POTPISANO – „Južni tok“ kreće

POTPISANO – „Južni tok“ kreće

9 jula 2014

21374562253bc501330b46688147194_640x426Kompanije Južni tok Srbija i Centar Gas iz Rusije potpisali su Ugovor o izgradnji deonice gasovoda Južni tok kroz Srbiju, vredan oko 2,1 milijardi evra.

Ugovor su potpisali direktori Južnog toka Srbija Dušan Bajatović i Aleksandar Siromjatin, sa generalnim direktorom Centar gasa Stanislavom Anikejevim, koji su poručili da je ovo istorijski dan za srpsku energetiku i da će prvi gas poteći Južnim tokom kroz Srbiju do kraja 2016. godine, kako je i planirano.

Centar Gas je pobedio na tenderu, koji je kompanija Južni tok Srbija raspisala za izvođača radova na srpskoj deonici tog gasovoda.

Ugovor je vredan 2,1 milijardi evra, a denica srpskog gasovoda biće rađena po najboljim međunarodnim standardima, rečeno je prilikom potpisivanja ugovora u zgradi kompanije Srbijagas u Beogradu.

Bajatović je posle ceermonije potpisivanja Ugovora posebno zahvalio predsedniku Ruske Feredacije Vladimiru Putinu i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, koji su , kako je rekao, pomogli da se reše neka otvorena pitanja, što je omogućilo potpisivanje ovog ugovora.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *