ПОТВРЂЕНО: Украјинци уз помоћ Американаца припремају „Олују 2“!

ПОТВРЂЕНО: Украјинци уз помоћ Американаца припремају „Олују 2“!

10 августа 2015

presspict20140915220300 usa ukraineУкрајинци су последњих недеља и Доњецк и Горловку тукли само ноћу. Међутим, већ два дана Горловку туку и – дању.

Град је под „густом” артиљеријском ватром украјинске армије и дању и ноћу. Током 9. августа – гранатирање је трајало пуних 15 сати.

Украјинци туку из правца Ђержинска. И Минском-2 забрањеном артиљеријом калибра 152 милиметра.

Погинуо је најмање један цивил, а у граду има више рањених. Разарања су озбиљна. Највећи број његових житеља нема струју.

Због свега, већ се отворило питање: шта следи?

Питање није нимало случајно: дејства украјинских снага, по процени војних стручњака, „увелико личе на артиљеријску припрему пред прелазак у напад”.

Питање је утолико важније и неизбежније што се Горловка налази на „тачки” чијим би овладавање Доњецка Република била расечена на два дела са отвореним путем према граници са Русијом.

На удару се нашла и Јасиновата. Њу Украјинци „ору” топовима и хаубицама распоређеним око Авдејевке.

Артиљеријски „дуели” почели су и око стратешки важне Бахмутске трасе. Најжешћи окршаји се воде око Орехова, Трјохизбенки и Первомајског који се такође налазе у Луганској Републици.

Пред поноћ је „прокључало” и око Отрадовке која се налази на пола пута између Горловке и Артјомовска који је под украјинском контролом.

У војном врху у Доњецку су уверени да се Украјина спрема за „хвратски сцанарио”. Другим речима: да војно ликвидира Доњецку и Луганску Републику као што је Хрватска, уз помоћ Американаца и НАТО, уништила Републику Српску Крајину.

KOMENTARI5 коментара

 1. Ranko-Banja Luka says:

  Samo što ovaj put neće biti kao sa RSK. Niti ima izdaje od strane Kremlja, kao što je bilo od strane Beograda, niti su Rusi tandžare kao mi Srbi. Pustiće njih Ruje da uđu duboko u teritoriju Novorosije, a onda će se zemlja otvoriti pod nogama ukrajinskih ustaša. Pakao će im biti trijesan..

 2. мудријаш says:

  na Ukrajinsku žalost, ne sedi u Moskvi Sloba Milošević - Jugoslovenski komunista koga za Srbe i srpski interes zabole uvo, već Putin, pa će od Ukrajine ostati arheološko nalazište.

 3. pravda says:

  Putine Care, Ako Ukro FASISTI krenu na NOVORUSIJU ,morju pretrpeti takav poraz,od kojeg s nikada oporaviti nece. Zivela carska Rusija.

 4. Žan Žak Masturbatourr says:

  nema od toga ništa, nit je Novorusija RSK, nit je 95. godina, nit je Rusija Srbija, zapad je Ukrajinu izgubio već sa Krimom, tu se zapadni paraziti neće udomaćiti jer Ukrajina je ruska zemlja.

 5. anamarija says:

  Hahaha:-) :-) :-) :-) to vam je kao kada pas sa sve cetiri noge grebe po tlu !!!! Nista od tog napada :-) :-) :-) :-) :-) To je ''zastrasivanje protivnika' tj. Rusije a Rusi se na to smiju i cekaju da budale Ukrinci pokusaju napad hahahaha:-) :-) :-) :-) :-) :-) Tada bi Rusi iz Novorusije ocistili sve do Kijeva i dalje ....Ali to im ne treba pa zasto ginuti :-) :-) :-) ???? Lijepo je sve to gledati a biti spreman da 10 puta jaceg neprijatelja odbiju :-) :-) :-) :-) :-) Vjerojatno ce sa napadom Ukrajina ostati bez pristupa Crnom moru :-) :-) :-) :-) :-) jer to ce im sigurno uzeti Novorusija :-) :-) :-) :-) :-) . Tada se mogu spojiti sa dijelom teritorija sto se odvojio od Moldavije u jednu veliku zemlju pod ingerencijom Rusije sa sve ruskim stanovnistvom a u buducnosti se mogu i pripojiti Rusiji :-) :-) :-) :-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u