ПОТЕЗ КОЈИ ЋЕ ИЗАЗВАТИ РАТ! Америка прави војну базу у Украјини

POTEZ KOJI ĆE IZAZVATI RAT! Amerika pravi vojnu bazu u Ukrajini

28 novembra 2018

UKRAJINSKE vlasti u Vašingtonu tajno pregovaraju sa  predstavnicima državnog i vojnog vrha SAD o otvaranju američke vojne baze.

Na „istoku zemlje“ ili „odmah pored Krima“.Ovo je objavio respektabilni moskovski dnevni list „Izvestija“ koji se pozvao na poslanika Vrhovne rade Ivana Vinika.  A on nije ni opozicioni ni „nezavisni poslanik“.

Vinik u ukrajinskom parlamentupredstavlja partiju Blok Petra Porošenka. Dakle: aktuelnog predsednika Ukrajine koji na tu funkciju bez Američke podrške niti bi bio izabran, niti bi se na njoj održao do danas.

„Izvestija“ citira ove Vinikove reči:

„Sa Amerikancima se o tome pregovara na političkom planu. A što se pravnog aspekta tiče: o njemu će se, verovatno, više govoriti kad budemo bliže integraciji Ukrajine u NATO.  A američka baza nam je, nema sumnje, potrebna. Zato što zbog politike Rusije ne možemo sami da dugoročno osiguramo svoju bezbednost“.

Vinik nije mogao da ukaže „lokaciju buduće baze“, ali je ukazao: „Ili negde uz našu istočnu granicu (sa Rusijom) ili u pojasu koji se dodiruje sa Krimom“.

Ako se američka baza zaista pojavi u Ukrajini – pogotovo uz granicu sa Rusijom – to će biti Rubikon.

Sudeći po svemu što se događalo poslednjih godina – od nastupa Vladimira Putina u Minhenu 2007-me, a naročito od državnog prevrata u Kijevu 2014-te – Moskva se neće ustručavati da iskaže svoje protivljenje.

Zaoštravanje odnosa koje može uslediti nezahvalno je prognozirati, ali će biti neizbežno…

KOMENTARI6 komentara

 1. Deda Micko says:

  NATO ce imati bazu i u Moskvi, ne bih se cudilo, Rusija ne radi nista protiv Amerike jer su obe zemlje ukljucene u cionisticki projekt, one ne postoje, njihov cilj je stvaranje iluzije konflikta i odvlacenja paznje od bitnih problema vremena u kojem zivimo. Postoje saamo dve mocne zemlje koje imaju SVOJ projekt, svoj cilj, to su Izrael i Kina. Ostali su samo za medijsku upotrebu i zaludjivanje dokonog stanovnistva.

 2. M says:

  USA pravi vojnu bazu u Ukrajini,na Ruskoj granici?Baš će biti interesantno gledati dal' će je završiti!A ako je završe,jednu pa još jednu ili par njih,bit će interesantno gledati kad iznenada napadnu Rusiju i razbucaju je za 20 minuta cijelu!Ili neće biti interesantno gledati ako Rusi napadnu prvi,i to cijelu Istočnu Europu,i šire,s Kinezima,Irancima,možda i Turskom itd.,napadnu i Blistok,pa milioni izbjeglica i od tamo pojure preko Balkana u Europu"pametnu"!A USA gleda iz daljine i smije se kako Euro-Azija krvari,jednim udarcem shebu sve muhe!USA dobija u svakom slučaju! Osim ako Yeloustone-vulkan explodira ili im padne megaasteroid na glavu! Zato grade vojne baze blizu Ruskih granica i neće stati!

 3. Roy says:

  Kakav rat? To Rusija pomete u prvom udaru. Nema se tu sta ratovati. Amerikanci su inace junaci i sposobni za rat. Sreca njihova pa 1941. nisu kopnom vezani sa Evropom. Pomeo bi ih Hitler za par sedmica. Da nisam u Americi proveo dvije dececinije vjerovao bi da su neka sila kao sto vjeruje ona dalmatinska smlata Slavko knin/ veselinovic/ sesta licka. On jadnicak misli da je Amerika sila i kod njega te vijesti prolaze. Ja znam Ameriku i znam njihove sposobnosti tako da od tog rata nema nista.

 4. Budi Bog s nama says:

  Pa naravno, zato oni i dižu rogove, a Rusija kao ne sme ništa. Oćeš!

 5. Vesko says:

  Priblizavamo se danu istine. Rusija ce morati da da ultimatum SAD ako se usude na to, kao sto se desilo njima za vrijeme Kubanske krize. Tu odstupanja vise nema. Ili da okupira Ukrajinu i svrgne te mangupe jednom za sva vremena, postavi svoje ljude i radi na Ukraiji iznutra 24/7. Na kraju krajeva i Nemacka je okupirana, i Ukrajina to isto zasluzuje nakon puca, nacistickog divljanja prema civilima Rusima i ubistvom preko 10,000 Rusa u ratu protiv svojih gradana Rusa.

 6. OLE says:

  kada vas rat naprasno razbudi, shvatićete da je amerika bila samo- san.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *