ПОСТАВЉЕН СПОМЕНИК СТЕФАНУ НЕМАЊИ (ФОТО)

ПОСТАВЉЕН СПОМЕНИК СТЕФАНУ НЕМАЊИ (ФОТО)

12 новембра 2020

Постављање споменика Стефану Немањи на Савском тргу у Београду приводи се крају и већ се сада статуа може видети у својој пуној висини.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић објавио је фотографије споменика, који је дело чувеног руског вајара Александра Рукавишњикова.Весић је уз фотографије написао да осим високе уметничке вредности, овај споменик има и огроман историјски и културни значај за српски народ.

„Стефан Немања је утемељивач српске државе и касније српског царства. Желимо целом свету да покажемо да континуитет српске државности траје и опстаје више од 800 година. То је историјска чињеница којом треба да се поносимо као народ. Стефан Немања, као што је некада био заштитник Србије и лозе Немањића, постаће заштитник нашег Београда“, навео је заменик градоначелника Београда на Фејсбуку.

KOMENTARI3 коментара

 1. Косовац says:

  Сада ће Хрвати Београдски и Срби Нововерци старе вере да шизну и почну поново да цмиздре.

 2. Slobodanka says:

  Da ustane da li bi se zbunio otkud spomenik njemu u Beogradu? Verovatno ne bi jer i on se tokom svoje vladavine bavio širenjem države. Glavno pitanje je šta bi nam rekao kad bi video stanje njegove države danas. Nema nas ni u Lipljanu ni u Prizrenu. U njegovoj rodnoj Ribnici (okolina Podgorice) sad vlada ne samo srbomržnja, nego i mržnja prema Nemanjićima. Zapadnije kojim državama sad pripada Omiš, Ston, Dubrovnik i Bileća? A na istoku kome sad pripada Skoplje, Velbužd (danas Ćustendil), Pernik, Sredac (Sofija)? O, nakon samo 8 vekova bilo bi podosta iznenadjenja za njega lično.

  • Косовац says:

   @ Slobodanka, …..Пусти сада то, знамо и ми историју, где се простиру српске земље. То сте сада почели да називате Западни Балкан, уместо Велика Србија. Да, и већи део (више од пола) Хрватске у садашњим границама припада Великој Србији. Како су лепи они стихови српске химне који кажу „Српске ЗЕМЉЕ Боже чувај“, а које сада често избацују на званичним промоцијама. Уместо тог стиха певају „Србију нам Боже чувај“, мисле у Авнојевским границама. Што представља кривични прекршај мењања текста државне химне. …………… Е сада, када би Немања био други пут међу Србима, заиста би се збунио када би видео свој споменик у Београду. Питао би се баш: „Откуд ја овде у овом комуњарском сорошоидном граду, у коме Соња Лихт има своју канцеларију у Влади Србије“? Па када би погледао око себе, збунио би се и запитао „Ко ли је тај што је пустио оволику пашчад да лаје око мене“?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u