Постројавање „ЦРНОКОШУЉАША“ опасна претња Србима!

Postrojavanje „CRNOKOŠULJAŠA“ opasna pretnja Srbima!

20 oktobra 2015

Postrojavanje_crnokosuljasa_001Neometanim postrojavanjem „crnokošuljaša“ iz garde osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša pred ulazom u hrvatski parlament šalje se opasna prijetnja, ne samo preostaloj šačici Srba u Hrvatskoj, nego i svim nehrvatima, da na „hrvatskoj zemlji“, pod hrvatskim „stijegom“, mjesta ima samo za Hrvate, izjavio je Srni predsjednik Udruženja „Jadovno 1941.“ Dušan Bastašić.

„Crne uniforme, oznake i zastave gotovo su vjerna kopija nekadašnje Ustaške vojnice, koja je isto kao ova današnja HDSSB-ova sa Glavašem na čelu, bila stranačka vojska ustaškog pokreta. Ona se tek 1944. zajedno sa Hrvatskim domobranstvom ujedinila u Hrvatske oružane snage“, podsjeća Bastašić.

On ukazuje da se ne smije zaboraviti da je sjeme mržnje prema svemu što je srpsko i pravoslavno našlo pogodno tlo za procvat baš u crnoj ustaškoj uniformi.

„Iz tog crnog sjemena izraslo je zlo koje je počinilo zločin kakav nije zabilježen u istoriji čovječanstva“, kaže Bastašić.

On nije iznenađen odsustvom adekvatne reakcije hrvatske policije na demonstraciju sile jednoobrazno uniformisanih paravojnih snaga u centru Zagreba.

„Premijer Zoran Milanović dobro zna da u neizvjesnoj izbornoj trci koja je u toku glasovi sve brojnije hrvatske desnice mogu presuditi ko će biti pobjednik i očito je da im se dodvorava i gleda im kroz prste“, navodi Bastašić.

Prema njegovim riječima, ovo očigledno koketiranje sa ustašlukom moglo bi skupo koštati ne samo Milanovića nego i sve one, a nije ih mali broj, čiji rodoslov nije 100 odsto hrvatski i koji će ubrzo doći na red za „čišćenje“.

Takozvana Slavonska sokolska garda osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša postrojila se sinoć u crnim uniformama pred zgradom hrvatskog Sabora u Zagrebu.

Više od 30 „crnokošuljaša“ stajalao je na kiši dvadesetak minuta na Markovom trgu. U rukama su držali zastave Hrvatske i Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje, čiji je osnivač Glavaš.

Postrojavanje je pratio manji broj policajaca.

Mediji su ranije objavili da Glavaš u tajnosti u Osijeku organizuje vježbe mladića okupljenih u Slavonsku sokolsku gardu.

(Jadovno)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *