešila da ga ubije po svaku cenu, a onda se tu javio Čeda Jovanović - fidelinka. Najpre je izdao vojsku koja je odbranila Košare i Kosovo a zatim otero Slobu u Hag. Bog će mu platiti po delima njegovim.

 5. Petrovgrad says:

  Našim političarima niko nije ravan u svatu, preveslali su Turke, Austrougare a sada EU. Nnemogu da nas uhvate ni za glavu ni za rep. Nama nedostaje gvozdena disciplina za kradju unutar države, a za medjunarodnu politiku tu ih preveslamo kao male majmune. Lično sam bio svedok Gej aktivisti, hoće silom parade, a ekstremisti ih kao tuku. Aktivisti LGB uzmu lovu od zapada, malo makljaže, onda kad se završi igranka iza zgrade dele lovu. Sve dogovoreno i uigrano Bio sam živi svedok dogadjaja. Narod kao masa misli da se tuku iz ubedjenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u