ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ АМЕРИЧКЕ ПОЛИТИКЕ ПРЕМА ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ КОСОВО! Шок у Приштини

POTPUNI PREOKRET AMERIČKE POLITIKE PREMA LAŽNOJ DRŽAVI KOSOVO! Šok u Prištini

16 marta 2019

Američki državni sekretar Majk Pompeo otvoreno je optužio premijera lažne države Kosovo Ramuša Haradinaja i njegovu takozvanu vladu za korupciju i kriminal!

Pompeo je u Stejt departmentu predstavio godišnji izveštaj o ljudskim pravima u svetu, a u delu koji je posvećen lažnoj državi Kosovo kao ključne probleme naveo je napade na Srbe i visoku korupciju u vrhu vlasti.– Kosovska vlada je u nekim slučajevima preduzela korake da krivično goni i kazni predstavnike vlasti koji su umešani u zloupotrebe i korupciju u vladi i snagama bezbednosti, ali mnogi smatraju da su oni često ostali nekažnjeni. Takođe, incidenti i napadi protiv Srba kontinuirano traju. U prvih sedam meseci 2018. godine registrovano je više od 100 incidenata, koji uključuju krađe, oštećivanje imovine Srba i SPC i verbalne napade. Proces povratka raseljenih Srba otežan je zbog bezbednosnih incidenata i nespremnosti lokalnih zajednica da prihvate povratnike – istakao je između ostalog Pompeo u svom izveštaju.

Bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović, komentarišući ove navode, ocenjuje da je Pompeov izveštaj oštriji od svih prethodnih.

– Ovo je za nas najpovoljniji izveštaj sa Zapada jer otvoreno gleda na nedostatke i prestupe vlasti na Kosovu i konstantnu ugroženost Srba. Ostaje da vidimo da li ovo dokazuje da su SAD nezadovoljne kosovskim vlastima. Ovo je ohrabrujući momenat u američkoj politici prema Kosovu jer su ružičaste naočare skinute i sada se gleda otvorenim očima – zaključuje Jovanović.

(Mediji)

KOMENTARI4 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  "incidenti" i "verbalno", a ubistva, ranjavanja i kređe svega???

 2. Budi Bog s nama says:

  Dakle, shvatate li zašto to sada tako rade? Jednostavan je odgovor. Oni vide na Kosovu mladu demokratiju, ali za njih demokratija u u tuđoj zemlji znači samo eksploatisanje te zemlje, dakle zaista su videli na Kosovu počev od jeftine radne snage - ljudskih resursa preko ekonomskih, vojnih i političkih interesa i resursa koje bi dobili na Kosovu, u čemu ih koči baš taj Hadi i možda Tači, i tata bi sine, to Kosovo bre očigledno treba njima - Amerima, pa samo Trepča, telefonija, banke i vojni položaj na vratima Balkana su zlato za njih, jeste da gotive albance zbog porekla Georga Vašingtona i njegovog amaneta, ali bre oni ovo (Kosovo) oće da grabe za sebe, fućka se njima za želje nekog Ramuša ako im predstavlja bilo kakvu prepreku. Već imaju tamo bistu Klintona i robnu kuću Hilari, pa ti vidi.

 3. marko says:

  NE PISTIE GLUPOSTI KAD OVI FASITI AMERICKI I EVROPSKI POVUKU PRIZNAJJE KOSOVA KAO DRZAVE TAD SE OD NJIH MOZE OCEKIVATI OBRT DO TAD OVI FASISTI RADE FASISTICKI A POVUCI CE NIKAD. EVROPA JE PRICA GOTOVA

 4. milorad2 says:

  šiptari su dobri samo kao pajser za srpsku glavu.Sada počinju da budu problem gazdi kao i svaki ker koji je neposlušan i reži na ruku koja ga hrani:)Otpevali su oni svoje zajedno sa milom "crnogorcem" previše love je u igri da bi idalje njima ostavljali to, poso se seli direkto u albaniju, narko raj u pripremi i rezervat za proterane izbeglice iz EU.Kosovo je premalo za takvu namenu + ima mnogo blaga pod zemljom koje mora da se vadi a za to je potrreban MIR i tu nema mesta za polulude urodjenike:)U najboljem slučaju ono šiptara što preostane na kosovu će raditi u rudnicima koji će se otvoriti, mada možda to i nije loše jer ovi konzorcijumi koji dolaze tamo da prave pare su svesni da će morati pristojno da ih plate inače će sami morati da kopaju:)U svakom slučaju mafija tu nije potrebna:) a tači i rodjaci su upravo mafija i ništa više , kriminalni klanovi urodjenika koji će biti počišćeni ako nastave da talasaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *