ПОТПРЕДСЕДНИК БУГАРСКЕ ВЛАДЕ скандалозно увредио Македонце!

POTPREDSEDNIK BUGARSKE VLADE skandalozno uvredio Makedonce!

25 decembra 2020

Potpredsednik bugarske vlade, Krasimir Karakačanov optužio je makedonske vlasti da šire mržnju prema Bugarima, rekavši da će na kraju rasprave o nacionalnom identitetu ispasti da je „i Isus Hristos bio Makedonac“.

– Od vremena Jugoslavije stanovništvo uče da mrze… Albance, Grke i Bugare. Ljubav gaje samo prema Srbiji i Srbima. Za njih smo Tatari, fašisti i okupatori – rekao je Karakačanov.Bugarski zvaničnik je rekao da, sudeći prema raspravi koja traje mesecima, makedonska nacija postoji još od vremena apostola Pavla, kao i da je „Isus Hristos bio Makedonac“.

Izjava drugog čoveka bugarske vlade usledila je posle serije kritika koje se evropski zvaničnici uputili na račun vlasti u Sofiji, koje su blokirale početak pregovora Severne Makedonije i EU, tražeći da se prethodno reše otvorena pitanja nacionalnog identiteta.

(Informer)

KOMENTARI3 komentara

 1. Archelay says:

  Sta?Pa ovaj covek misli da su Akademije nauke i umetnosti Austrije,Ceske i Slovacke mutavi?Pa da izadze da,preko Kirila i Mtodije Cesi,Slovaci i Austrijanci su"Bugari"?I jos se cudi zasto kod Makedonaca antibugarizam je u punom zamahu jer izmisljaju etikecije"fasisti","tatari","veciti sluge"i td.Sada su Makedonci"krivi"sto je njihova ministerica morala da prizna da ih"Evropa ne razume".Nego oni panice sto je Sud u Strazburgu dala njma rok za ispunjavanje sudskog resenja za prava Makedonaca u Bugarskoj pa se nadaju "nakon genocida" procice i ta obaveza.Za njegovu nesrecu i sami Bugari traze objasnenje oko ove rasomodijade i ko ce odgovarati za sve ovo.U svakom slucaju,pasce Zajev i instalacija,kad tad.A onda sleduju reparacije.

 2. srboslav says:

  Bugari jesu tatarsko pleme, koje je prema istoriji sa desetak hiljada bojovnika  okupiali slovensko-srpsko stanovnistvo koje je tu zivelo.Kako su bili zanemarljiva manjina, a lakse vladali oni su prihvatili jezik, i utopili u domicijalno stanovnistvo, ali vlast su zadrzali.  To se nastavilo i posle povlacenja  osmanlija, formalno su postavili Nemaca za cara, i STVARNO kako kaze "bratko" cinili NAJJEZIVIJA ZVERSTVA u Srbiji(Makedonij). Znamo da je stanovnistvo (zapadna polovina Bugarske, vecinski dijalekat im je skoro identican "prizrensko- timockom" govoru) svesno svog slovenstva. Pre kosovskog boja pola danasnje Bugarske bila deo srpskog carstva, zatim pod Turcima vazalna drzava despota Konstantina Dejanovica. Pre  toga Sv. Sava im je pomagao da dobiju autokefalnost. I sta je poenta svega, da taj tatarsko-nemacki deo vlada celim slovenskim stanovnistvom u Bugarskoj. Oni pisu istoriju, oni diktiraju sadasnjost, ONI VODE BUGARSKU POLITIKU!

  • Archelay says:

   Srboslave.A sto u centralnom govornom podrucju niste imali vranjansko-timocki dijalekat pa da ubedite svet da vam je Srbija od Segedina do Soluna i od Crnoga pa do Jonskoga mora?Sve dok se plasiraju kafanske dokaze oko toga"ko je ko-sta je sta",dotle imacete Milicku i raznorazne mesetare.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *