ПОТЕЗ КОЈИ ЈЕ ШОКИРАО ПЛАНЕТУ! Северна Kореја шаље 50.000 специјалаца да помогну Русима у Украјини?!

ПОТЕЗ КОЈИ ЈЕ ШОКИРАО ПЛАНЕТУ! Северна Kореја шаље 50.000 специјалаца да помогну Русима у Украјини?!

30 марта 2023

Северна Kореја се спрема да пошаље 50.000 војника из својих оружаних снага у борбене мисије као подршку руској специјалној војној операцији у Украјини.

Ову тврдњу је изнео ратни дописник руске државне телевизије.У свом видео-снимку на Јутјубу, Александер Сладков, искусни руски новинар специјализован за војна питања, тврди да је Северна Kореја чврсто повезана са Русијом у сукобу који је у току.

Он је додао да је Пјонгјанг спреман да допринесе напорима тако што ће послати своје трупе да учествују у специјалној војној операцији – термин који Москва обично користи уместо да се сукоб назива ратом са Украјином.

Сладков је рекао да су импресивне снаге од најмање 50.000 севернокорејских војника спремне да помогну руској војсци, а одлука о њиховом распоређивању за борбу у Украјини могла би бити донета у сваком тренутку.

Сладков је описао како је Северна Kореја наводно објавила позив за добровољце, који су вољни да учествују у руским операцијама у Украјини, а само првог дана око 800.000 појединаца изразило је жељу да се придружи.

Kим Јо Џонг, сестра Kим Џонг Уна, наводно је изјавила да је њена земља „на истом курсу“ као и Русија, имплицирајући да Северна Kореја подржава руску тачку гледишта о сукобу.

Чак је и сама Kим Јо Џонг изјавила да би потенцијално могао да избије рат између Северне Kореје и Сједињених Држава.

„Разговарао сам са својим пријатељем, шефом организације корејских ратних ветерана. Недавно је био овде. Питао сам: „Шта ви имате?“, рекао је, „50.000 специјалаца је спремно за распоређивање“, рекао је Сладков.Сладковљева тврдња долази након што је војни аналитичар из Kијева прокоментарисао могућност да Северна Kореја пружи војну помоћ Русији.

Идеја о потенцијалном учешћу севернокорејских трупа у сукобу у Украјини није нова и о њој су раније расправљали различити стручњаци и званичници.

Међутим, будући да Сладковљеви коментари долазе из извора, то указује да спекулације постају све озбиљније и да су напредовале.

У новембру 2022. САД су тврдиле да Русија набавља оружје од Северне Kореје и да га користи у сукобу са Украјином. У појединим медијима је чак саопштено да је Северна Kореја испоручила ракете и пројектиле Вагнеровим борцима.

Међутим, и Русија и Северна Kореја одбациле су ове тврдње Сједињених Држава.

(BULGARIANMILITARY/M.S.)

KOMENTARI30 коментара

 1. Zeka says:

  Kao što sam već i ranije pisao - komunisti su prirodni saveznici slobodoljubivih naroda sveta u borbi protiv američkog imperijalizma i hegemonizma. U političkoj praksi je to već ostvareno. Takodje, oružane snage komunističkih i levičarskih država spremne su za konkretna dejstva protiv Amerike i njenih satelita na terenu. U svakom slučaju, predstoje krupni dogadjaji na planetarnom nivou. Budućnost će pokazati kakav će im biti epilog.

  • Velika Metla says:

   Објасни нама неукима како је то могуће да се цео антисрбски шкарт измилео из комуниста ? Како се то од комуниста " накалемио" цео издајнички корпус у Србији, а богами и шире ? Или треба да ти наводим ко су ти " наследници" комунизма ? Све шта су комунојајаре закувале од 1945. године, па преко Устава 1974. године, је УПРАВО оно што данас и стеже Србију око врата. Од граница унутар државе, преко забране повратка за 350 хиљада Срба у своје домове на КосМету 1945. године ( забрану потписао поп, јер су попови " познати" комунисти , удбаши ), до 167 официра и војника убијених од стране албанске војске на граници према Титославији. И да не набрајам све остало, јер ко то до данас није схватио сигурно неће ни од данас.

   • Zeka says:

    Nemoj da nabrajaš, jer sve što nabrajaš proizvod je laži i manipulacija na koje si se upecao i oslepeo za činjenice. Ignorišeš stvarni život. Bili smo gospoda kad' smo bili drugovi, danas ti svako vika Gospodine, a nema pas za šta da te ujede. Kraljevina Srbija posle teritorijalnog proširenja u 2 oslobodilačka Balkanska rata dostigla je ukupnu površinu od 87.800 km2. Brozova Republika Srbija odlukama AVNOJ-a teritorijalno zauzima površinu od 88.361 km2. Znači, bila je još veća. Sada bi sve dali samo da opet vratimo kontrolu nad tom i tolikom Srbijom koju nam je Broz ostavio u amanet. Evo, još malo, biće pola veka kako gori u paklu, a nama Srbima je i dalje kriv što nam država propada. Kakva nam je demografska slika? Počela je da opada čim smo se odrekli dobrih stvari koje je socijalizam imao. Demografski pad u Srbiji je registrovan tek posle devedesetih, na popisu iz 2002.g. Populacija u Srbiji, tabela: 1948. 5.794.966 +2,1% 1953. 6.163.154 +6,4% 1961. 6.678.227 +8,4% 1971. 7.202.591 +7,9% 1981. 7.729.676 +7,3% 1991. 7.822.915 +1,2% 2002. 7.498.001 −4,2% Izvor: Makroekonomija.org Republički zavod za statistiku Srbije E, to su, prikane, važne i bitne stvari. Nismo znali šta smo imali, danas znamo šta nemamo.

    • persida says:

     Radnici u Kuci cveca kazu da dolazis svakoga dana i ronis krupne suze. Nisi ni znao da imas toliko suza.

     • Zeka says:

      Persido, opet si u pravu. Jedino ovo za krupne suze... ne ronim ih. Kažem ti, ne volim kišu. Baš kao ni ti.

    • Један тамо, не знаш га ти says:

     Ако нешто не могу да смислим - то су комунисти! Ал’ она гов*а која су из опанака улетала у чизме, а са све каљавим чизмама, правац Дедиње, у туђе куће. Шта ли ти несрећниче заговараш, чега ли си ти апологета?! 'Ајд што сте живели на народној (махом српској) грбачи, што деценијама трошите те незарађене и ничим заслужене пензије, ал' умукните макар ово мало времена колико вам је Гопод наменио, па правац код Лењина и Маркса - у казан. Такав олош је деценијама, уздуж и попреко орао Србију, сејући кукољ међу жито. Србија се већ скоро четврт века безуспешно опоравља од никад пре (ни под Турцима) виђеног разарања и растакања Српства. Узалуд! вашом руком посејан кукољ, дао је - принос! Тај је "принос" метастаза ВАШИХ малигних ћелија а то се лечи само хируршким челиком и хемиотерапијом против "левих" тумора на српском националном бићу. Јад и чемер сте од Србије направили зарад властитих ниских и примитивних прохтева и интереса. Баш како то настављају да чине и ваши дегенерисани унуци данас.

     • Zeka says:

      Mnogo si nervozan, brate. Vidim, brineš se za dedinjske vile i jadne bogatatune još iz Kraljevine. A još tada je, pre komunista, svima u zemlji bilo poznato ko je tamo živeo i kako je došo do tih vila posle 1.sv.rata. Obaška što su svi klisnuli iz zemlje, čim je okupator krenuo da je osvaja. Zajedno sa svojim kraljem, vrhovnim komandantom. Norveški kralj se hrabro borio barabar sa svojom vojskom i narodom kada su ih nacisti napali. Tek kada ga je Vermaht potisnuo do krajnjeg severa i pretio da ga baci u more, tek tada se odlučio za emigraciju. Ovi naši uvatili šturu već prve nedelje, sa sve parama i zlatom, zabole ih za narod i državu. E, vidiš, tako su državu i izgubili, a na vlast došli komunisti koji su se preganjali sa nacistima sve vreme rata. Najpre u Srbiji, a onda po vrletima Bosne. Ako su neke penzije bile zaista zaradjene, to su penzije naših roditelja koji su obnovili i izgradili opustošenu zemlju, a onda je doveli do nivoa srednje razvijenih država sveta sa ugledom koji nikada neće imati. Kukolj su oni koji su sve to razvrgli i pod firmom "demokratije i ljudskih prava" uništili i razbili tu državu u ime novih konfeta-državica, kolonija sa korumpiranim vlastima kao marionetama tudjina koji nas sada šiša uzduž i popreko. Ti si nesrećnik koji ni do danas ništa nije shvatio. Slepilo radikalnog antikomunizma napravilo nam je podele i tokom devedesetih zbog čega smo izgubili sve ratove za jugoslovensko nasledje. Crvena banda vam je smetala, a jedino je ona branila državu zajedno sa vojskom i narodom protiv divljačke agresije Zapada. Petooktobarska katastrofa bila je kontrarevolucija i na vlast dovela sve same antikomuniste, od Djindjica i Koštunice do Batića, St. Protića i sličnih nesrećnika. Prvo što su uradili je da naše rodoljube koji su državu branili hapse i šalju u Hag. Odmah posle toga i da rasture SR Jugoslaviju pod komandom genseka NATO, Solane, kojeg su svečano dočekali u Beogradu. Kvislinški antikomunizam je ono zbog čega nesrećnici kao što ste vi nikada neće imati prodju u narodu.

     • Један тамо, не знаш га ти says:

      Нежељени ефекти лекова које не би требало да игноришете! Одбијам да верујем да ИКО нормалан данас, после свега, може бити комуниста или чак и симпатизер. Ти, или си скроз игубио компресију (продувао, мајсторским жаргоном речено) или си на антипсихотицима. Халуцинације су опасна пратећа појава. Ти си, Зајац, можда коректан и пристојан човек. Ал', брате (друже?), ако си комуниста 2023. нормалан засигурно - ниси. Ноторна је чињеница да је багра у коју се кунеш, кумовала и мартовском преврату, и шестоаприлском бомбардовању и разарању СРПСКИХ градова, сравњавању са земљом Београда, НЕ Загреба! и потоњој окупацији (у Словенији и Хрватској ни један цреп ни на кокошињцу а камоли кући није фалио) а, Бога ми, својски су се потрудили да дају максималан допринос и стрељању Срба у Крагујевцу и Краљеву. Комуњаре су вршљале и „јуначиле” се само по Србији, без икаквог другог ефекта до провоцирања Немаца да испуне претњу и пострељају Србадију. Што устанак, дегенерици белосветски, не дигоше у Загребу, Сарајеву, Сплиту? Какво ратовање какви бакрачи?! Бајке о седам офанзива су приче за неписмене сељаке. Раднички батаљон (састављен искључиво од Срба) је изгинуо на Кадињачи штитећи оно гов*но Броза, како би се хохштаплер повукао „херојски“ (а не к’о сека-Перса, Карађорђевић нпр.). Покријте се ушима и не баљезгајте више, сморови излапели, слабоумни а дрчни. Добро је да вас деведесетих, народ није побио к'о го*на, истребио к'о кукољ. Милошевићу је требало судити у Србији (са све оном стоком комуњарском око њега) да послужи као пример свим следећим политикантима који су на власт након њега ступали али га ови леле*уди и багра жута, низашта изручише хијенама. Да је само пар бандера "окићено" твојим "великанима", осетно би се смањила популарност и јагма за политичким функицама. Пропустили смо... али нам је, баш зато, овако како нам је. Ово, као одговор (а не полемику) пишем зарад свих нас којима је пун к* ("pardon my french"), излапелих а као пролив досадних лелем*уда, који, забога, имају нешто да кажу. Праштајте на дужини, због несигурности у зечији ментални склоп морало је овако.

      • Zeka says:

       U ovakvoj vrsti komunikacije, medju anonimusima, savršeno je nebitno kakav je čiji "mentalni sklop". Ko je čiji "simpatizer", takodje. Ono što ima neku vrednost, to su gole činjenice. Komunjare su se posle rata hvalile organizovanjem 27-martovskih demonstracija, a danas se zna da je to nije bila istina. Grupa oficira na čelu sa Simovićem, Mirkovićem i braćom Knežević samostalno je nastupala i imala spontanu podršku srpskog naroda na ulicama. Pridružili su im se SPC na čelu sa patrijarhom Gavrilom Dožićem, Srpski kulturni klub na čelu sa Slobodanom Jovanovićem i oficirski kadar medju kojima je bio i pukovnik Mihailović. Jugoslovenski komunisti su se samo pridružili demonstracijama u skladu sa svojom antifašističkom politikom, ali mimo Staljina, Kominterne i sporazuma Molotov-Ribentrop. Zbog toga su depešom dobili packe iz Moskve. Kada je rat izbio, pitanje je koliko su se "komunjare junačile". Izvesni samozvani istoričar Milosav Samardžić nam dokazuje da se partizani nisu "ni približavali" Nemcima, a da su akciju kod Ljuljaka izveli četnici! Kako god bilo, nacističke represalije po Srbiji su ratni zločini, a gubitnička filozofija o obustavljanju otpora tipičan je primer saboterske i kvislinške pameti. Još je Lamartin, kada je video Ćele-kulu, napisao: "Neka Srbi sačuvaju ovaj spomenik! On će naučiti njihovu decu šta vredi nezavisnost jednog naroda, pokazujući im po kakvu su je cenu platili njihovi očevi". Već tada je jedan Francuz shvatio slobodarsku tradiciju u Srba koja je, uostalom, započeta Lazarevim zavetom. Nije to bilo nikakvo "provociranje" Nemaca, ni Turaka, ni NATO, nego slobodarski gen i tradicija srpskog naroda o kome ti nemaš nikakvog pojma. A po tome smo se razlikovali od okolnih naroda. Naravno da Zagreb nije bombardovan, jer je bio ustaški tj. fašistički satelit nacističkih bombardera. Srbi su bombardovani upravo zato što to nikada nisu bili. Osim ono nešto narodnog kukolja koji je sa njima saradjivao. Ideološke podele su nam radile o glavi, a na kraju će nas i satrti. Danas nam ti i slični pametujete kako su borci za slobodu ludaci i zločinci, a saradnici okupatora mudraci i "srpske majke". Otrovni plodovi takve gubitničke pameti primili su se u novom srpskom naraštaju. Zato ubrzano gubimo i državu i narod. Prevladali su oni koji bi "kitili bandere", baš kao i njihovi gospodari četresprve po Terazijama. Zajedno sa svojim gospodarom i okupatorom pijuckaće pivo po kafanama, na isti kolaborantski način kao i tada. Narod koji ne zna ili ne razume svoju istoriju, osudjen je da propadne i nestane. Zato, kako radili, tako nam Bog pomogao.

      • Један тамо, не знаш га ти says:

       Овај невешт покушај замене теза ни Глиста вероватно не би "прогутала". Подметати смишљене, циљане и ко зна откуд све дириговане (а по Србе свакако далекосежно погубне) "акције", с коца и конопца скупљених кокошара-партизана као одраз "слободарског духа", много говори управо о менталном склопу онога ко сабира "бабе и жабе". Помало је изненађујућа неозбиљност и аргументације, и начина изношења и образлагања. Да за Србе није било тако трагично, ово и овако изнето "виђење" би било - комично. Овим се теза о "кићењу бандера" белосветским комунистичким бадаваџијама и хохштаплерајем још једном потврђује као свелек, а чини се, панакејом би се сматрало и данас.

       • Zeka says:

        Da je nacističko vešanje komunista na bandere Terazija "svelek", takva tvrdnja tipično je kolaboracionistička. Ti i danas aplaudiraš okupatorima Srbije. Radikalni antikomunizam je takve i odveo u saradnju sa fašistima. Istrčao si pravo na čistinu sa sve mentalnim sklopom. Svebolest kvislinštva je tada bila izlečena i pobedjena, danas se kod tebe i sličnih pojavljuje kao recidiv. Ako to ovog puta ne bude iskorenjeno, od države Srbije neće ostati ni beogradski pašaluk.

       • Један тамо, не знаш га ти says:

        Мож' се куробе*аш кол'ко те воља, народу вас је и онако пун "онај". Какви Немци, какви бакрачи?! Комуњаре је требало затрти још у настајању. Не лупетај тек да би нешто "одговорио". Прошли је време млаћења празне сламе, освести се! Твоји су другови "увезени вирус", антисрпски и антидржавни. Уосталом као и комплетна левичарска квазиидеологија. Зло. Да је сваки од њих (Пијаде, Броз, Кардељ... и још стотинак њих) попио метак у чело (или се зањихао на бандери), где би нам крај био! За то нам никакви Немци нису били потребни. Не треба Србину туђа памет. То смо МОРАЛИ САМИ да урадимо.

        • Zeka says:

         Pa što niste uradili? Nego ste se povlačili iz zemlje zajedno sa okupatorom. A onda u emigraciju, kud-koji mili moji. Posle ste se vratili da lažete ovaj narod i dovedete ga na prosjački štap. Da je samo to, ni po jada. Nego sa tom pameću o metku u čelo ubrzano gubimo i državu i narod. Ako je narodu pun "onaj" komunjara, u čemu je problem da napravi veću i bolju srpsku državu od one koje su komunjare stvorile, a što smo razbucali u cirka par decenija?

       • Један тамо, не знаш га ти says:

        Дрогираш ли се под старе дане? Можете ви, комуњаре и леле*муди, ређати те испразне коментаре унедоглед. Ми, свакако, нити ћемо то читати нити обраћати пажњу. Коштали сте превише овај јадни народ да бисте могли рачунати чак и на најмањи могући обзир. Оног, који је до дан-данас остао комуњара, лично бих одвео у умоболницу.

        • Zeka says:

         Vidim, ne obraćaš pažnju. Predočavam ti nesporne činjenice, a ti jednako talambasaš o tome koga mrziš i ne podnosiš. Ja te krstim, ti prdiš. Osim uvreda i netrpeljivosti kod tebe ne postoji smislen i činjenicama potkrepljen odgovor. I sad su moji komentari isprazni, a tvoji su valjda sadržajni? A šta bi ti "lično" uradio sa komunjarama bitno je taman toliko koliko i tvoja "lična" anamneza koja nikog ne interesuje.

       • Један тамо, не знаш га ти says:

        Види земљаче, ти си канда докон а по природи бандоглаво недоказан. Комуњаре нису створиле - ништа! Гледај из српског угла. Комуњаре нису створиле - ништа! А уништили су - све! 200 година (само новије историје) мукотрпно ослобађану, грађену и стварану српску државу - појели сте - к'о скакавци! И то баш највише они који су из опанака упадали право на Сењак и Дедиње. Ти су били најгрлатији! Дакле, лелемуђење настави у просторијама СУБНОР-а, да овде не би узурпирали јавни простор твојим јаловим тирадама о доказаном бандитском олошу, чији се ево и унуци још иживљавају над Србима. A све то само захваљујући сенилним а комуњарством задојеним левацима. Немам никакав проблем са тим у шта ћеш веровати, само нас немој тиме давити. Смеје ти се и комшилук а вероватно и укућани (ако те и једни и други до сад већ нису одј*бали). Oбрати пажњу, провери лично је ли ико с тобом искрено "улепо". Почеће рођена деца да те, стидећи се, таквог ма'нитог затварају у собу када им неко дође. А, бојим се, све ређе ће те оданде икако и пуштати.

        • Zeka says:

         Koliko vidim, i dalje ostaješ bez činjenica koje bi potvrdile potpuno neodrživu tvrdnju da "Komunjare nisu stvorile - ništa". Shodno svojoj intelektualnoj impotenciji služiš se trikovima i doskočicama. Navedenu tvrdnju napišeš istovetno dva puta, to je valjda najviše dostignuće argumentacije, po onoj da laž ponovljena više puta nekom logičkom alhemijom postaje istina. Drugi trik ti je još manje validan, da se pozivaš na većinu. Već samo po sebi je to logička greška argumentum ad populi koja je i inače popularna kod onih koji ne misle svojom glavom. Čime potkrepljuješ onu svoju tvrdnju? Koji su te to podaci ili saznanja doveli do onakvog radikalno ignorantskog zaključka? Od kakvog je tu značaja mišljenje nečijih ukućana ili komšiluka? Ili to da li je neko "dokon"? Kakve veze imaju skakavci, opanci, zatvaranje sobe, nečije smejanje... osim sa sprdačinom, arogancijom i jeftinim vicevima. Može biti da takav način obraćanja neistomišljenicima ima prodju kod mase, bolje reći kod povodljive svetine. Uz malo sreće, možda bi i linč organizovao kao najubedljivije sredstvo dokazivanja onima koji su "nedokazani"? Predrasude su opasni amalgami, tu razum ne pomaže. I zaista, to je samo gubljenje vremena.

        • Један тамо, не знаш га ти says:

         Доказе, велиш... 🤔 О чему? О Лисичијем потоку? О 60.000 побијених СРБА. О безбројним "пасјим гробљима"? Или - да не буде паушално, да се твој "црвендаћки" мозак (једнак колибријевом) не би јогунио - о 211 досад потврђених "пасјих гробница". Знаш ли макар, несрећниче, како је израз настао? >>На Бадњи дан 1942. године партизани су починили свој по злу најчувенији злочин у Црној Гори. У колашинском лугу на десној обали Таре, над телима 240 унакажених грађана, разапели су лешину пса на даскама у облику крста. Затим су написали: “Ово је пасје гробље”. << БАГРО црвена! "Државна комисија за тајне гробнице убијених после 12. септембра 1944." је крајем 2012. укинута, па се стало на бројци од 59.554 стрељаних лица, што свакако није НИ БЛИЗУ тачног броја, а тема стрељаних у послератном комунистичком терору вратила се на стаус табуа. Можда си ти тада био тек дете, можда ни још рођен. Ал', ето, узео те неки ђаво под своје па би мене крштеног, ти некрст, да - "крштаваш"?!! Ни не знајући где тераш. Но, што се мене тиче, слободно настави... или по српски - слободно се терај! Ви, остали, праштајте и на дужини и на експлицитности. Ал' са овима једино тако може и мора. Док их Господ не позове на истину. 🕳️

         • Zeka says:

          U svojoj nervozi i besu, nahvatao si se na bućkalo koje nema veze sa pitanjem koje sam ti postavio. To o čemu pišeš je tipičan primer neznanja o ludilu rata i njegovim posledicama. Pogotovo za Jugoslaviju u kojoj je osim okupatora haralo više od 15 različitih naoružanih formacija koje su jedna drugu tamanile do istrebljenja. Po završetku rata nastala je opšta retorzija pobednika po celoj Evropi. Kako je i sam rat bio totalni, takva je i pobednička osveta bila. U Jugoslaviji bila je to retorzija pobedničke NOV nad svim ratnim i političkim neprijateljima protiv kojih je 4 godine krvarila. Širom Evrope su milioni nacista i njihovih saradnika stradali bez suda i "demokratije" o kojoj je u tadašnjoj ludnici usred još neugaslih zgarišta deplasirano i pričati. Medju njima i stotine hiljada onih koji pred redovnim sudovima ne bi bili ni osudjeni. Retorziju su vršili svi, od Sovjeta i njihovih novouspostavljenih režima u istočnoj Evropi, do Amerikanaca i Saveznika na zapadu Evrope. U Jugoslaviji je pobednik ubijao pobedjene fašiste, a sa njima i njihove saradnike, ustaše, balije, baliste, belogardejce, nedićevce, ljotićevce, honvede, folksdojčere... uz ove stradali su i oni koji nisu imali krivice, a to nije bio specijalitet samo "bagre crvene", nego svih osvetnički nastrojenih pobednika nad poraženima. To su opšte poznate pojave posle svih ratova, pa i posle 1. i 2. svetskog rata. Pri tome se ovde i u još mnogim državama radilo i o revolucionarnoj promeni vlasti. Koja je oružana revolucija prošla bez svojih žrtava? Da li zato ovde svaka strana treba da nabraja cifre i iznosi liste poginulih, streljanih, umrlih od gladi i zime, ratnih i posleratnih ludila karakterističnih za svaku zaraćenu stranu? Kakvi su to uopšte argumenti? O čemu govore? Ni o čemu osim o ratu i neposrednim posledicama tog sveopšteg rata. Ko god da je pobedio, učinio bi isto ili slično, jer su uzajamne mržnje bile duboko antagonističke i usmerene na potpuno uništenje protivnika. To može da shvati svako ko želi da sagleda celovitu istinu, a ne da shodno svojim ideološkim predrasudama paušalno ističe samo jednu stranu. Taj glupavi i nedotupavi manir postoji još samo kod zapadnjačkih antikomunista čija propaganda ide na satanizovanje protivnika. Otud i kompletna revizija istorije, ali ovog puta je ne pišu pobednici, nego gubitnici. A za svoj naum da jedan isti narod na takav način podele i zavade uvek imaju one koji se na to bućkalo hvataju. Uvek funkcioniše, jer se ljudi love preko emocija i ostrašćenosti, pa su im duše uznemirene i željne novog kruga osvete. Upravo takvim jednostranim i paušalnim pričama bez istorijske celine, posejan je razdor u srpskom narodu, a za posledicu imamo podele koje nas koštaju permanentnih političkih i istorijskih poraza na razmedji vekova. Komunizam je u Evropi pao, pa i Jugoslaviji tj. Srbiji. Dakle, pretrpeo je vremenski poraz. Zato je sada u Srbiji podložan svakoj vrsti "otkrića" koja ga kompromituju u tačkama gde je bio loš, nedorečen, izneveren, pa i surov u zenitu svog uspona. To nikako ne može da umanji njegove dobre strane koje su u posleratnim decenijama donele najduži mir, bezbednost, prosvećivanje i emancipaciju, industrijski, demografski i civilizacijski napredak, pa i ugled u svetu. Ali, to može da vidi samo onaj koji ima dovoljno racionalnog u sebi. Prepotentna ostrašćenost, mržnja, netrpeljivost, besnilo i prostakluk nikada ne mogu biti od koristi. Ni pojedincima, ni narodima. Rusi su to, za razliku od nas, shvatili i uspeli da postignu narodno jedinstvo na temelju svih vrednosti svoje nacionalne istorije, razdvajajući ne ideologije i režime, nego dobre i loše strane svoje prošlosti. Mi to nećemo uspeti. Zbog takvih. Ti si jedan zatrovan čovek koji je usled svog slabog obrazovnog i kulturnog statusa prepušten iskrivljenom putu svesti u devijantni svet strasti i isključivosti. Dokaz je ona tvoja nebulozna tvrdnja koju ni na koji način nisi obrazložio. A i kako bi? Neka ti je Bog na pomoći.

          • Један тамо, не знаш га ти says:

           Комуњарска дијареја...

         • Један тамо, не знаш га ти says:

          Тешка комуњарска дијареја, нажалост не само вербална, којој се чачкањем поспешује смрад. Шта год себи у "заслуге" приписивали, плаћано је српском монетом. Било у виду српске младежи, било српског животног простора, било оном најскупљом – српском будућношћу. Причати вама, "комунцима" из при*издине има сврхе таман колико и слепом махати... и то - у мраку. Због свих својих „постигнућа“ ни у рођено село одавно више не смеш да крочиш. Тебе ће, слутим, рођени укућани дати на успављивање, да сперу љагу с породичног имена. Иди сад, спремај се за првoмајски уранак.

          • Zeka says:

           Da me ukućani uspavaju? Dijareja? Pa opet dva puta napisano ... au, pa ti si puko, burazeru. Da li uvek tako padaš u bes i srdžbu? A ne uspevaš ni da pišeš smisleno, sam sebi čvrčkaš zvezdice u sred izlizanih psovačkih fraza. Otprilike, kao u Zadruzi ono pištanje preko gluposti koje lupetaju. Idi, bre, čoveče sa svojim dripcima do bakalnice, pa tamo bistri politiku uz pivce. Taj luksuz da sa mnom imaš komunikaciju neću ti više priuštiti. ¡Hasta la vista!

          • Један тамо, не знаш га ти says:

           Таман сам кренуо пут "бакалнице". Разиђу се ове "комуњаре на издисају" кад им почне културно-образовни програм - Задруга. Једино ту, телефоном, можеш уживати у "луксузу комуникације". Ниво класичног (не)српског вол... комуњаре. 🫵

   • Ortodox Serbian Patriot says:

    Saglasan! Tako je!

 2. milorad5 says:

  Korejanci su dobri borci,ovi su ga ugasili u ukrajini ako dodju.Osim toga s.koreja je i dalje u ratu sa USA-NATO,tako da za njih nije to nikakav problem.Samo nuk.oružje je držalo američke kerove dalje od ograde to je bar jasno.Što se tiče j.koreje tamo je prikrivena vojna hunta na vlasti koja glumi demokratiju "do odredjene mere" i moraju uda budu "fini" do doredjene mere prema stanovništvu koje NE ŽELI RAT sa S.KOREJOM.Da nema američkih baza i vojne hunte na toj granici se NIŠTA opasno ne bi dešavalo ,moguće je da bi se koreja ujedinila dosada u nekom njihovom političkom modelu koji bi postigli pregovorima.Ovako nnuklearne bombe su na obe strane granice i prete KOREJANCIMA GENOCIDOM i sve zbog USA,nijedan drugi razlog ne postoji za ovaj haoss tamo.S koreja vidi ovo sada kao mogućnost potpunog razbijanja američke blokade i konačno dobijanje manevarskg prostora za ekonomski i industrijski rast.Oni su se strahovito mnogo toga odrekli da bi došli do funkcinalnog i opasnog nuk.oružja i sada će se pokazati da je posedovanje takve pretnje za svakog osvajača kritčan faktor odvraćanja.Jer medjunarodno pravo više ne postoji i svima prete najezde NATO pakta samo ako zaključe da im je nešto potrebno od urodjenika.Ima svi da pravimo atomske bombe kako znamo i umemo,videćete,ovo je katastrofa i sunovrat civilizacije u najavi.

 3. persida says:

  Mislim da Zapad nece dati da Korejanci dodju na ratiste. Oni zele da sto vise Rusa pogine, zato Korejanci nisu pozeljni, oni nisu neprijatelj numero uno. A, ako Korejanci i dodju, postavice se logicno pitanje: zasto ih Putin nije pozvao vec na pocetku rata, a ne sada kada su Rusi dali tolike zrtve. Sa 50 000 Korejanaca na terenu, mogli su se spasiti zivoti mmnogih ruskih voljnika, ali izgleda da to nekome ne odgovara.

  • lekovito bilje says:

   evo padoh u nesfest od potezaa soka planete,tako je ,sam Ramzan Kadirov htede doci da pocisti ukro-naciste...sta ce koreanci dolaziti kad imaju nuklearku

 4. Ortodox Serbian Patriot says:

  Što ih šalju sada kad je skoro gotovo? Što ih nisu poslali prošle godine?

  • EkRostand says:

   Stvarno misliš da je gotovo? Ja mislim da tek sada počinje prava tarapana,jer ove nato psihopate dobro znaju ako popuše u usrajini da je to i njihov početak kraja.

 5. Petrovgrad says:

  Jeste skoro gotovo sa Ukrajino, ali nije sa Brlinom, Briselom, Londonom,.... ima prostora za nove pohode. Ovaj žuti bata ima da ih unisti. Korejanci se ne osvrću kolika je snaga protivničke strane, oni opreza radi sa sobom ponesu par drvenih raketica za nedaj bože.Korejanci su jači, odlučniji, spremniji zajedno i od Rusa i NATO snaga. Žuti bata sa kockastom frizurom je kratkih živaca, a genarali su mu ne zna se koji je ludji o kojeg.Oni Amere ne bendaju, da postoje u opšte.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u