ПОВРАТАК МАДЛЕН ОЛБРАЈТ: „Одвратни Срби!“ (ВИДЕО)

POVRATAK MADLEN OLBRAJT: „Odvratni Srbi!“ (VIDEO)

16 decembra 2020

Najava da će bivša američka državna sekretarka Madlen Olbrajt biti uključena u dijalog Beograda i Prištine, svidelo se to Srbima ili ne, koja je došla posle njenih nedavnih „saveta“ za Balkan administraciji Džoa Bajdena, poput najgore noćne more vraća potisnuta sećanja na reči i delo političarke koju mnogi smatraju ratnim zločincem.Nesrećne devedesete prošlog veka Srbima su donele mnoga zla, a u sve to prste je umešala i Olbrajtova, koja ni posle nekoliko decenija ne prestaje da doliva ulje na vatru. Jedna od najglasnijih zagovornika bombardovanja tadašnje SR Jugoslavije i dan danas je velika prijateljica Albanaca i promoterka nezavisnosti Kosova po svaku cenu.

Prijateljica Albanaca

„Kosovo i dalje ostaje test za demokratiju, ali uz veliko zalaganje prijatelja u Kongresu i albansko-američke zajednice oni mogu pomoći u izgradnji mira i prosperiteta za sve. Američke patriote su pravi prijatelji Albanaca“, navela je Olbrajtova nedavno na okruglom stolu o budućnosti Kosova.

U Komitetu za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD je kazala da su u prošlosti Amerika i njeni saveznici učinili pravu stvar i na Kosovu i u BiH, navodeći da je jedan od najvažnijih ciljeva nova američke administracije kompletna kosovska nezavisnost.

A ta prava stvar o kojoj Olbrajtova sada govori je agresija nad srpskim narodom, bombardovanje koje je odnelo mnogo nevinih života i koje je ostavilo dalekosežne posledice.

Pitanje bombardovanja Srbije 1999. godine za nju je bilo pitanje „moralnog izbora“.

„Išla sam u Moskvu i tamo su mi rekli da će staviti veto na svaki naš predlog za Kosovo. Mi zato nismo išli pred UN, nego direktno u NATO i imali smo uspešno okončanje etničkog čišćenja. Ali u UN se na to još gleda kao na nelegalnu akciju“, izjavila je pre nekoliko godina.

Ponosna na akcije na Balkanu

Jednom prilikom je istakla da je ponosna na svoje poteze na Balkanu.

„Bila sam ambasador u UN tokom rata u Bosni kada je svet presporo reagovao i kada je usvajanje Dejtonskog sporazuma zavisilo od Miloševićeve dobre volje. Pomno sam pratila sitaciju na Kosovu gde se odigravalo etničko čišćenje, ubijanje… U stvari ništa ne bih promenila da sam suočena sa Miloševićem danas, i ponosna sam na mnoge svoje poteze…” rekla je Olbrajtova na promociji svoje knjige 2006. godine.

Ona je dodala da joj je „žao Srba“ i da bi „volela da je bombardovanje kraće trajalo”.

„Odvratni Srbi”

Emociju, onu pravu, prema Srbima je pokazala šest godina kasnije kada je na promociji knjige „Praška zima“ u glavnom gradu Češke nakon komešanja grupe prosrpski orijentisanih Čeha, izustila – „odvratni Srbi”.

Sintagmu koju je iskreno ali nespretno izgovorila, a koja je zabeležena kamerom, pokušala je kasnije da „ispegla” na promociji u Hagu nazvavši Srbe – izvanrednim narodom sa značajnom istorijom.

Aktivno je učestvovala i u osnivanju haškog Tribunala za bivšu Jugoslaviju, navodeći da je važno da se kolektivna krivica zameni individualnom krivicom počinilaca jer „žrtve zverstva zaslužuju pravdu”.

„Ne može se celoj naciji pripisati kolektivna krivica, postoje pojedinci koji su odgovorni za etnička čišćenja, genocid, ratne zločine“, govorila je Olbrajtova.

Zašto Olbrajtova sve to radi

Praški portal „Parlamentarni list” objavio je prošle godine da se Olbrajtova vodila isključivo ličnim razlozima u svom zalaganju za bombardovanje SRJ 1999. godine, kao i za stvaranje nezavisnog Kosova.

Objavili su da je zahvaljujući svojim bliskim vezama sa liderima terorističke OVK, pre svega sa Hašimim Tačijem, posle dolaska međunarodne uprave na Kosovo i Metohiju, privatizovala kosovsku telefonsku kompaniju „Ipko”, a koju je njena kompanija kasnije prodala slovenačkom operateru „Telekom Slovenija”.

Madlen Olbrajt je rođena 1937. u Pragu kao Marija Jana Korbelova.

Prvu godinu života je provela u Beogradu, pošto joj je otac bio diplomata u ambasadi Čehoslovačke. U Beograd, gde je i naučila srpski jezik, se vratila i kada joj otac postao ambasador.

(Sputnjik)

KOMENTARI16 komentara

 1. I Love persida says:

  Ah da, mislim srpski hirurzi su na njoj vežbali plastične operacije, pa je njena faca postala izražaj njenog unutarnjeg stanja inače da, beše ona nekad čak i lepa, da kažem lepuškasta, sada je kao štavljena jareća koža, ali nije ona kriva, bogu fala, pa "Srbi su krivi" to već zna cela raja.

 2. I Love persida says:

  Mora da se radi, baba ima unučad na kembridžu, unuci voze svoje jaguare, a gorivo skupo, a babi penzija mala, mora baba sve da obezbedi.

 3. Milan says:

  U Maju je napunila 83 godine. Bajden je u novembru napunio 78 godina. Svetom bi da upravljaju, a treba da su zaključani u staračkom domu.

  • Suzuki Vitara says:

   Nesto mislim, da joj je bolje da se navikava na miris cveca ali odozdo.

 4. milorad3 says:

  jako su opasni zli starci,sreća, zato smrt i postoji, da makne djubrad van mogućnosti da dalje pakoste.Cela ta ekipa je pred BUKVALNIM IZUMIRANJEM,to će da krene uskoro i biće brzo,REDOM će da im prave državne sahrane,ko u onom partizanskom filmu "saša".Ima da bude zastrašujuće ali i smešno kad počnu da crkavaju.

 5. šiško says:

  Ova madlen odvrajt nije isto što i Marija Korbelova. O tome su svedočila Marijina tri druga iz detinjstva. Oni su ispričali kako su se sa njom dopisivali pošto je otišla iz Srbije. Prepiska je trajala sve do 1980. U poslednjem pismu koje su dobili od nje saznali su da je ona na slomila nogu na skijanju i da će morati da leži duže vreme. Posle toga više nisu dobijali odgovore na pisma koja su joj slali. Sledeće godine na političku scenu je stupila ova odvrajtova kao član reganovog izbornog štaba i kasnije njegove delegacije koja je doputovala u Bg. na neku medjunarodnu koferenciju. Njeni gore pomenuti drugovi su uspeli da stignu do nje, ali ih ona nije prepoznala. Pozivam te ljude da sami ispričaju svoja sećanja na svoje druženje sa Korbelovom. U svojim memoarima "Jedna zima u Pragu" odvrajtova u prvom delu opisuje svoje putovanje u Prag, susret sa daljom rodjakom koja je srdačno primila i ugostila, a zatim neposredno posle odlaska odvrajtove naprasno umrla iz punog zdravlja. Slična sudbina je zadesila i jednog njenog prijatelja iz mladosti sa kojim se na kratko srela u Parizu na povratku u ameriku. Dakle, posle kratkog boravka u Evropi za sobom je ostavila dva leša. O ovome odvrajtova sama piše u svojoj autobiografiji, nije izmišljeno. Ona je jako opasna osoba, te treba izbeći sve pregovore na kojim ona učestvuje i sprečiti je da ona ima bilo kakav uticaj na njih. To njihovo "...svidelo se to Srbima ili ne..." Mogu da okače mačku o rep, jer bez nas nema pregovora, niti smo mi ti kojima su pregovori potrebni. Mi možemo bar da biramo pregovarače, mada ja mislim da mi bez obzira na sve ne bismo uopšte više smeli da pregovaramo, bar ne sa psihopatom na čelu države.

  • šiško says:

   Osim toga, ona uopšte nije ona nego ON. Izdaju je za ženu neuobičajeno široka ramena, muška proćelavost, a naročito muški hod. Zapravo meni njen hod liči na hod mornara. Ima kod nje mnogo detalja koji ukazuju da je muškarac. Analizirajte malo, pa ćete se i sami uveriti.

 6. Pedja says:

  Da Vucko ima onu stvar kao sto je nema trebao bi je proglasiti Personom Non Grata i dok se ona ne ukloni ne prihvatati nikakav dalji dijalog asa sipcima.

  • Branko says:

   Bravo

  • dinki says:

   Da Vučko ima onu stvar dosad biste bili jedna država sa Rusijom,ali ajde izgleda da će se ipak Crna Gora prva ujediniti sa Rusijom.NE NA MORE U CRNU GORU,vratite nam nazad montenegrine iz Srbije!!!!!

 7. Gardista says:

  Hitno pozvati Seselja da joj pokaze sta ume,a ume jezikom i vise nego sto mislite...i to za sve zarađene pare iz naseg budzeta. Napred vojvodo! Nemoj da nas obrukas, vratices svaki dinar.

  • persida says:

   Obamina zena je takodje muskarac, to se vise i ne krije. To zenu nije videlo. Odvrajtova je muski kepec, nastao iz incestnog braka, kako vec biva kod Civuta.

 8. kurta says:

  poslati velju ilica u kamikaze misiju da je bapne!

 9. Beli Orao says:

  Vampir ustaje iz rake , Bože mili šta je s Tvojom pravdom ???

 10. petrovgrad says:

  Nismo bili odvratni kad smo tu nakazu i njene roditelje spašavali od gasne komore.

  • persida says:

   Koje gasne komore, one sto su instalirane posle rata, postoji dokumentacija o tome, ne padaj na civutsku propagandu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *