ПОТРЕС У ЕУ: На власт у Аустрији долази човек који воли Србе!

POTRES U EU: Na vlast u Austriji dolazi čovek koji voli Srbe!

6 juna 2015

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Slobodarska partija Austrije (FPO), nakon uspeha na pokrajinskim izborima u Burgenlandu i Štajerskoj, uspela je da unese razdor u Socijaldemokratskoj partiji Austrije (SPO), pošto su socijaldemokrate u Burgenlandu odlučile da sa ovom strankom, desne orijentacije, formiraju novu vladu.

Lider SPO u Burgenlandu Hans Nisl i šef FPO u toj pokrajini Johan Čirc, nakon pregovora koji su vođeni u rekordnom tempu, dogovorili su koalicioni sporazum.

„Dogovorili smo dobar koalicioni sporazum“, naglasio je Nisel, koji je ulaskom u koaliciju sa FPO, narušio politiku koju vodi SPO na saveznom nivou, a koja izopštava slobodarce iz svakih kombinacija vlasti.

SPO i FPO u Burgenlandu su nakon pet dana pregovaranja došli do dogovora za preuzimanje vlade u narendih pet godina.

Odluka Nisla da uđe u koaliciju sa FPO naišla je na otpor i kod socijaldemokratske omldine, ali i organizacija koje se bore protiv desnice i koje najavljuju proteste.

„Nećemo vam dati ni minut mira“, poručili su aktivisti „Ofanzive protiv desnice“.

Međutim, Nisl je objasnio da je demokratski da najjača stranka postavi predsednika pokrajine, a da stranka koja je ostvarila najveće dobitke bude zastupljena u vladajućoj koaliciji.

U centrali SPO u Beču nisu zadovoljni odlukom partije u Burgelandu da uđe u saradnju sa FPO.

Austrijski kancelar i lider SPO Verner Fajman je poručio da saradnja sa FPO ne dolazi u obzir na saveznom nivou.

„Ova konstelacija ne dolazi u obzir za saveznu SPO“, naglasio je on podvukavši da je odluka u Burgnelandu isključivo odluka pokrajinske stranke.

„Svako mora da odgovara za svoje delovanje i pred glasačima. Ja nikada nisam skrivao svoj stav i pri njemu ću ostati“, poručio je Fajman ponovivši svoj negativan stav prema saradnji sa FPO.

KOMENTARI7 komentara

 1. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  Pa, uzevši u obzir da u Austriji živi 300.000 Srba, moraju da nas vole, hteli ne hteli. A i batica sa slike je baš komad, zar ne?

 2. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  .....i da dodam: ZEMLJA KOJA ZA NAJVAŽNIJU POLITIČKU LIČNOST IMA DEKLARISANOG PEDERA, KOJI SE JOŠ UZ TO ZOVE KUR(a)C STVARNO MORA DODE U KUJAC KRASNI.

 3. mmm says:

  Molim da se javi onaj komentator koji mi je spocitavao da imam kompleks prema starcima jer sam navela seksepil Putina i Lazanskog.Onda sam ku odgovorila da je tu i prelepi Strahe, a on rece da nije ni cuo za njega.E, evo mu prilike da se uveri u moj ukus.Nadam se da ovog puta nece da mi kontrira. Mogu i vise da pisem, ali se kontrolisem da ne budem kao neki koji umesto kratkog komentara, pisu "romane"

 4. 1 izuzetno dobar čovek says:

  austrijanci a i nemci, da su pametni, ko što nisu, i da se UDRUŽE sa nama, Rusima i Srbima, dobili bi preko nas prodor na bliski istok što im je politika i želja već 100 godina a od Rusije sirovine i opet energente,zauzvrat mi bi imali potpunu dominaciju na balkanu koju bi Rusi i Nemci podržavali zbog trostrane koristi,i sve to skupa bi bilo i više nego dosta da se anglosaksonci izguraju iz Evrope i da savez Slovena i Nemaca ima perspektivu kao u najmanju ruku jednak džin Kini i SAD-u, a ja verujem i više od toga...međutim,Nemci imaju crnu karmu i to se neće desiti,nivo inteligencije ih u tome sprečava da se kao narod izgrade do višeg nivoa nego na kojem jesu-da njih 80 miliona žive na maloj teritoriji kakvu imaju neki mikro narodi u Africi,npr.

 5. Ostoja Rajic (@ostojar) says:

  Radio samu Austriji 5 god. Naveći deo austrijanaca voleli su naš narod, ali uglavnom one ljude koji su bili vredni i uredni. Meni su lično pomogli da nađem stan i dovedem suprugu i sina , a za tri dana su mome sinu obezbedili mesto u vrtiću, a to je bilo 1973. god. u LINZU. B

 6. Ostoja Rajic (@ostojar) says:

  Zašto me prekidate , da napišem ono što sam dožieo u Austriji za vreme 0d 1973 do 1977 god.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *