ПОТПУНИ ХАОС У УКРАЈИНИ ИЗАЗИВА СТРАХ НА ЗАПАДУ: Украјински војници прелазе на РУСКУ СТРАНУ

POTPUNI HAOS U UKRAJINI IZAZIVA STRAH NA ZAPADU: Ukrajinski vojnici prelaze na RUSKU STRANU

2 februara 2023

U Hersonskoj oblasti, ukrajinska vojska redovno prelazi na rusku stranu, izjavio je za ruske medije, vršilac dužnosti guvernera regiona, Vladimir Saldo.

„Ovo se dešava redovno, iako nije masovne prirode. Mi, po pravilu, ne žurimo da objavljujemo informacije o prelasku ukrajinske vojske na našu stranu. Na kraju krajeva, oni imaju rođake nad kojima režim u Kijevu može da izvrši represiju“, napominje Saldo.Prema njegovim rečima, sistem prinude u ukrajinskoj vojsci je rigidno uspostavljen, pošto ne postoji drugi način da se objasni, kako kijevski režim uspeva da „gurne na klanje” na hiljade mobilisanih muškaraca.

Hersonska oblast je postala subjekt Ruske Federacije, 30. septembra 2022. nakon referenduma. Ukrajinska strana ne priznaje njen legitimitet, i nastavlja da granatira teritoriju regiona. Danas je 75 odsto Hersonske oblasti pod ruskom kontrolom. Oružane snage Ukrajine zauzimaju njen desnoobalni deo, uključujući regionalni centar, grad Herson.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad5 says:

    pa videli su situaciju sa "oslobodiocima" iz naci bataljona i plaćeničkih jedinica.Tek će da beže i da se predaju,još nije došlo do katarze u ovom ratu ali je blizu.Rusi polako i selektivno uvode ROBOTE i super tenkove u borbu,to je STRAŠNO šta ta oružja mogu da rade.Gledao sam snimak dejstva "terminatora" u 4 prilike koje su dostupne da se nadju na internetu.U svim situacijam to je bilo UŽASAVAJUĆE i jadni ukrjainci nisu imali šanse da ostanu živi ni pod razno,katastrofa,jeza.Najpoznatiji video je kada jedan ruski tenk t-90 i jedan robotizovani terminator deluju u tandemu,lele.Tenk je uništio ukr t-72 sa JEDNIM jedinim hitcem a terminator je pobio čitav vod pešadije u rovovima za nešto manje od minuta,i to sa daljine od najamnje 300 m su oba vozila dejstvovala u gustoj šumi.Ukrajinci nisu mogli čak ni da ih vide kako terba a ako su ih i videli nisu mogli da nanišane sigurno od drveća sem iz velike blizine.Ali rusi uopšte nisu imali probem da NjIH vide i nisu ih promašili,pogotovo terminator koji je pucao u stilu robotskih video igrica na svaki najamnji pokret brzo prenoseći paljbu sa ukrajinskog drona koji su vojnici u rovovima podigli u gornjem desnom uglu vatrenog polja terminatora koji je bio 500 m u vazduhu na nekih tek 10-15 m visine i kojeg je termintor oborio u kratkom rafalu BEZ PROMAŠAJA, da bi u sledeće 3 sek.spustio top i uperio ga u donji levi desni ugao vatrenog polja i tamo verovatno ubio ukrajinca a zatim mali cim na levo od te vatrene tačke i drugog koji je misli da može da pretrči dalje od mrtvog kolege na koga tog trenutka puca terminatr sa jezivo kratkim rafalom od 3 metka u 2 sek..UŽASAVJUĆE ako to bude tako radilo stalno,i ako nije video igrica ovo je stašno.Posle su se tenk i terminator MIRO okrenuli i vratili odakel su došliu a ruski dron je snimo sve pozicije na koje je terminator dejstvovao,zato i znam da je dvojicu ubio u 5 seku u donjem desnom uglu vatrenog polja automatskog topa od 32 mm koji može da probije i većinu zapadnih tenkova sa specijalnom municijom koja je izradjena za to vozilo.KATASTROFA je to u najavi za ukro armiju,oni još nisu tako nešto videli dosad i ja mslim da će biti masovna bežanija i predaja uskoro,ako rusi imaju dosta tih vozila,naročito terminatora.Mislim da je to najopasnije multifunkcionalno oružje na bojnom polju prve linije današnjice čak i sa posadom,a pogotovo ako je sposobno za autonomno robotsko delovanje,baš kao što sam i tvrdio kada se pojavio kao prototip.Ovaj rat se bliži BRZOM kraju i slomu ukrajinske armije,već su počeli da nasilno mobilišu po ulicama muškarce,ovo ne može još dugo trajati za kijevsku mafiju.

  2. Gagi says:

    NAJZAD su dosli sebi, proradile im ganglije. Svako zdrave pameti odlicno vidi o cemu se ovde radi. Umesto da Rusi iz Ukrajine ubijaju strane oficire koji se ne bore, vec teraju njih u pogibelj i bratoubilacki rat, oni snuzdeno ginu i gube glave. Bogu hvala sto su resili da predju kod svoje istorodne brace.

  3. Kostakos says:

    Svako zna kako je tesko u vojsci. Puca na tebe i pucas na njega. Pobeci tesko. Neznas kako bi reagovao onaj do tebe. On nezna kako ti mislis.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *