POVEĆANJE BORBENE PRIPRAVNOSTI: Armija DNR raspoređuje jedinice i tehniku za odbranu Donjecka

POVEĆANJE BORBENE PRIPRAVNOSTI: Armija DNR raspoređuje jedinice i tehniku za odbranu Donjecka

25 oktobra 2014

ukrajina-donjeck-baza-u-artjemovsku-18-06-2014-1Armija Donjecke Narodne Republike stavljena je u Donjecku i oko njega u stanje povećane borbene pripravnosti.

Njeni borci, ariljerija, višecevni raketni bacači, tenkovi i druga oklopna tehnika raspoređeni su i na prilazima glavnom gradu DNR i unutar njega.

Dobar deo PVO-sistema nalazi se u samom gradu i na njegovoj periferiji.

Prema Avdejevki i naselju Peski istureni su tenkovi odreda „Oplot“.

Sve ovo je odgovor na ukrajinsko gomilanje trupa i tehnike oko Donjecka.

Ovaveštajna služba armije DNR ima saznanja, primera radi, da su Ukrajinci na brdo Karačun kod Slavjanska dovukli nove bataerije raketnih bacača „Grad“ i „Uragan“. Takođe: da će u borbu ponovo ubaciti vojnu avijaciju jer su na sve aerodrome oko Novorosije dovezli velike količine kerozina.

Gradske vlasti Donjecka potvrdile su da je u toku „predisolkacija vojnih jedinica“ i zamolila građane da „sačuvaju mir“.

Premijer DNR Aleksandar Zaharčenko ponovo je, inače, rekao da želi da DNR bude u granicama bivše Donjecke oblasti i naglasio:

„Smatram da su zemlje Donbasa koje sada ne kontrolišemo naše zemlje i da pripadaju DNR. Tu teritoriju ćemo u svakom slučaju vratiti nazad. Da li silom ili političkim i mirnim sredstvima – videćemo. Mi smo mirni ljudi i želimo da svoje teritorije vratimo bez prolivanja krvi, ali – biće kako bude“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *