ПОТРЕС У НЕМАЧКОЈ: Коалициона партија Ангеле Меркел тражи укидање санкција Русији!

POTRES U NEMAČKOJ: Koaliciona partija Angele Merkel traži ukidanje sankcija Rusiji!

26 juna 2016

Angela Merkel vision_PicnikHrišćansko-socijalna unija (CSU) – sestrinska partija Hrišćansko-demokratske unije (CDU) stranke Angele Merkel – zatražila je ukidanje sankcija uvedenih protiv Rusije.

CDU i CSU imaju zajedničku poslaničku grupu u Bundestagu, a dodatnu težinu samom zahtevu daje okolnost da je lider ove druge (CSU) Horst Zehofer koji je istovremeno i predsednik bavarske vlade.

„Hrišćansko-socijalna unija se zaalaže za ukidanje antiruskih sankcija“ – izjavio je Zehofer. Pa odmah podvukao:

„Sankcije ne smeju biti nešto stalno. Blokovski pristup stvarima odudara od današnje realnosti“.

Migraciona kriza je uzdrmala odnose među „sestrama“. Toliko da nije isključeno da CSU za izbore u Bundestag naredne godine povede samostalnu izbornu kampanju

Zehofer se u Kremlju pre nekoliko meseci sreo sa Vladimirom Putinom koji je tom prilikom na posebni značaj rusko-bavarskih odnosa.

(fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gordan says:

    Dobra konstatacija! Uvedene sankcije Rusiji valja ukinuti ukoliko odmah, i ta politička smernica mora poteći iz strukture Spoljne politike Evropske Unije, kroz EU Parlament.Potom je Rusija na potezu, i diplomatski dialozi preuzimaju kontrolu rešavanja svake krize. Ispit političkih odnosa EU i SAD-a. Britanija se referendumom(referendum o EU) svrstala na stranu SAD-a, u cilju jačanja "angloameričkog imperijalizma(od 1916.)". EU je na potezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *