POTPUNO RAZBIJENI: Poginulo najmanje 30 ukrajinskih vojnika i oboren bombarder

POTPUNO RAZBIJENI: Poginulo najmanje 30 ukrajinskih vojnika i oboren bombarder

11 jula 2014

19799Kijevska hunta je konačno počinje da shvata da njena „antiteroristička akcija“ protiv Luganske i Donjecke republike postaje – bure baruta na kome sama sedi.

Snage DNR jutros rano su opkolile i potpuno razbile kod sela Zelenopolje ukrajinsku 24-tu motorizovanu brigadu čije je stalno mesto dislokacije u Lavovu, duhovom i političkom centru ukrajinskih unijata. Ustanici su u napadu koristili i višecevni raketni bacač „Grad“.

Njihov štab je saopštio da se ukrajinska kolona kretala paralelno sa granicom sa Rusijom – sa namerom da okruži teritoriju pod kontrolom DNR. Pri tom je naglasio da je kolona „potpuno razbijena“ i da je protivnik imao 20-30 ubijenih.

Ubrzo je savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Zorjan Škirjak priznao da je lavovska brigada imala „više od 30 poginulih“ i naglasio da konačni broj ubijenih može da bude i veći.

Ministar odbrane Donjecke republike Igor Strelkov oko podne je izjavio: da je ukrajinska vojna kolona kod zelenopolja „razneta“, ali je operisao nikakvim brojkama ubijenih i ranjenih. Istovremeno je ukazao da su njegovi specijalci i artiljerija ukrajinskom garnizonu na aerodromu Donjecka naneli „značajne gubitke“.

Jedan od komandira kijevskog „majdana“ – sotnik Vladimir Parasjuk – objavio je na svojoj Fejbuk-stranici: „Samo što sam dobio veoma neprijatnu vest. Ruski bojovnici su jutros u 5 sati kod sela Zelenopolja iz „Grada“ tukli po našim momcima iz 24-te mmotorizovane brigade. Veliki broj ranjenih i ubijenih. Veze sa brigadom nema, sve je spaljeno. Pojačanje im ne stiže“.

Parasjuk je napisao i oko 30 ubijenih i preko 100 ranjenih.

Iz drugih izvora se saznalo da je među ubijenima i pukovnik Igor Momot, zamenik načelnika Istočne regionalne uprave pogranične službe Ukrajine.

Međutim, ovo uopšte nisu jedini gubici snaga hunte na istoku.

Kako je objavila Oksana Čigrina, portparol Luganske republike, njeni borci su pored grada Perevaljsk oborili još jedan jurišni avion (lovac-bombarder) ukrajinske armije.

Pre obaranja, ukrajinski avion je na pozicije ustanika ispalio četiri rakete.

Snage LNR su početkom jula već srušile dva aviona ukrajinske armije. Nekoliko dana ranije: snage Donjecke republike – još jedan, za vreme borbi oko grada Snježnoje, na istoku DNR.

KOMENTARI3 komentara

  1. Rudy Fernandez says:

    UDRI ukrajinsku fašističku huntu!!!Momci,alal vera,želim vam da posle odbrane LNR i DNR,isterate skroz fašiste iz Ukrajine,to znači Kiev mora pasti!Svim poštenim ukrajincima želim da nađu zajednički jezik sa braćom rusima i nastave miran život posle pada fašističke hunte! Ameri su sve zakuvali,nadam se da će ih stići neka kazna,za početak bankrot a posle beda i bolest jer to svakako zaslužuju,veštačka nacija koja svoju egzistenciju zasniva na genocidu starosedeoca amerike,terorisanju celog sveta....samo jedno moram reći,ĐAVO dolazi po vas ameri!

  2. Vucina Zmajevic says:

    Roka j!!! Ubij, zakolji da unijt ne postoji!

  3. vasiljka dožić says:

    TO SE ZOVE PRAVA STRATEGIJA-ODLIČNA VEST I PRAVA!.BOG I DANAŠNJI SVETI PETAR NEKA POMOGNU I ČUVAJU BORCE ZA PRAVDU I SVOJU OTADŽBINu ! ŽIVELA DONJECKA I LUGANSKA REPUBLIKA!ŽIVELI HEROJI I BORCI BRAĆA RUSI I DOBROVOLJCI !!!GOSPODI POMILUJ !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *