ПОТПУНА ПОДРШКА РУСИЈИ: Пекинг стао уз Москву, стају на пут опасном плану Вашингтона!

ПОТПУНА ПОДРШКА РУСИЈИ: Пекинг стао уз Москву, стају на пут опасном плану Вашингтона!

12 маја 2021

Кинеске власти деле забринутост Русије у вези са војним деловањем Америке у области биолошког оружја и сматрају да је неопходно успоставити ефикасну међународну контролу над таквом активношћу, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Кине Хуа Чунјинг.

Портпаролка је реаговала на недавну изјаву првог заменика секретара Савета безбедности Русије Јурија Аверјанова који је рекао да Сједињене Америчке Државе развијају индивидуалне планове за биолошка истраживања у многим земљама. Он је истакао да приближавање америчких војних биолога границама Русије забрињава, јер смртоносни микроби створени у тим лабораторијама могу, као случајно, да доспеју у природу и доведу до масовног уништења људи како на руској територији, тако и у суседним земљама.„Инсистирамо да америчка страна усвоји стварне мере, којим би обезбедила потпуну транспарентност и безбедност пројеката повезаних са биолошким експериментима који се спроводе у америчким лабораторијима“, истакла је портпаролка.

Према њеним речима, „Пекинг се већ много пута обраћао Вашингтону захтевајући апсолутну транспарентност када је реч о питањима повезаним са милитаризацијом биолошких развоја и у САД и шире“.

С тим у вези, дипломата је нагласила да би САД требало да дају сагласност за стварање механизма за контролу који би осигурао ефикасну размену важних информација о биотехнологијама са другим државама.

„Цела светска заједница је заинтересована за то“, прецизирала је она и додала да „највише раздражује чињеница да САД уопште не реагују на забринутост других земаља, укључујући Русије“.

Подсетимо, у априлу је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев за лист „Комерсант“ изјавио да у свету, а посебно на границама Русије и Кине, великом брзином ниче све више биолошких лабораторија под америчком контролом. Према његовим речима, постоје добри разлози да се претпостави да се тамо развија биолошко оружје.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. M says:

    Da,USA između ostalog stvara odnosno već ima biološko genetski ciljano oružje,da ubija po želji,grupno npr.Slavene,ili individualno npr.Putina(ako imaju njegov genetski materijal)!Da li Rusi tu kaskaju za USA-Zapadom to ne znam,ali vjerujem da i oni proizvode-imaju zastrašujuća biološka i kemijska oružja kao i USA-Zapad!Očito su jedni neka već počeli puštati u promet,pa će to početi i drugi!Bit će veselo i sve veselije!Čini mi se i puno brže nego što sam očekivao!Naime,izgleda da je već počelo!?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u