ПОСТИЗБОРНИ ШОК У ЏОРЏИЈИ: Пронађено 2.600 неизбројаних гласова

POSTIZBORNI ŠOK U DŽORDŽIJI: Pronađeno 2.600 neizbrojanih glasova

17 novembra 2020

ZVANIČNICI Džordžije su, kako se izveštava, predstavili paket od 2.600 dodatnih glasova koji nisu izbrojani na predsedničkim izborima 3. novembra.

Izvešteno je da je u ruralnom okrugu Flojd otkriveno 2.600 glasačkih listića.Kada se prebroji, očekuje se manjak predsednika Donalda Trampa u odnosu na demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena, koji trenutno iznosi 14.000 glasova, navodi se u izveštaju, pozivajući se na zvaničnike. Tramp je prikupio 70 odsto glasova u ruralnom okrugu Severozapada.

Gabriel Sterling, državni zvaničnik za izbore, rekao je da se navodna greška dogodila jer zvaničnici okružnih izbora nisu učitali glasove sa memorijske kartice u skener glasačkih listića.

Navodnu grešku opisao je kao „neverovatnu“ i predložio da okružni izborni direktor podnese ostavku.

Međutim, državni sekretar Džordžije, Bred Rafensperger, primetio je da su prebrojani podaci u svim ostalim državama širom države pomno pratili njihov prvobitni broj, dodaje se u izveštaju.

Najveći američki mediji proglasili su demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena pobednikom na predsedničkim izborima 2020. godine, održanim 3. novembra.

Tramp je podneo nekoliko pravnih sporova, pozivajući se na navodnu prevaru birača. Koalicija američkih saveznih i državnih agencija u zajedničkom saopštenju prošle nedelje osporila je Trampove tvrdnje, rekavši da su izbori 2020. godine bili najsigurniji u istoriji te države.

(Logično)

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad3 says:

    Sve je više "grešaka".Biće ponovljeni izbori u nekim državam sigurno i ovoga puta će MORATI da se glasa LIČNO:)a to nije dobro za Džoa,not good ,not good at all my preciouse:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *