ПОТПРЕДСЕДНИК БУНДЕСТАГА: Немачка је на путу да постане нефункционална банкрот-држава

POTPREDSEDNIK BUNDESTAGA: Nemačka je na putu da postane nefunkcionalna bankrot-država

25 decembra 2022

NEMAČKA je u opasnosti da postane nefunkcionalna bankrot-država zbogenergetskih problema i niza drugih unutrašnjih poteškoća – izjavio je potpredsednik Bundestaga Volfgang Kubicki.

U intervjuu dnevnom listu Bild dodatno je ukazao i upozorio:„Ako nastavimo ovim kursom, ako budemo godinama plaćali energetske subvencije, suočićemo se, iako nam ne preti državni socijalizam, sa državnim bankrotstvom“.

Naglasio je da će 110 milijardi evra planiranih za uvoz energenata – nakon što vlasti više nisu mogle ili nisu htele da ih kupuju od Rusije – biti skinuto sa drugih budžetskih stavki, što znači da će novca tamo biti premalo.

Kubicki u intervjuu nije krio da je besan zbog odluke Berlina da se odrekne nuklearne energije i proizvodnju gasa u priobalju Baltika.

„Mnogi kod nas imaju utisak da je Nemačka na putu da postane nefunkcionalna država. Infrastruktura, administracija, cene energenata i nesposobnost Bundesvera da odbrani zemlju – to su problemi koji iziskuju hitne kontramere, inače će stvari postati veoma loše“.

List Die Welt je ukazao da su planovi Nemačke za uštedu gasa propali zbog dolaska velikih hladnoća.

Nivo gasa u nemačkim skladištima za samo jedan dan opao je za jedan procenat.

Šef nemačkog gasnog regulatora BNetzA, Klaus Miler, rekao je da bi – radi štednje gasa – domaćinstva i preduzeća u Nemačkoj trebalo da u potpunosti isključe grejanje!

Prema njegovoj proceni, Nemačka treba da smanji potrošnju gasa za najmanje 20 odsto da bi nadoknadila gubitak ruskih isporuka.

(Fakti)

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Imate moju podrsku, mada i ovoga puta lazete. Nemacka ce da bankrotira, a Sri Lanka tera dalje. Hajte, molim Vas. Drzite se, dragi Nemci, jer Srbi samo cekaju cas da osvoje celu Nemacku.

 2. Velika Metla says:

  Ihhhh...., što me zbog toga nešto žignu među prepone.

 3. Gagi says:

  Nemacka mora da bankrotira. Ako se istorija ponavlja a vidimo da je tako, sa nemackom ce biti isto kao za vreme onog idiota Hitlera. Moraju da propadnu da bi mogli ponovo da ih masovno mobilisu protiv Rusa. Predvidjam da ce im se ponovo pojaviti neki veliki autoritet koji ce ih povesti u novo izginuce. Takav je (uvek) raspored snaga u njihovoj familiji, svabe ce uvek najvise da izginu za dobrobit svoje europske istorijske brace. Ovi drugi, obicno pred zavrsetak sukoba, stvaraju pokrete otpora i dobijaju "zasluzenu" slobodu i pobedu. Da mi Srbi povedemo racuna o nama, nikada se u istoriji nista nije desavalo da se svabe zlocinacki ne "ocesu" od naseg naroda.

 4. persida says:

  Prica se da Jezda i Dafina preuzimaju nemacke banke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *