ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ: Обама уклања трагове, наредио тоталну ликвидацију Нусра фронта! (ВИДЕО)

POTPUNI PREOKRET: Obama uklanja tragove, naredio totalnu likvidaciju Nusra fronta! (VIDEO)

11 novembra 2016

obama-predator-nusra-sinhua_pravda-345

Odmah nakon pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u Americi, Pentagon je dobio naređenje da pošalje veliki broj naoružanih bespilotnih letelica, a u cilju lova na pripadnike Nusra fronta.

Naređenje je stiglo direktno od odlazećeg američkog predsednika Baraka Obame, tvrdi Vašington post, pozivajući se na neimenovane vojne zvaničnike i dodaje da Združena komanda specijalnih operacija SAD-a ima najviše resursa i najveći kredibilitet za pronalaženje i likvidaciju rukovodstva Nusra fronta (Džebhat Fatah al Šama).

Kako navode izvori američkog lista, Pentagon je još u septembru poslao određeni broj bespilotnih letelica za operacije u Siriji, a do sada je, tvrdi, likvidirano najmanje četiri visoko-rangirane „mete“.

Ovakva odluka američkog vrha je, u najmanju ruku, začuđujuća. Imajući u vidu nedavne izjave koje su dolazile iz Bele kuće da „Nusra front nije cilj američkih operacija u Siriji“, kao i potpuni prekid saradnje sa Rusijom na smirivanju najvećeg ratnog žarišta na planeti upravo odbijanjem da se razračuna sa Nusra frontom, nagla promena ciljeva poprima prilično „sumnjivu“ pozadinu. Štaviše, moglo bi se reći da izgleda kao da neko pokušava da ukloni tragove.

Bespilotne letelice juče i danas su primećene na zapadu Idliba, a u tom regionu tokom dana je izvršeno i nekoliko udara ruske avijacije:

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Zagrebački pašaluk says:

    Nobelovac za mir ovo radi upravo radi postizanja mira, zlonamerni bi rekli da je ovo mafijaški način čišćenja tragova, al ma kakvi :-)

  2. Trifun says:

    5,000 zapadnih specijalaca su u obrucu i uskoro padaju u ruke Rusije. Normalno je da je to istorijski poraz zapadnih imperijislatickih gadova od kojeg se nikada vise nece povraiti. Recite dovidenja NATO, papirni tigru, sto si sisao trilione dolara iz dzepova gradana za lagodan zivot imperijalsitckih gadova rata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *