POTOP U BEOGRADU: Na rakovičkom putu evakuisano 30 ljudi, bujica urušila pešački most

POTOP U BEOGRADU: Na rakovičkom putu evakuisano 30 ljudi, bujica urušila pešački most

15 maja 2014

poplave ibarska magistrala  zorana mihajlovic 001 (5)_620x0Na teritoriji beogradske opštine Rakovica u toku je evakuacija na više lokacija, a najkritičnije je u Ulici Rakovički put, gde su više od 30 ljudi iz zgrade zbrinuli pripadnici žandrmerije, vatrogasci, ali i zaposleni u opštini.

Kako je navedeno, odron je prijavljen u delu Ulice kružni put i u Ulici 13. oktobar, dok je bujica urušila pešački most koji se nalazi iza fabrike „Rekord“.

Očekuje se da stigne kamion sa deset tona vreća peska, koje će biti postavljane u najugroženijim mestima u opštini o čemu će građani biti blagovremeno obavešteni.

U slučaju potrebe stanovništvo će biti evakuisano i iz ulica Mitra Bakića, Aleksandra Vojinovića, Ljubiše Jelenkovića, 2. septembra i iz naselja Patin majdan, saopštila je opštinska Služba za informisanje i navela da su telefoni dežurnih službi za pomoć 3582 582, 3051 724 i 065 3582 582.

VEČERAS I TOKOM NOĆI OBILNE PADAVINE U BEOGRADU

U toku večeri i noći na području jugozapadne i zapadne Srbije, Beograda, Šumadije, Srema i Bačke prognozirane su obilne padavine – od 15 do 30 militara po metru kvadratnom za 12 sati.

U zapadnoj Srbiji očekuju se u tom intervalu padavine „lokalno i do 40 mililitara, a u ostalim krajevima uz slabljenje intenziteta padavina uglavnom ispod 15 milimetara“, naveo je Republički hidrometeorolški zavod na svom sajtu.

MACURA: VIŠE INTERVENCIJA

Hitna pomoć danas je ukazala prvu pomoć dvoje ljudi, koji su izvučeni iz vode na teritoriji Beograda, izjavila je portparol Hitne pomoći i apelovala na građane da ne paniče jer ekipe u vanrednoj situaciji, sporije nego što je uobičajeno, ali stižu do pacijenata.

Macura je u izjavi FoNetu ukazala da je Hitna pomoć u Beogradu u vanrednoj situaciji imala veći broj intervencija nego inače, ali ne mnogo zbog vode.

Danas oko 11 sati u Avalskoj ulici kod Železničke stanice u Ripnju, jedna žena od oko 55 godina izvučena je iz vode u svojoj kući, rekla je Macura.

Prema njenim rečima, žena se smrzla u vodi, a lekari su je jedva ubedili da napusti kuću u koju je prodirala voda.

Ona je prevezena u prihvatilište Kriznog štaba za Voždovac.

Oko 17 sati u prigradskom naselju Busije u Batajnici, muškarac star 58 godina, izvučen je iz vode, koji je, kako se pretpostavlja upao u rupu na putu, punu vode.

Prema rečima Macure, on je zadobio povredu lica, istegao vrat i prevezen je u Kliničko-bolnički centar Zemun.

Macura je navela da su se tokom prepodneva Hitnu pomoć najviše zvali psihijatrijski bolesnici.

Verovatno su se uznemirili zbog vanredne situacije, ocenila je dr Macura.

Uz to povećan je broj poziva dijabetičara, čak do 30 odsto je bilo hipoglikemijskih koma, rekla je Macura, dok se uobičajene grupe hroničnih bolesnika nisu mnogo javljali.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *