ПОВРАТАК ОТПИСАНОГ ТЕНИСЕРА: Дел Потро

POVRATAK OTPISANOG TENISERA: Del Potro

2 aprila 2018

Nekada jedan od najboljih juniora, kojem su različite povrede skoro pa ugasile karijeru, danas proživljava svoju drugu sportsku mladost. Argentinski teniser Juan Martin Del Potro je osoba koja kada se pojavi na terenu privlači veliku pažnju sponzora i gledalaca, a nisu samo Argentinci oni koji su oduševljeni igrom ovog momka.

Igrač sa visinom od 198 cm u svetu tenisa predstavlja ogroman potencijal za jak i razoran servis, kojeg i poseduje Juan Martin. Ako tome dodamo strašan forehand koji je po mnogima i najjači trenutno u svetskom tenisu, dobijemo kombinaciju koja takvog igrača svrstava među najbolje na svetu. Del Potro je napadački orijentisan igrač osnovne crte, koji kroz svoje mečeve uvek pokušava da nametne svoj stil te na taj način dotuče protivnika.

Nakon dugog perioda izbivanja sa terena zbog različitih povreda i mučenja sa pronalaskom prave forme zbog istih, Juan Martin Del Potro je, čini se, došao do onoga što je tražio čitavu karijeru. Jednostavno, on sve svoje protivnike pobeđuje sa lakoćom, a pobede protiv najboljih i osvajanje turnira su ga promovisali u verovatno i prvog favorita za dolazak na poziciju broj 1 na kraju ove kalenadrske godine. Ako dodamo da najbolji teniseri muku muče sa povredama a i već su poprilično na zalasku svojih karijera (Federer, Nadal, Đoković, Marej), ovo se čini logičnom sledom promene na samom vrhu teniskog poretka. Kladionice su već užarene i dosta je polemike oko toga ko će zauzeti zavidnu poziciju najboljeg tenisera. Eksperti za klađenje sa online casino stranice mzt.hr tvrde da će pratiteljima tenisa biti teško pozdraviti se sa dugogodišnjim velikanima, poput Federera, i svoj novac uložiti na pobedu nekog drugog tenisera.

Dosadašnji najbolji ranking Del Porta je iz januara 2011. godine, kada je bio na 4. mestu na ATP listi. Tome je doprinelo ponajviše i osvajanje jedinog Grand Slam tunira (US OPEN 2010.), a po trenutnim igrama teško da će to biti i jedini. Period nakon toga je bio veoma turbulentan za Del Potra, koji je zbog svih problema bio i na korak od završetka profesionalne karijere, ali se ipak vratio kao možda i jači i kompletniji teniser nego što je bio. Ako na to dodamo iskustvo koje poseduje, to bi trebala biti dobitna formula za najveće uspehe.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *