Potrošio 11 miliona evra loto dobitka, radi u fabrici keksa

Potrošio 11 miliona evra loto dobitka, radi u fabrici keksa

9 jula 2013

Majkl KerolMajkl Kerol (30), britanski bivši đubretar koji je 2002. godine, u 19. godini, na lutriji osvojio nagradu od 10 miliona funti (11,5 miliona evra), u međuvremenu je uspeo sve da proćerda na luksuz, drogu i prostitutke, pa sada mora da radi u fabrici keksa za nedeljnu platu od 204 funte (oko 250 evra), koja u Britaniji važi za nisku. Što je najzanimljivije, Kerol tvrdi da je sada, nakon što se preselio u Škotsku i ponovo zaposlio, srećniji nego dok je bio milioner. Činjenica je da milionska premija nije u njegov život donela gotovo ništa dobro, odnosno da je zbog načina na koji ju je trošio – na brze automobile, ogromne količine pića i droge, kao i lični stajling koji je sam okrakterisao kao “kralj šabana“ – imao brojne neprilike.

“Deset godina sam živeo kao rok zvezda“, kaže Kerol. Po dobitku premije, četiri miliona funti je poklonio porodici i prijateljima, kupio je luksuznu vilu i nekoliko sportskih automobila. Priznaje da je milione proćerdao na kokain, alkohol, kocku i prostituke, i da je danonoćno bančio. Dvaput je bio u zatvoru zbog uznemiravanja komšiluka i posedovanja kokaina, a supruga Sandra ga je napustila i odselila se u Škotsku, sa njihovom 10-godišnjom ćerkom.

Konačno je bankrotirao 2010. godine, a u jednom momentu je bio toliko švorc, da je bio prinuđen da spava u šumi. Ti dani su, međutim, deo prošlosti. Kerol se preselio u Škotsku kako bi mogao redovno da viđa ćerku, već dve godine ne pije i ne uzima drogu, ima posao u fabrici keksa i živi u dvosobnom opštinskom stanu. “Pakujem keks i kolače za 204 funte, i mnogo mi je dobro. Tu platu cenim više nego ono bogatstvo od 9 miliona funti (koliko mu je ostalo posle odbijanja poreza). Imam sve što mi treba, i ovo je za mene nov početak“, ispričao je u TV dokumentarcu koji je snimljen o njemu.

Kerol kaže da i dalje igra na lutriji, ali da je jedino što je u novije vreme dobio – sopstveni život i povratak u realnost. Ako bi ponovo osvojio premiju, tvrdi da bi najveći deo dao u humanitarne svrhe, dok bi od ostatka otputovao u Australiju, kupio nekretnine, i živio od njihovog iznajmljivanja. Ipak, na kraju dodaje: “Da se ne lažemo, napravio bih i poneku žurku!“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *