ПОТПУНИ РАСПАД СИСТЕМА У ЕУ: Брисел открио шта се дешава у земљама ЕУ

ПОТПУНИ РАСПАД СИСТЕМА У ЕУ: Брисел открио шта се дешава у земљама ЕУ

23 јануара 2021

(foto: Pixabay)

Земље чланице ЕУ могу да воде преговоре с компанијама чије вакцине ЕУ не купује централизовано, укључујући руску вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), саопштио је на брифингу у Бриселу представник Европске комисије поводом регистрације руске вакцине у Мађарској.Како је раније саопштено, поред руске вакцине у Мађарској је одобрена и вакцина „АстраЗенека“, а средином јануара је из администрације премијера саопштено да је постигнут договор с кинеском компанијом „Синофарм“ о куповини вакцина. У Мађарској се примењују и вакцине „Модерна“ и компаније „Фајзер“ које су одобрене и на нивоу ЕУ.

„Циљ наше стратегије вакцинације јесте да се оствари диверсификација. У том контексту паралелни преговори с компанијама с којима смо већ закључили уговоре нису дозвољени, али државе чланице, ако желе, могу да воде преговоре и закључују уговоре о испорукама вакцина које нису део нашег пакета“, рекао је представник ЕК.

Он је додао да се набавка тих вакцина, које нису добиле одобрење европског регулатора, спроводи по одређеној процедури и на одговорност те одређене државе.

„Такве вакцине не смеју да се примењују изван граница те земље и за то одоговорност сноси та држава“, поручују из Брисела.

KOMENTARI4 коментара

 1. test01 says:

  Jednom recju - KORONA FASIZAM je na delu !!!

  • Dr says:

   Predstava je završena, korona ide u otpad.

 2. Vlad Cepeš says:

  А срБски народ каже - у јевропи ЛУД ЗБУЊЕНОГ и у дане викенда.

 3. Косовац says:

  Ја се залажем за слободну трговину вакцинама. Нараво, оне боље вакцине да имају и већу цену, то је праведно. ………………..Али нигде нисам видео гаранцију да нека вакцина нема уграђен микро чип.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u