ПОТПУНА ПОДРШКА РУСИЈИ: Пекинг стао уз Москву, стају на пут опасном плану Вашингтона!

POTPUNA PODRŠKA RUSIJI: Peking stao uz Moskvu, staju na put opasnom planu Vašingtona!

12 maja 2021

Kineske vlasti dele zabrinutost Rusije u vezi sa vojnim delovanjem Amerike u oblasti biološkog oružja i smatraju da je neophodno uspostaviti efikasnu međunarodnu kontrolu nad takvom aktivnošću, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Kine Hua Čunjing.

Portparolka je reagovala na nedavnu izjavu prvog zamenika sekretara Saveta bezbednosti Rusije Jurija Averjanova koji je rekao da Sjedinjene Američke Države razvijaju individualne planove za biološka istraživanja u mnogim zemljama. On je istakao da približavanje američkih vojnih biologa granicama Rusije zabrinjava, jer smrtonosni mikrobi stvoreni u tim laboratorijama mogu, kao slučajno, da dospeju u prirodu i dovedu do masovnog uništenja ljudi kako na ruskoj teritoriji, tako i u susednim zemljama.„Insistiramo da američka strana usvoji stvarne mere, kojim bi obezbedila potpunu transparentnost i bezbednost projekata povezanih sa biološkim eksperimentima koji se sprovode u američkim laboratorijima“, istakla je portparolka.

Prema njenim rečima, „Peking se već mnogo puta obraćao Vašingtonu zahtevajući apsolutnu transparentnost kada je reč o pitanjima povezanim sa militarizacijom bioloških razvoja i u SAD i šire“.

S tim u vezi, diplomata je naglasila da bi SAD trebalo da daju saglasnost za stvaranje mehanizma za kontrolu koji bi osigurao efikasnu razmenu važnih informacija o biotehnologijama sa drugim državama.

„Cela svetska zajednica je zainteresovana za to“, precizirala je ona i dodala da „najviše razdražuje činjenica da SAD uopšte ne reaguju na zabrinutost drugih zemalja, uključujući Rusije“.

Podsetimo, u aprilu je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev za list „Komersant“ izjavio da u svetu, a posebno na granicama Rusije i Kine, velikom brzinom niče sve više bioloških laboratorija pod američkom kontrolom. Prema njegovim rečima, postoje dobri razlozi da se pretpostavi da se tamo razvija biološko oružje.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Da,USA između ostalog stvara odnosno već ima biološko genetski ciljano oružje,da ubija po želji,grupno npr.Slavene,ili individualno npr.Putina(ako imaju njegov genetski materijal)!Da li Rusi tu kaskaju za USA-Zapadom to ne znam,ali vjerujem da i oni proizvode-imaju zastrašujuća biološka i kemijska oružja kao i USA-Zapad!Očito su jedni neka već počeli puštati u promet,pa će to početi i drugi!Bit će veselo i sve veselije!Čini mi se i puno brže nego što sam očekivao!Naime,izgleda da je već počelo!?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *