POTRESNA PRIČA DEVOJČICE IZ GAZE: Mislim da mi se bliži kraj!

POTRESNA PRIČA DEVOJČICE IZ GAZE: Mislim da mi se bliži kraj!

29 jula 2014

67179_fara_630x0Fara Bejker (16) živi u srcu Gaze, njen dan je ispunjen zvukovima bombi i neopisivim strahom da li će preživeti još jedan dan. Kako izgleda život u vatri rata, ova tinejdžerka je dočarala porukama na Tviteru.

Devojčicina kuća se nalazi preko puta bolnice „Al-Shifa“, nijedan njen doručak ne prođe bez eksplozije bombi, kada pogleda kroz prozor, svakodnevno vidi zapaljene automobile, a njen otac, neurohirurg, pokazao joj je najstrašnije posledice rata, one sa kojima su morala da se suoče deca.

– Ovo je moj kraj, ne mogu da zaustavim suze, možda poginem noćas- poručila je Fara nakon jučerašnjeg bombaškog napada, u blizini bolnice „Al-ShiFa“ . U napadu je poginulo desetoro Palestinaca, među žrtvama je bilo devetoro dece.

Tokom tronedeljnog konflikta poginulo je 1.060 stanovnika Gaze, u najvećem broju civila. Izrael je izgubio 48 vojnika i tri civila tokom bombaškog napada Palestinaca, tvrde zvanični izvori.

– Bombardovanje je blizu moje kuće, ovo je najgora noć do sada. Samo znam da sam svakog minuta preplašena- poručila je devojčica.

Fara sa svojom šestogodišnjom sestrom treći put doživljava sukobe u svojoj zemlji. Odlazak u školu i druženje sa vršnjacima za nju je nedostižan san.

– Sedimo u mraku, nemoćni, napolju bombe i eksplozije sijaju kao da je podne, jedino čujemo eksplozije- napisala je ona.

Kako je poručila u jednoj poruci, čitava Gaza je ugrožena, a većina ljudi se u svojim  domovima, van prihvatilišta, suočava sa strahotama rata.

– Do sada sam preživela tri rata, dosta je!- glasi jedna njena poruka.

Kada je pre nekoliko dana došlo do kratkotrajne obustave sukoba, Fara je bila presrećna.

– 25. jul, sukobi su prekinuti na 12 sati, na ulici sam, šetam, šetam i šetam, toliko sam uzbuđena – napisala je tada Fara.

Pored poruka na Tviteru, Fara je na internetu postavila nekoliko snimaka u kojima prikazuje eksplozije.

Prestrašena Fara je i ljuta što joj je uskraćeno detinjstvo.

– Kada vam je potrebno toliko protesta samo da biste svetu rekli da je bombardovanje dece pogrešno, shvatite da je humanost umrla-  rekla je ova devojčica.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *