„POŠTENI“ EVROPLJANI I ŠIPTARI: Florim Hasani dao 270.000 evra sudiji Frančesku Floriju

„POŠTENI“ EVROPLJANI I ŠIPTARI: Florim Hasani dao 270.000 evra sudiji Frančesku Floriju

31 oktobra 2014

500 euros fanFlorim Hasani, brat Besnika Hasanija koji je osuđen na 33 godine zatvora zbog trostrukog ubistva u Kačaniku rekao je da je bivšem Euleksovom sudiji Frančesku Floriju posredno dao 270.000 evra za oslobađanje svog brata, ali da on nije oslobođen, jer ih je, kako je rekao, izdao Nusret Cena, takođe optuženi za ubistva u tom slučaju.

‘Moj brat je osuđen samo zato što nas je izdao Nusret Cena, kome sam ja verovao i dao mu pare koje sam sakupio da preda sudiji Floriju kako bi moj brat bio oslobođen“, rekao je Hasani za javni servis RTK.

On je dodao da je sudija Frančesko Flori uzeo pare, a da je oslobođen Nusret Cena, dok je njegov brat osuđen.

Objašnjavajći kako je predat novac, Florim Hasani je u emisiji RTK „Život na Kosovu“ rekao da je bio u Albaniji sa bratovim advokatom Mahmutom Haljimijem koji se u Draču u Albaniji sastao sa sudijom Frančeskom Florijem.

Florim Hasani je naveo i da je video sudiju Frančeska Florija kada je čekao advokata Haljimija u Draču, i to tamo “gde su oni terminali brodova“.

“Susret je trajao četri sata, a ja sam se potom vratio sa advokatom Haljimijem na Kosovo“, rekao je Florim Hasani, brat osuđenog Besnika.

Frančesko Flori je, kako su preneli elektronski mediji u Prištini, ove optužbe nazvao izmišljotinama.

“Onaj ko izjavljuje da me video u Albaniji je ‘budala i lažov“, rekao je Flori, a preneli mediji.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *