Potvrdili optužnicu Miškoviću na njegov rođendan

Potvrdili optužnicu Miškoviću na njegov rođendan

5 jula 2013

Miroslav Mi[kovi'Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka i vlasnika “Nibens grupe” Mila Đuraškovića i još osam njihovih saradnika, saopštilo je Tužilaštvo za organizovain kriminal. Optužnica je potvrđena na današnji dan, kada vlasnik “Delte” puni 68 godina, navodi “Telegraf“.

Pre dva dana krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu produžilo je pritvor Miškoviću i Đuraškoviću za još 30 dana jer i dalje postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 9. maja optužnicu protiv vlasnika “Delta holdinga” i ostalih koja ih tereti da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Miškoviću i  Đuraškoviću se na teret stavlja krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba dela je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Optužnica je podignuta i protiv Rista Ristića, Milutina Gaševića, Zorana Mihajlovića, Dejana Jevtića, Zdravka Raša i Predraga Filipovića zbog pomaganja u izvlačenju novca iz putarskih firmi.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *