ПОТВРЂЕНО: Украјинци уз помоћ Американаца припремају „Олују 2“!

POTVRĐENO: Ukrajinci uz pomoć Amerikanaca pripremaju „Oluju 2“!

10 avgusta 2015

presspict20140915220300 usa ukraineUkrajinci su poslednjih nedelja i Donjeck i Gorlovku tukli samo noću. Međutim, već dva dana Gorlovku tuku i – danju.

Grad je pod „gustom” artiljerijskom vatrom ukrajinske armije i danju i noću. Tokom 9. avgusta – granatiranje je trajalo punih 15 sati.

Ukrajinci tuku iz pravca Đeržinska. I Minskom-2 zabranjenom artiljerijom kalibra 152 milimetra.

Poginuo je najmanje jedan civil, a u gradu ima više ranjenih. Razaranja su ozbiljna. Najveći broj njegovih žitelja nema struju.

Zbog svega, već se otvorilo pitanje: šta sledi?

Pitanje nije nimalo slučajno: dejstva ukrajinskih snaga, po proceni vojnih stručnjaka, „uveliko liče na artiljerijsku pripremu pred prelazak u napad”.

Pitanje je utoliko važnije i neizbežnije što se Gorlovka nalazi na „tački” čijim bi ovladavanje Donjecka Republika bila rasečena na dva dela sa otvorenim putem prema granici sa Rusijom.

Na udaru se našla i Jasinovata. Nju Ukrajinci „oru” topovima i haubicama raspoređenim oko Avdejevke.

Artiljerijski „dueli” počeli su i oko strateški važne Bahmutske trase. Najžešći okršaji se vode oko Orehova, Trjohizbenki i Pervomajskog koji se takođe nalaze u Luganskoj Republici.

Pred ponoć je „proključalo” i oko Otradovke koja se nalazi na pola puta između Gorlovke i Artjomovska koji je pod ukrajinskom kontrolom.

U vojnom vrhu u Donjecku su uvereni da se Ukrajina sprema za „hvratski scanario”. Drugim rečima: da vojno likvidira Donjecku i Lugansku Republiku kao što je Hrvatska, uz pomoć Amerikanaca i NATO, uništila Republiku Srpsku Krajinu.

KOMENTARI5 komentara

 1. Ranko-Banja Luka says:

  Samo što ovaj put neće biti kao sa RSK. Niti ima izdaje od strane Kremlja, kao što je bilo od strane Beograda, niti su Rusi tandžare kao mi Srbi. Pustiće njih Ruje da uđu duboko u teritoriju Novorosije, a onda će se zemlja otvoriti pod nogama ukrajinskih ustaša. Pakao će im biti trijesan..

 2. mudrijaš says:

  na Ukrajinsku žalost, ne sedi u Moskvi Sloba Milošević - Jugoslovenski komunista koga za Srbe i srpski interes zabole uvo, već Putin, pa će od Ukrajine ostati arheološko nalazište.

 3. pravda says:

  Putine Care, Ako Ukro FASISTI krenu na NOVORUSIJU ,morju pretrpeti takav poraz,od kojeg s nikada oporaviti nece. Zivela carska Rusija.

 4. Žan Žak Masturbatourr says:

  nema od toga ništa, nit je Novorusija RSK, nit je 95. godina, nit je Rusija Srbija, zapad je Ukrajinu izgubio već sa Krimom, tu se zapadni paraziti neće udomaćiti jer Ukrajina je ruska zemlja.

 5. anamarija says:

  Hahaha:-) :-) :-) :-) to vam je kao kada pas sa sve cetiri noge grebe po tlu !!!! Nista od tog napada :-) :-) :-) :-) :-) To je ''zastrasivanje protivnika' tj. Rusije a Rusi se na to smiju i cekaju da budale Ukrinci pokusaju napad hahahaha:-) :-) :-) :-) :-) :-) Tada bi Rusi iz Novorusije ocistili sve do Kijeva i dalje ....Ali to im ne treba pa zasto ginuti :-) :-) :-) ???? Lijepo je sve to gledati a biti spreman da 10 puta jaceg neprijatelja odbiju :-) :-) :-) :-) :-) Vjerojatno ce sa napadom Ukrajina ostati bez pristupa Crnom moru :-) :-) :-) :-) :-) jer to ce im sigurno uzeti Novorusija :-) :-) :-) :-) :-) . Tada se mogu spojiti sa dijelom teritorija sto se odvojio od Moldavije u jednu veliku zemlju pod ingerencijom Rusije sa sve ruskim stanovnistvom a u buducnosti se mogu i pripojiti Rusiji :-) :-) :-) :-)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *