ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ – БРИСЕЛ У ШОКУ: Мађарска мења Устав! Не слуша више наређења из Брисела!“

POTPUNI PREOKRET – BRISEL U ŠOKU: Mađarska menja Ustav! Ne sluša više naređenja iz Brisela!“

4 oktobra 2016

orban-456h

U Mađarskoj je pokrenut postupak za promenu Ustava, kako je juče najavio i premijer Viktor Orban, javlja reporter N1 iz Budimpešte. Promene treba da se odnose na to da odluke mađarske vlade imaju prednost u odnosu na one zajedničke koje donosi Evropska unija.

Postupak promene Ustava trebalo bi da traje oko tri nedelje, posle čega bi trebalo da bude održana sednica mađarskog parlamenta na kojoj bi te izmene Ustava bile i usvojene. Očekuje se da vladajući Fides obezbedi potrebnu većinu, budući da im za dvotrećinsku većinu nedostaju samo tri poslanika.

Što se rezultata referenduma tiče, u Mađarskoj i dalje traje polemika da li je referendum bio uspeh ili neuspeh. Zapadni mediji izveštavaju da Orban nije uspeo da obezbedi dovoljnu izlaznost, koja je bila oko 43 odsto. S druge strane, mađarski mediji izveštavaju o velikoj pobedi pošto je 98 odsto izašlih zaokružilo „ne“, kako je priželjkivao Orban.

Ministar spoljnih poslova Hrvatske takođe je komentarisao referendum u Mađarskoj, rekaviši da pokazuje da postoji „drugačije mišljenje“ kada je reč o migrantskoj krizi.

Kovač je rekao da je Hrvatska prihvatila obavezu prihvaćanja do 1.600 migranata.

(Miodrag Sovilj, N1)

KOMENTARI7 komentara

 1. test says:

  Svaka cast Orbanu. Madjarska treba da bude presretna sto ima takvog coveka za predsednika! Mogli bi i domaci izdajnici malo da nauce od njega kako se brani zemlja ali je za ove nase prekasno, otisli su predaleko i izdali su Srbiju i doslovno izgazili Ustav Srbije!

 2. Trifun says:

  Nasi veleizdajnici u Beogradu ce biti konacno sklonjeni kada padnu na taj mac sto su ga potegli na srpski narod! Tu odstupanja i happy ending-a ne moze bit!

 3. laggards says:

  Hrvati prihvatili 1600 migranta.Imaće za neko vreme svoje Kosovo hahahaha

 4. Kosovac says:

  Mađarska menja ustav. Znači da je pri pristupu u EU takođe promenila tadašnji ustav. Znači i to je razlog što Srbiju teraju da promeni ustav. Naravno, između ostalog, Srbija će sada promeniti ustav da bi vlast prenela nekom centralnom komitetu u Evropskoj Uniji, a vlada Srbije bi kao sada služila da stanovnike dovede u red i umereno pljačka za račun MMF i EU. Ništa se neće promeniti, samo će se kriminal ozakoniti.

 5. opet ja says:

  Tako je majstore!! Da imamo prave ljude na čelu države i kod nas bi se jasno postavili u odbranu suvereniteta. Ovako se od dva ili vise zla nadamo najmanjem. svi cute i prave se kao da se ništa ne dešava dok se država raspada u svakom smislu.

 6. EH says:

  Varate se dragi moji,Orban je eu covek.Ovo je ona dobro poznata usa igra:dobar i los policajac.eu mora da se raspadne,a za to im je potreban barem jedan igrac kao Orban.Ne nasedajte na ovakve vesti,sve je ovo vec odavno dobro smisljen scenario,ako ne funkcionise plan A,pristupa se sledecem planu B.Dovoljno je obratiti paznju na desavanja u VB,Italiji,Spaniji,Grckoj itd. i sve ce vam biti jasno.Svi njihovi politicari primaju platu od jednog gazde.Sasvim je svejedno , Renci=Cipras=Orban=Vucic= = = itd.(nabrajajte ih sami)svi oni zajedno su izgazili Ustave svojih zemalja,svi oni su sluzbenici-sluge,zna se vec koga.

  • Kosovac says:

   EH,….. Potpuno se slažem sa tvojom konstatacijom „Svi njihovi politicari primaju platu od jednog gazde“. Samo sam slobodan da dodam: I svi su članovi jedne stranke koja se zove Tajna stranka, dalje kopiram tvoje reči: „svi oni zajedno su izgazili Ustave svojih zemalja,svi oni su sluzbenici-sluge,zna se vec koga“. Poštovanje kolegi komentatoru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *