Poslušajte šta je Mladić rekao Karadžiću po završetku suđenja!

Poslušajte šta je Mladić rekao Karadžiću po završetku suđenja!

28 januara 2014

RatkoMladicBivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić danas je ponovo osuo paljbu po haškom Tribunalu na suđenju Radovanu Karadžiću, prvom predsedniku RS. Mladić je sud nazvao satanskim i negodovao što mu nisu dozvolili da pročita izjavu koju je unapred spremio za svedočenje na suđenju Karadžiću!

– Da li je među nama postojao dogovor ili razumevanje da se proteraju muslimani i Hrvati koji su živeli na teritorijama pod kontrolom srpskih snaga? – pitao je Karadžić.

– Gospodine predsedniče, ja ne mogu i ne želim da svedočim zbog mog zdravstvenog stanja. Prema savetu svojih advokata izjavljujem da zadržavam svoje pravo da ne svedočim i odbijam da svedočim zbog mogućnosti da mi bude ugroženo zdravstveno stanje kao i moja prava kao optuženog u mom predmetu“, ponovio je Mladić istakavši da može, ako mu dozvole da pročita ono što je napisao. „Sedam strana nije mnogo, a biće interesantno“, kazao je Mladić.

„Uz sve rizike ja sam bio voljan da dozvolim Mladiću da to pročita jer ni ja ne znam šta je to u izjavi“, rekao je Karadžić zatraživši od Veća da dozvoli Mladiću. Ali, predsedavajući sudija je to opet odbio. „Hvala što ste mi zabranili da govorim ono što sam napisao. Potvrđujete tezu da Tribunal nije sud već satanski sud“, rekao je Mladić kada su mu kazali da je njegovo svedočenje završeno.

„Radovane hvala i izvini, molim te, ne daju mi idioti“, rekao je Mladić Karadžiću dok je izlazio iz sudnice.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *