ПОТПУНИ КРАХ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ И ЊИХОВИХ НАТО САВЕТНИКА: Кијев десант на Змеиниј платио губитком десет хеликоптера, три оклопна чамца и 30 дронова

POTPUNI KRAH UKRAJINSKE VOJSKE I NJIHOVIH NATO SAVETNIKA: Kijev desant na Zmeinij platio gubitkom deset helikoptera, tri oklopna čamca i 30 dronova

11 maja 2022

VOJNI vrh u Kijevu priznao je da se u glavnom gradu Ukrajine nalazi „više od sedam generala iz zemalja NATO“.

Nije otkrio – ni koliko ih je „više“, ni iz kojih su zemalja, ali je sigurno da su glavni među njima – Amerikanci.A glavni Amer je nadređen i načelniku ukrajinskog generalštaba. Pretpostavlja se da natovskih pukovnika ima najmanje jedan i po put više nego generala.

U Donjecku tvrde da svaka ukrajinska jedinica ima bar jednog oficira-stranca…

Ako se ovo ima u vidu, lako je zaključiti da su stranci isplanirali iskrcavanje helikopterskog i pomorskog desanta na ostrvo Zmeinij koje se nalazi na oko 40 kilometara jugoistočno od Odese. Ta „operacija“ se pretvorila u pravi fijasko za Ukrajince.

Koštala ih je deset izgubljenih helikoptera (tri su oborena pri pokušaju iskrcavanja desanta na ostrvo), četiri aviona (tri bombarder Su-24 i jedan lovac Su-27), tri oklopna čamca „Kentaur“ (sa marincima) i 30 dronova.

Među dronovima koje su im Rusi oborili, nalazi se i 9 mnogohvaljenih Bajraktara, nabavljenih od Turske.

Tačan broj poginulih ukrajinskih vojnika se u Kijevu krije, ali je činjenica da se 27 njihovih leševa još nalazi na ostrvu.

Rusi su Ukrima uništili šest helikoptera Mi-8 i Mi-24 na aerodromu Arciz, severozapadno od Odese.
Uprkos NATO-dirigentima, kijevska armada je za dva i po meseca izgubila 798 dronova i preko 298o tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila.

(Fakti)

KOMENTARI8 komentara

 1. Ante i Meho Puvež says:

  Karital, POMAGAJ Zmijskom ostrvu 😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣

  • Karital says:

   Cuj...desilo se. Sto da radimo kad smo jadni i nesposoni. Samo dizemo galamu a od pameti ni za lijek. Bolje biti fasista kuci nego u svijetu.

 2. Velika Metla, says:

  Natovce pohapsiti i obesiti naglavačke na Zmijskom ostrvu, dok god ne lipšu.

 3. Karapušić Hrvoje says:

  Karital, de komentar pojašnjavajući.

 4. doktrina soka says:

  To se znalo od pocetka, u Ukraini britanski sasovci komanduju ukrainskom vojskom,zato se Djonson onako naduvano setao Kijevom,obiso svoje komadante da vidi situaciju, Zelenski ga pratio, i posle djada za Poljsku.

 5. milorad5 says:

  smešno,10 god ih spremaju za rat i rusi su im u prvih 10 DANA potpuno razbili sve ofanzivne mogućnosti.To nije armija ,to je obična mafija koja melje nedužne regrute dok vadi dupe pacovima oji se lože da su ratnici i beže na prvi ozbiljniji ruski udar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *