ПОТВРЂЕНА ВЕСТ! ТАЛИБАНИ ПРИЗНАЛИ ДА СУ ОБОРИЛИ АМЕРИЧKИ АВИОН са ВИСОKИМ ВОЈНИМ И ЦИА ЗВАНИЧНИЦИМА

POTVRĐENA VEST! TALIBANI PRIZNALI DA SU OBORILI AMERIČKI AVION sa VISOKIM VOJNIM I CIA ZVANIČNICIMA

28 januara 2020

Rešena je misterija avionske nesreće na istoku Avganistana u oblasti Gazni.

Avion koji se srušio pripada američkom ratnom vazduhoplovstvu (US Air Force). U pitanju je mali putnički avion, globalne avijacije (Bombardier Global 6000), koji se koristi u vojne svrhe kao transportni avion pod oznakom E-11A.Avion koji je oboren pripadao je USAF-u, a na snimcima sa mesta nesreće se jasno vide njegove oznake kao i deo registracije 11-9358.

Portparol Talibana potvrdio je odgovornost za nesreću, rekavši da su svi u avionu poginuli na licu mesta. Prema njegovim rečima, u avionu su se nalazili američki visoki vojni zvaničnici i zvaničnici CIA-e.

Nešto ranije danas, avganistanski direktorat civilnog vazduhoplovstva potvrdio je da se dogodila avionska nesreća u pomenutoj oblasti, južno od Kabula prema Kandaharu. Oni su izjavili da su na mestu nesreće pronađeni spaljena olupina aviona kao i dva tela za koja se pretpostavlja da su piloti.

Prema još uvek nepotvrđenoj informaciji u nesreći je stradalo šestoro američkih vojnika i dvoje pilota.

Vest koja je prethodno preplavila sve svetske medije u kojoj se tvrdi da je pao putnički avion sa 83 nije tačna. Vlasti su potvrdile da se ne zna koji je avion u pitanju ali da sigurno nije komercijalni putnički avion već da se radi ili o vojnom ili o kargo avionu.

Snimci i fotografije sa mesta nesreće, koje je objavio i AV Herald, specijalizovani sajt za praćenje avionskih nesreća jasno pokazuju o kojem se avionu radi. Oni navode i tvrdnju da su Talibani koji se nalaze u toj oblasti izjavili kako su oni oborili američki avion raketom zemlja – vazduh.

Ova vest međutim još uvek nije zvanično potvrđena, a svi svetski mediji se još uvek uzdržavaju od objavljivanja informacije da su Talibani oborili američki avion.

KOMENTARI8 komentara

 1. djordje says:

  uuuu pun pogodak! Pun avion fasista pedera cionista i ubica.BRAVO BRAVO BRAVO

 2. djordje says:

  pa pun pogodak pogodjeni lopovi ubice pedofili i sav anglosaxsonski olos koji misle da su nedodirljivi. bravo za talibane

 3. garo says:

  Samo rokajte, sta ce tu ???

 4. Djoka Brica says:

  Cestitam.

 5. padre says:

  Zašto pa priznali!Kad si u ratu, ne priznaješ, da si napao!

 6. opet ja says:

  Samo mi nije jasno čime su ga to Talibani oborili??!! Nemaju nijedan sistem koji može da dejstvuje na visinama od preko 3 km. E-11 je letelica koja se koristi za kontrolu elektronskog saobraćaja i kao relej za prenos komunikacija na veću daljinu i ne lete nisko već na preko 8 km. I to nije transportni avion već sofisticran i nakrcan elektronskom opremom.

 7. M says:

  Ako je avion srušen,a s velike visine,onda to nisu mogli učiniti talibani nego netko drugi,koji ima te rakete(npr.Iran)!Ako je srušen s male visine,onda su ga mogli srušiti i talibani,s ramenima bacačima i dobrim informacijama,što otvara jednu novu dimenziju!Ako avion nije pao sam od sebe,zbog tehničkih itd.problema,a što je malo vjerovatno ako su u njemu bili glavonje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *