POVRATAK BERLUSKONIJA: Preko životinja, do Boga

POVRATAK BERLUSKONIJA: Preko životinja, do Boga

30 marta 2014

italian-prime-minister-berlusconiBivši premijer Italije Silvio Berluskoni objavio je svoju novu političku ideju – udomljavanje stotina hiljada napuštenih pasa i mačaka.

Mediji ovakav potez tumače kao njegovu nameru da dirne u srce ljubitelje životinja.

„Treba da pronađemo tate i mame za hiljade napuštenih pasa i mačaka“, rekao je Berluskoni, koji se trudi da oživi podršku za svoju stranku desnog centra, Forca Italia.

Berluskonijeva ideja o masovnom udomljavanju životinja podrazumeva da „najmanje 10 miliona Italijana, koji imaju psa ili mačku, mogu da doprinesu svojom privrženošću i pomognu da ona postane snažna politička sila“.

Medijski magnat, koji je isključen iz Senata zbog optužbi za utaju poreza, takođe, je naveo reči Majke Tereze da je onaj ko voli životinje bliži Bogu.

Berluskoni tvrdi da bi sprovođenjem njegovog plana bilo ušteđeno oko 260.000 evra godišnje, koje odlaze na održavanje skloništa za pse.

Organizacije za zaštitu životinja mlako su reagovale na ideju bivšeg premijera, navodeći da je Berluskoni značajno potcenio broj napuštenih životinja, koji, prema njihovim podacima, iznosi oko 750.000.

Ovo nije prvi put da se bivši premijer poziva na zaštitu pasa i mačaka kako bi poboljšao svoj imidž, ocenjuje Frans pres.

Dudu, beli maltezer kojeg je Berluskoniju poklonila njegova devojka Frančeska Paskale, ima na društvenoj mreži Fejsbuk svoju stranicu, na kojoj reklamira stranku Forca Italia.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *