POTRESNO: Film o brutalnom mučenju i ubijanju Srba (VIDEO)

POTRESNO: Film o brutalnom mučenju i ubijanju Srba (VIDEO)

23 januara 2014

386686_vise-od-zlocina---youtube.com-srpski-patriotizam_iffPotresno 18-minutno ostvarenje u produkciji Radio televizije Beograd koje je nedavno postavljeno na Jutjub mučno je svedočanstvo o zločinima koje je muslimanska vojska počinila u noći između 5. i 6. novembra 1992. godine u selu Kamenica, prenosi portal telegraf.rs.

“Selo Kamenica… Leva obala Drine, opština Zvornik. Od sela ostalo samo ime, od ljudi niko”. Ovim rečima uz apokaliptične slike do temelja spaljenih kuća počinje dokumentarni film “Više od zločina” autora Miloša Markovića.

Celokupno zateknuto stanovništvo zverski je pobijeno. Srbi su klani noževima i sekirama, zakivani za drveće, davljeni žicom…

„Sekira je poštedela drveće, ali ne i ljude“, kaže autor na jednom mestu na čije reči se veštom rukom montažera nadovezuju potresne ispovesti žena, majki, braće koji tragaju za svojim najmilijima.

„Našli smo sedam glava“, priča u filmu jedan od žitelja sela.

„Ovo je moj brat. Prepoznao sam ga po džemperu. Vidite kako su ga vezali ularom“, pruža neimenovani sagovornik ruke ka kameri pokazujući kanap koji je upravo skinuo s raspadnutog leša.

Za nedelju dana pronađeno je šest mučilišta sa 38 žrtava. Svih 109 nestalo je kobne novembarske noći.

„Tražim oca. Došla sam s tetkom“, jedva izgovara jedna devojčica.

„Pričali su mi da su ih pekli na ražnju. Čulo se dok su jaukali“, u sledećoj sceni zamuckuje žena odevena od glave do pete u crninu pre nego što se onesvestila.

U pozadini se čuje jadikovka, zapomaganje za najmilijima. Većina nikada neće biti pronađena. Kadar s poređanim sanducima nagoveštava opelo, kojim se stravično svedočanstvo Miloša Markovića, o zverskim dešavanjima početkom devedesetih završava.

NAPOMENA: VIDEO JE UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA!!!

KOMENTARIJedan komentar

  1. Voja says:

    U Srbiji procesuiraše sve živo i ko je god pomislio da čini neko zlo u predhodnim događajima. Tako da u buduće i ako neko želi da se brani da mu ne padne na pamet a da brani zemlju to bi bio zločin. Lako je bilo sedeti posle deset-dvadeset godina i suditi ali kako je bilo onima koji su učestvovali u borbi pa mu poginuo drug, prijatelj kako on da reaguje, to nije isto u tom trenutku ili posle 20.godina. Vidim u Hrvatskoj i gde je pokrenut postupak, svi budu oslobođeni a u Bosni, njima ni ne pada na pamet da pokrenu postupke. Oni "nisu" činili zločine. Bili su jaganjci ali krvoločni. Pa imaju ovi ostali savesti i osećaj za pravdu ili je samo mi imamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *