POTERNICA ZA HEROJEM: Hrvatska raspisala poternicu za generalom Milovanovićem?

POTERNICA ZA HEROJEM: Hrvatska raspisala poternicu za generalom Milovanovićem?

5 februara 2014

Manojlo Milovanovic 245745Hrvatska je raspisala poternicu za Manojlom Milovanovićem, generalom vojske RS u penziji. Poternica je, kako stoji na internet stranici Interpola Hrvatske, raspisana na Božić, 7. januara, Hrvatska traži Milovanovića zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom.

Manojlo Milovanović u izjavi za medije u RS kaže da mu nije jasno za šta ga sada tereti Hrvatska.

Prošao sam rat, Hag, Sarajevo, niko mi nije našao ni crno iza nokta. Osećam se jadno izjavio je general Milovanović – Za Naserom Orićem se digla država, a za mnom niko, ni to pola države. A ja sam pokušao da dignem državu.

Dalje, kakvi su dvostruki aršini u BiH jasno pokazuje slučaj Uslučaju Manojla Milovanovića. Ovde je naravno izostala reakcija Sarajeva kao u slučaju Nasera Orića.

Samo je Direkcija za koordinaciju policijskih tela obavestila ostale agencije o postojanju poternice. Takođe, Interpolu u Lion nije upućen prigovorkoji je moguć po rezoluciji skupštine Interpola. Prigovor je moguće poslati u roku 30 dana od dana raspisivanja poternice. Ukoliko se do petka 7. februara ne desineko čudo, za Milovanovićem će biti automatski raspisana crvena poternica. U prevodu, napusti li granicu BiH biće uhapšen.

MUP Srpske zatražio je od Direkcije za koordinaciju da u Francusku urgentno pošalje upit zašto se nisu interesovali da li BiH ima prigovor kada je u pitanju Manojlo Milovanović. Ministarstvo pravde Srpske tražilo je od ministarstva pravde BiH da u okviru svojih nadležnosti postupi identično kao u slučaju Naser Orić.

Manojlo Milovanović bio je načelnik Generalštaba Vojske RS. Nekoliko puta boravio je u Hagu, ali samo kao svedok. Nikada se njim Tribunal nije bavio, pa još više iznenađuje poternica iz Zagreba. Milovanović je i član Senata RS.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *