Posvađali se Vučić i Dinkić?

Posvađali se Vučić i Dinkić?

12 juna 2013

0101f_ocp_w380_h300Sukob prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića više ne može da se drži pod tepihom i preti ozbiljno da uzdrma Vladu.

Izvor koji je dobro upoznat sa situacijom tvrdi da Srbija ne čeka odluku o datumu opregovora i da je ekonomska situacija bolja vanredni izbori bi bili realna opcija.

Ovako su lideri stranaka prinuđeni da istraju makar do 28. juna.

„Nesuglasice su nepodnošljive. Vučić ozbiljno zamera Dinkiću što odbija da razmatra bilo koji lokalni projekat ukoliko se ne odnosi na opštine pod kontrolom njegove stranke. Tuča aktivista dve stranke u Zaječaru i međusobne optužbe samo su dolile ulje na vatru“, tvrdi izvor.

Da stvari među tri ključne stranke u Vladi ne funkcionišu, govori i saznanje da je bilo tajnih susreta Dinkića sa liderima drugih stranaka.

„Prošle nedelje Dinkić je razgovarao sa Draganom Markovićem Plamom u Jagodini. Ima ideju da sa SPS/PUPS/JS, LDP-om i još nekoliko poslanika koje bi kupili oformi skupštinsku većinu. Dinkić očigledno hoće da bude spreman ukoliko izbori budu na jesen“, kaže izvor.

Neslaganja postoje i oko ekonomskih mera koje bi Vlada trebalo da usvoji. Dok Dinkić smatra da treba smanjiti rashode, Dačić i Vučić insistiraju da je neophodno pokrenuti proizvodnju i da je smanjenje rashoda smanjilo i nivo privredne aktivnosti.

Sa druge strane, lider URS-a zamera predsedniku SNS- a što je u okviru borbe protiv korupcije otvorio slučaj Nacionalne štedionice, uz komentar da „n ije u redu što s tim sad počinje i da nije pravi trenutak“.

U kancelariji vicepremijera naveli su da stvari nisu onake kakve se predstavljaju , iz URS- lažu da ne primećuju bilo kakav sukob izmešu Dinkića i Vučića oim u medijima.

(Pressrs.ba – Banja Luka)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *