ПОТРЕСНО СВЕДОЧЕЊЕ: Елфета ножем пресекла врат српском дечаку, Орић је све мирно гледао! (ВИДЕО)

POTRESNO SVEDOČENJE: Elfeta nožem presekla vrat srpskom dečaku, Orić je sve mirno gledao! (VIDEO)

15 decembra 2017

Na suđenju za masakriranje Slobodana Stojanovića (12) video-linkom saslušan je jedan svedok.

„Ubila ga, pa ubila. Šta ćemo sad. Ostali su ćutali, jer Naseru niko ništa nije smeo reći. Obožavao je Elfetu, zbog njenih zasluga u ratu“, naveo je.Ovo je na suđenju u Sarajevu za monstruozno ubistvo dečaka Slobodana Stojanovića (12) 1992. godine, putem video-linka izjavio zaštićeni svedok Tužilaštva BiH „S-1“, dovodeći tako u direktnu vezu Nasera Orića sa svirepim zločinom.

Očevidac je potvrdio da je Elfeta Veseli nožem presekla vrat dečaku, ali da nije video kada je ispalila jedan ili dva hica iz pištolja koji mu je prislonila na glavu.

„Na mestu zločina osim Orića bili su i Sakib Halilović Kibe i Zulfo Tursunović. Tog dana tokom sukoba sa srpskom vojskom sam ranjen, posle čega su me odneli u ambulantu u Kamenici gde je bilo zborno mesto svih jedinica. U jednom momentu čuo sam dečji glas: „Bežite, bežite, evo balija, pobiće nas sve“, prenose Novosti.

Svedok je izjavio da je dečak imao između 10 i 15 godina. Pojavio se na biciklu iz pravca Glođanskog brda. Bio je mršav, smeđe kose. Imao je na kolenima pocepane pantalone i belu majicu.

„Dečak je bio udaljen 10-15 metara od Orića i Kibeta. Prišla mu je Elfeta Veseli i uhvatila ga za glavu. Neko je, kaže, rekao da će ona napraviti ‘belaj’, na šta je Orić odgovorio da „ona nema j… za to“. Sa udaljenosti od nekih osam metara, video sam kako Elfeta drži dete za glavu, uzima nož i govori: ‘Ako sam ja balinkura, on je četnik’, nakon čega mu povlači nož ispod brade.

Ispod vrata je tekla krv, a ja sam okrenuo glavu i čuo krkljanje, kao da je hteo nešto reći. Ona ga je odgurnula. Kada je pao, davao je znake života. Neko je tada rekao da je „tek tada, gotov“, ispričao je „S-1“. Svedok je video da je Elfeta, kad su je napali za to što je uradila, uzela „dugu devetku“ i prislonila dečaku na glavu, ali da nije video kada je pucala. Ali je, kaže, skinula i bacila krvavu košulju i otišla da opere ruke.

„Niko se nije nadao da će to uraditi. Niko je za to nije kaznio, ni Orić, ni Kibe“, dodao je svedok.

(Večernje novosti)

KOMENTARI5 komentara

 1. Hruscov says:

  Eh da mi je na 8 metara ona i njeno pokolenje...

 2. rajko says:

  kako prica nema kraj predlazem da neko, ko zna to, napise sta se kasnije desavalo sa zenom koja je ubila dete od 12 godina.

 3. ilija says:

  ,u srbiji se nema ko zaliti jer nisu u vladi srbije srbi nego isti oni sto kolju decu po bosni srbske nacijonalnosti vucic se klanja bosnjacima u srebrenici i blati srbsku borbu protiv bele alkaide u evropi i balkanu

 4. FSU says:

  Đe su majke u crnom crno im nebilo ovako???

 5. Mufida Krilić says:

  Zvanična politika Srbije to jest Vučića i njegovih prethodnika Tadića i ostalih koje je zapad postavio je da se moraju izviniti za genocid u BiH i agresiju na Hrvatsku, Sloveniju i BiH ako misle dalje u budućnost kako oni kažu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *