ПОСЛУШАЈТЕ ОВУ МУДРОСТ ВЛАДЕТЕ ЈЕРОТИЋА: Немојте увек да чините „ја теби – ти мени“

POSLUŠAJTE OVU MUDROST VLADETE JEROTIĆA: Nemojte uvek da činite „ja tebi – ti meni“

17 maja 2017

Anegdota iz života Vladete Jerotića, baš kao i njegove knjige i predavanja, može da bude dobra škola, posebno za mlađe generacije.

Naime, priča počinje u jednom restoranu, u kojem je srpski lekar, psihijatar, književnik i akademik sedeo sa prijateljima.

Jedan mladić je hteo da ih časti pićem. Prišao je, predstavio se i rekao da on profesoru Jerotiću mnogo duguje, zato što su mu njegove knjige pomogle u životu, pa bi hteo, na ovaj način, da mu se zahvali.

Profesor Jerotić je ljubazno odbio.

– Nemojte da uvek činite ja tebi – ti meni. Ja sam nešto, kako vi kažete, vama učinio i vi sada hoćete meni da vratite. Kada vam neko učini nešto dobro, vi učinite dobro nekom drugom, on nekom trećem i tako se pravi krug dobrih dela. Inače to – ja tebi, ti meni – je odraz plemenske svesti i osnov korupcije.

Zato ja kažem da je za plemenske narode, u koje ubrajam i Srbe, korupcija nešto prirodno.

Ipak, ne treba zaboraviti da smo mi pozvani da budemo hrišćani, a to znači da se izdižemo iznad svoje prirode – zaključio je profesor Jerotić.

(Svetosavsko zvonce)

KOMENTARI9 komentara

 1. LILIT says:

  Gospodin ostaje gospodin!!!

 2. AJaj says:

  Ja tebi, ti meni, to ne mora da bude korupcija, može da bude lepo ponašanje, znaci pažnje. Zadivljujeće je da si akademik ako srbe smatraš divljim, korumpiranim balkancima. Postoji i "Oko za oko, zub za zub" To je po zakonu koji Bog dade Mojsiju. Postoji i "Čini drugima onako kao što bi ti voleo tebi da se čini" Ovo nas uči Hristos. Ali zašto uvek srbi u negativnom smislu? Nema smisla govoriti bilo šta loše o srbima ako je već ceo svet pokvaren. Ako bi jerotić rekao o nama nešto lepo, mogli bi i mi takođe nešto o njemu. Po sistemu "ja tebi, ti meni". Hristos nas uči da činimo dobro ne samo onima koji mogu da nam vrate, već i onima koji to nikada neće moći, to je milostivost, ljubav, samarićanska dobrota. Tako da ovaj jerotić kao i svaki srbin i bilo koji čovek puno greši.

  • svetosAVAc says:

   Alo, ljudi Ajaj je u pravu al zaboravlja da danas ovakvi profesori rade na ovom narodu sa svojim "radovima", tako da nepadajte na "radove" ovoga dr. JEVREJotića i njegov pravi poziv agent od "uticaja", takodje njegove "slavne" službe Mosad i ogranka joj "MECADE" koje je član vekovima, koja pod njegovom komandom u pseudo-pravoslavnoj emisiji najavljuje dolazak jevrejskog "mesije!?" i to u paketu sa ex. pravoslavcem rabinom koji secka teliće Madoni u Crnoj Gori !!! Slika 1000 reči...https://www.youtube.com/watch?v=TeGeNeXcJ4Q&feature=related

 3. AJaj says:

  Mislim srbi kao plemenski narod? Otkud njemu to, i u kojem veku živi, valjda ima negde oko 100 godina, pa zar ništa lepo nije naučio o srbima? Šta je loše plemenskim narodima? Znamo da je izabrani narod Božiji nastao od Jakova kojeg Bog nazva Izrailjem jer je od Jakova nastalo dvanaest plemena Izrailjeva koja i danas postoje i koja će postojati u večnosti i sve to po Božijem blagoslovu. Dakle šta nedostaje plemenskim narodima? Treba im samo Božiji blagoslov u Gospodu našem i Sapsitelju Isusu Hristu. Vidite da i ovakav čuveni akademik pravi neverovatno fatalne i pogubne greške, da ne kažem prema srbima.

 4. goran says:

  Jerotic profitira na propasti srpske kulture. Mladi nemaju nista da cuju (skoro svi pametni Srbi odose iz Srbije), pa kad se pojavi Jerotic, eto pune hale mladog sveta. A on im servira jevrejske pricice koje uopste ne razume. To je i logicno jer to nije nasa tradicija, mi smo nasu pravu duhovnost odbacili odavno da bi poslali losa kopija dalekih Semita.

 5. dara says:

  Zasto Jerotic ovo objasnjava nama Srbima, zasto ne prosvetli Jevreje koji su i izmislili princip osvete koji on kritikuje.

 6. Borna says:

  Toliko "stručnjaka za duboko oranje", analitičara i kritičara"neukog" g.Jeroića!!! Jedino ne shvataju šta je ovaj velikan rekao.

 7. dara says:

  Borna,objasni nam molim te, kad bolje razumes.

 8. AJaj says:

  Pa zato je trebalo g. jerotić da učini čast tom mladiću i da ga časti pićem, da bi tako još veće dobro učinio za njega, a ne da ga akademski sahrani, srbe ponizi itd. Zapravo mnogima od nas bi bila čast da se susretnemo s njime i počastimo pićem, ali ovako surova akademija ne vodi ničemu. Hristos je rekao "ljubi bližnjeg svog kao sebe samog" a ovaj g. jerotić ima neku surovu mudrost iako se deset godina bavio pastoralnom teologijom, ali.. od preteranog znanja gubi se mudrost, osećaj za čovečnosti i ko zna šta još.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *