Потпредседник хрватске Владе: У Груборима почињен ратни злочин над српским цивилима

Potpredsednik hrvatske Vlade: U Gruborima počinjen ratni zločin nad srpskim civilima

6 avgusta 2020

Potpredsednik hrvatske vlade Tomo Medved je naveo da su u Gruborima pojedinci iz hrvatskih jedinica počinili ratni zločin nad srpskim civilima.

Medved je izjavio je da mu nije bilo teško da donese odluku o odlasku u Grubore i istakao da se mora učiniti dodatni napor za uspostavljanje poverenja i odati počast svim civilnim žrtvama.

Prema njegovim rečima, odavanje počasti civilnim žrtvama je civilizacijski gest i obaveza svih da daju doprinos da društvo smogne snage i oda počast svim civilnim žrtvama proteklog rata, bez obzira na nacionalnu pripadnost, prenosi RTRS.

U selu Grubori pripadnici hrvatske specijalne policije ubili su 25. avgusta 1995. šestoro starijih srpskih civila.

KOMENTARI3 komentara

 1. Veliki brat says:

  Znači, sad je "Potpredsednik hrvatske vlade"? Jeste li sigurni da nije "ustaški doglavnik"?

  • DANILO says:

   Zovite se kako hocete i budite sta hocete,daleko vam bilo od nas!!Onaj ko prvi pocne da zagovara ideju bratstva i jedinstva sa vama,zlovencima,balistima i scipetarima,treba da visi kao upozorenje ostalima.

 2. petrovgrad says:

  Koji Hrvati, pa taj narod ne postoji. Ovi iz bivše SR Hrvatske su pokatoličeni Srbi. To je bio nesrećni deo Srba koji je prihvatio katoličanstvo da bi opstali. Sada kada katoličanstvo ne može da se održi ni u Vatikanu, brzo će oni nazad u pravoslavnu veru i to dobrovoljno. Vatikan je leglo razvrata a nekada vodeće katolićke nacije su na ivici fizičkog opstanka nacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *