ПОСТАВЉЕН СПОМЕНИК СТЕФАНУ НЕМАЊИ (ФОТО)

POSTAVLJEN SPOMENIK STEFANU NEMANJI (FOTO)

12 novembra 2020

Postavljanje spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu privodi se kraju i već se sada statua može videti u svojoj punoj visini.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je fotografije spomenika, koji je delo čuvenog ruskog vajara Aleksandra Rukavišnjikova.Vesić je uz fotografije napisao da osim visoke umetničke vrednosti, ovaj spomenik ima i ogroman istorijski i kulturni značaj za srpski narod.

„Stefan Nemanja je utemeljivač srpske države i kasnije srpskog carstva. Želimo celom svetu da pokažemo da kontinuitet srpske državnosti traje i opstaje više od 800 godina. To je istorijska činjenica kojom treba da se ponosimo kao narod. Stefan Nemanja, kao što je nekada bio zaštitnik Srbije i loze Nemanjića, postaće zaštitnik našeg Beograda“, naveo je zamenik gradonačelnika Beograda na Fejsbuku.

KOMENTARI3 komentara

 1. Kosovac says:

  Sada će Hrvati Beogradski i Srbi Novoverci stare vere da šiznu i počnu ponovo da cmizdre.

 2. Slobodanka says:

  Da ustane da li bi se zbunio otkud spomenik njemu u Beogradu? Verovatno ne bi jer i on se tokom svoje vladavine bavio širenjem države. Glavno pitanje je šta bi nam rekao kad bi video stanje njegove države danas. Nema nas ni u Lipljanu ni u Prizrenu. U njegovoj rodnoj Ribnici (okolina Podgorice) sad vlada ne samo srbomržnja, nego i mržnja prema Nemanjićima. Zapadnije kojim državama sad pripada Omiš, Ston, Dubrovnik i Bileća? A na istoku kome sad pripada Skoplje, Velbužd (danas Ćustendil), Pernik, Sredac (Sofija)? O, nakon samo 8 vekova bilo bi podosta iznenadjenja za njega lično.

  • Kosovac says:

   @ Slobodanka, …..Pusti sada to, znamo i mi istoriju, gde se prostiru srpske zemlje. To ste sada počeli da nazivate Zapadni Balkan, umesto Velika Srbija. Da, i veći deo (više od pola) Hrvatske u sadašnjim granicama pripada Velikoj Srbiji. Kako su lepi oni stihovi srpske himne koji kažu „Srpske ZEMLJE Bože čuvaj“, a koje sada često izbacuju na zvaničnim promocijama. Umesto tog stiha pevaju „Srbiju nam Bože čuvaj“, misle u Avnojevskim granicama. Što predstavlja krivični prekršaj menjanja teksta državne himne. …………… E sada, kada bi Nemanja bio drugi put među Srbima, zaista bi se zbunio kada bi video svoj spomenik u Beogradu. Pitao bi se baš: „Otkud ja ovde u ovom komunjarskom sorošoidnom gradu, u kome Sonja Liht ima svoju kancelariju u Vladi Srbije“? Pa kada bi pogledao oko sebe, zbunio bi se i zapitao „Ko li je taj što je pustio ovoliku paščad da laje oko mene“?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *