ПОТПУНО РАСУЛО У ЦРНОЈ ГОРИ: Кривокапић одбио Мандића, Медојевића и Кнежевића

POTPUNO RASULO U CRNOJ GORI: Krivokapić odbio Mandića, Medojevića i Kneževića

26 oktobra 2020

Mandatar Zdravko Krivokapić predočio je liderima Demokratskog fronta ekspertski koncept nove vlade Crne Gore u kojoj nema mesta za bilo koga od lidera Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene, pišu „Vijesti“

Prema saznanjima „Vijesti“, Krivokapić je takvu poziciju obrazlagao obećanjem koje je dao glasačima nove većine da će ponuditi parlamentu pre svega stručnu vladu, ali i političku jasno definisanu „kao antirežimsku i proevropsku“.Krivokapić je u razgovoru sa Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem (Nebojša Medojević nije prisustvovao) odao priznanje liderima DF-a, ali i objasnio da timski rad Vlade kakvu planira traži drugačiji profil ličnosti.

Knežević i Mandić su odgovorili da su oni dobili ogromnu podršku građana na izborima, da DF treba da bude kičma nove vlasti i da to znači da i oni personalno budu u novoj vladi.

Prema pisanju „Vijesti“, Mandić je eksplicitno tražio od Krivokapića da u protivnom vrati mandat i da će oni tražiti novog mandatara.

Krivokapić je kazao da ne vidi razlog za vraćanje mandata i nije se saglasio sa ocenom da su lideri DF dominantno doprineli rezultatu.

Ali je rekao da uvažava njihov doprinos i da je zbog toga i ponudio značajan broj resora partijama koje čine DF.

Sastanak je završen na tim pozicijama, a Mandić i Knežević su najavili da će razgovarati sa vođstvom Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA sa namerom da dođu do dogovora oko nove vlade sa drugim premijerom, prenosi podgorički list.

Ta ideja je bila na stolu i na ranijim sastancima u tom sastavu, ali je manje (Demokrate) ili više (URA) eksplicitno odbačena.

Prema saznanjima „Vijesti“ ta stanovišta nisu promenjena.

Krivokapić: Crnu Goru čekaju teški izazovi

Krivokapić je danas na Tviteru poručio da se nijedna stranka pobedničke koalicije ne isključuje iz procesa formiranja vlade, ali da insistiranje na pojedincima iz tih koalicija nije interes ni građana ni države.

​“Crnu Goru čekaju teški i istorijski izazovi koje samo vlada sa ekspertskim karakterom može prevazići“, naveo je.

Poslednje istraživanje javnog mnjenja koje je radio „Damar“ je pokazalo da glasači koalicije „Za budućnost Crne Gore“ čiji je nosilac bio Krivokapić, dominantno podržavaju formiranje ekspertske vlade, a da je drugo najbolje rešenje vlada sastavljena od eksperata, ali i političara.

Medojević je pre nekoliko dana postavio praktično ultimatum, da neće podržati vladu ukoliko ne dobije mesto potpredsednika vlade kojim bi koordinisao bezbednost i reforme.

KOMENTARI7 komentara

 1. Gagi says:

  Nema promena bez usrane motke. U istoriji je poznato da svaka fundamentalna promena politickog sistema zahteva zrtve. Srbi su pokazali da imaju energiju, da mogu da se okupe za opste narodno dobro. Svi ovi nasi dusmani naokolo su svoje ciljeve postigli oruzjem, drugacije to jednostavno nije moguce. Danas Srbe perfidno anesteziraju i uspavljuju nekim uspavankama o ljudskim pravima i demokratskim slobodama, gde ce jedino Srbi biti multikulturalni i sirokogrudi za sve znane i neznane fukare. Nastavljajmo dalje sa savremenim univerzalnim vrednostima, te floskule su nam nametnute upravo zbog toga da bi Srbi gubili sebe polako i natenane.

 2. Gagi says:

  Eto, na naslovnoj strani je skoro na svakoj slici koja prati tekst, oruzje. Sloboda se jedino silom osvaja, lepa i pametna rec je za romanticnu literaturu koja se moze konzumirati u miru i blagostanju.

 3. persida says:

  Proevropska vlada, kuku meni, pa sto ste onda smenjivali Mila? Sjasi kurta da uzjasi murta, proevropska i natovska.

  • Pravda says:

   eto da se i ja slozim jednom sa tobom.

  • Za Srbiju says:

   NATO poslao upozorenje da vlada ne sme da bude ni prosrbska ni proruska. Milova politika je zabetonirana. Sada je sve kasno (Kasno Marko na Kosovo stiže). Uostalom, Krivokapić je nemački đak. Isto se dešava u Srbiji. Dok nam dođe iz dupeta u glavu, biće kasno.

 4. Milan says:

  Ovo je neistina i provokacija koju su podmetnule "Vijesti". Gledaju kako da razbiju pobednike. Inače Krivokapić nije imao takav razgovor.

 5. Luča Mikrokozma says:

  Lele, lele, to će sve tako unedogled dokle god ne naprave Mila od blata ili od kamena sa planinčine. Crna Gora sada već ima sve i imidž i valutu i sve i svašta antisrpsko, i priznanje Kosova, da ne pričam šta sve tu treba. Realno jedini spas bi bio da sada postave onog svetog čoveka Amfilohija ili za predsednika vlade CG, ili za generalnog savetnika za mudrost u svakom pogledu ako žele da isplivaju iz ovog gliba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *