ПОЗАДИНА ПРОЈЕКТА „КОРОНА“

ПОЗАДИНА ПРОЈЕКТА „КОРОНА“

14 новембра 2020

Већина светских стручњака, којима се може веровати и који нису у било каквим државним телима, међу којима је и око 50.000 лекара окупљених у сада већ међународни покрет, оцењује да је епидемија новог коронавируса пре свега политички пројекат глобалистичке елите. Наравно, нико не спори да то обољење постоји. Али околности у којима се диригује често погубан начин лечења, манипулације бројевима обољелих и умрлих, као и политичке одлуке које се оправдавају борбом против короне сугеришу да је у позадини дугорочни пројекат, а корона само његов инструмент.Према подацима Светске здравствене организације (СЗО), смртност од последица инфекције коронавирусом, који се званично зове COVID-19, на глобалном нивоу износи 0,14 одсто, а не објављује се колики је проценат оних који су умрли од других болести и то махом због наметнутих мера наводне заштите од короне. До сада су штете за светску економију због наметнутих мера заштите, према Међународном монетарном фонду (ММФ), достигле 28 хиљада милијарди долара. Ти, у јавности потиснути подаци, намећу питање – зар је смртност од 0,14 одсто разлог за панику и уништавање, пре свега, западне економије?

Три сценарија глобалиста

Још више сумњи буди наметање истог понашања свим земљама, независно од локалних искустава, знања и животне културе, а чак и лидери земаља шаљу скоро идентичне поруке. Посебно се издваја непрестана порука да „морамо да се навикнемо да живимо са короном“. Личи да је исти извор те формуле.

На пример, Велика Британија је поново увела драстична ограничења због наводног „другог таласа болести“ а у Краљевству је смртност везана за коронавирус само 0,4 одсто и број обољелих опада. Истовремено, кабинет британског премијера Бориса Џонсона је признао да су влади презентовани лажни подаци, али „караван мора да иде даље“ и ограничења нису укинута. Недељник Спектејтор је објавио анализу која открива да су сви подаци лажни и да су били нетачни и у пролеће када су уведене још драстичније мере. Која је то онда сила која стоји иза корона пројекта? Ко, у ствари, доноси одлуке? И како и зашто је епидемија короне прерасла у „епидемију лудила и панике“? Изузев да корона постоји, других одговора још нема.

Цео пројекат се настоји сакрити иза ауторитета Светске здравствене организације и њених корумпираних експерата, али водећу идејно-оперативну улогу има Светски економски форум у Давосу. И то се на неки начин више и не крије, па је Давос, та невладина организација светске глобалистичке елите, објавио и књигу о плановима са коронавирусом. Књигу COVID-19: Велики ресет су потписали Клаус Шваб, оснивач и директор Давоса, и Тијери Малереј, руководилац програма Давоса за глобални ризик. Основна порука те књиге је да је „криза велика шанса“ и да се „та шанса не сме пропустити“.[1]

Давос[2] чак зна како ће се даље развијати коронавирус и нуди три сценарија.

Према првом сценарију, почетни талас обољења који је кренуо у марту 2020. биће настављен серијом мањих таласа који ће се појављивати током године а тако и наредне једне до две године, да би постепено нестајао са крајем 2021. Интензитет зависи од географског подручја и мера које се примењују.

Други сценарио предвиђа да први талас прати већи, други талас у трећем кварталу 2020. године, а потом неколико слабијих таласа током 2021. (као што је, наводи се, било са шпанском грозницом 1918. и 1919.) Овај сценарио тражи да се поново уведу строге мере у четвртом кварталу 2020. (већ виђено). Али и то зависи од географије.

Трећи сценарио су мањи таласи (не као први 2020) и са мањим бројем жртава и обољелих. И то, такође, зависи од географије. Али, без увођења рестриктивних мера.

Ти сценарији су објављени у јуну 2020. и сада је већ јасно за који су се аутори пројекта определили. Другим речима, од почетка епидемије, аутори пројекта захтевају да свет буде под терором короне наредних 18 до 24 месеца, опет зависно од географског положаја.

Ако Давос тако процењује, да ли то онда значи да ти глобалистички лобисти и контролишу, дозирају присуство коронавируса? Уосталом, Светски економски форум у Давосу је још 2017. године најавио долазак (неке) велике епидемије.Уочљиво је да се стално говори да све зависи од географије, географског подручја. И заиста, зависно од географије, ниво инфекција се разликује. Као да неко дозира, сипа инфекцију. То је постала озбиљна сумња, мада нико заиста не зна ко и како то ради. Другим речима, криза је део геополитичких циљева – одржавања статуса кво и покушаја спашавања глобализације. Десило се, међутим, потпуно супротно.

Велико ресетовање

Шта би онда могао да буде стварни циљ целог пројекта корона? Људи из Давоса стално инсистирају да епидемија може бити „добра и корисна за друштво“ ако буде искоришћена за темељне промене друштава, односно за, како се већ одомаћило, „велико ресетовање“. Иако није сасвим јасно шта то „велико ресетовање“ заиста значи, оно је већ постало мит који скоро сви, а пре свега западне владе морају да следе.  У том духу, Давос већ сада савремену историју дели на ону од пре и после короне.

По свему судећи, први циљ је разбијање западне економске структуре, која као модел доминира већим делом света, и коришћење коронавируса као изговора за економски колапс који се већ одавно десио. Западне елите не желе да признају да је економски колапс системски проблем, а истовремено кроз „велико ресетовање“ настоје да одрже контролу. Коронавирус, што је апсурдно, користи се за одржавање на власти досадашњих елита. Међутим, тешко је видети како корона може да помогне економском колапсу, па чак и као изговор, јер је упркос свему мало оних који би поверовали да је једна необична епидемија срушила моћну западну економију.

Потпредседница Светске банке Кармен Рајнхарт упозорила је да долази финансијска катастрофа јер дугови држава и компанија не могу да се враћају. О катастрофалној слици светске економије сведочи и чињеница да су само такозвани деривати, односно берзански манипулативни „креативни финансијски инструменти“, достигли вредност од 1,5 квадритрилиона долара (један квадритрилион је, у англосаксонском значењу, хиљаду хиљада милијарди), а цели свет годишње произведе вредност од 80 хиљада милијарди долара. У преводу, ти берзански папири су безвредни.  То је слика реалности. На Западу покушавају да купе време и одложе неминовне структурне промене штампањем безвредног новца.

Само америчке Федералне резерве су за последњих шест месеци од почетка корона кризе штампале 3,4 хиљаде милијарди долара. И то је за само пола године, док су последњих 40 година Федералне резерве штампале 14 хиљада милијарди долара. Истовремено, назови економисти сада траже да се под изговором короне штампа још више новца. Тај новац се, поред финансирања социјалног мира, углавном користи за откупе дугова компанија и банака. У Америци и Европској унији (ЕУ) је од марта 2020. за те намене потрошено и одштампано око 4,5 хиљаде милијарди долара. Али, ништа не помаже. И ко је крив? Корона.

Давос чак сугерише и да развој, даљи економски развој, уопште није потребан јер, чак се тврди, економски развој доноси само проблеме. Довољно је да барем Запад буде развијен. И то веровање се настоји наметнути читавом свету. Циљ је, у ствари, да Запад заустави развој других земаља, јер развој и није потребан – може да се живи и без развоја. Невероватно.

Државни капитализам

Тај циљ прате и планови промене улоге државе која се у условима корона кризе појављује као одлучујућа снага у животу људи. Она је та која штампа новац и тиме одржава привид живота. Тако се предвиђа да ће криза коронавируса довести до краја до сада неупитног неолиберализма и обнове далеко веће улоге државе. Држава и државни апарат постају најважнији, што је, наводно, показала и криза са короном. Таква амбиција би се могла видети и као увођење неке врсте државног капитализма. И спровођење махом наметнутих ригорозних мера током коронавируса у ствари увежбава такву улогу државе и подразумева инсталирање њене надмоћи над грађанима и друштвом. Тако се ствара амбијент да људи зависе од државе, а не од свог рада и живота. Али, такав приступ постепено руши основне елементе демократског уређења и руинира друштво.

Наиме, одлуке о судбини друштва се доносе практично приватно, у кругу једне групе људи и без јасне транспарентности. И ко ту онда заиста представља народ, грађане, ко заступа потпуно киднаповање, приватизовање судбина милиона људи, наводно у име њиховог здравља? Давос у ствари види епидемију короне као револуцију, и то револуцију која се већ десила и још се дешава. Главни револуционарни методи су сејање страха и одржавање неизвесности, а револуционари су „трговци паником“.

И томе изгледа нема краја. После короне, „револуционарни терор“ из Давоса ће, како је планирано, бити настављен обновом агресивне кампање зване климатске промене и заштита животне средине. Давос, наиме, избијање епидемије короне доводи и у везу са климатским променама за које су, наводно, одговорни људи. У тој функцији је упорно и бесмислено  поређење коронавируса са епидемијом куге из средине 14. века, и веровање да је тада дошло до заразе због начина живота. Звучи невероватно, али то се заиста користи као аргумент.

То су планови који се тренутно спроводе, у сенци страха и личних трагедија. Могло би се, међутим, десити да би сав тај експеримент могао да се заврши „у сузама“, јер на такво насиље друштва обично на крају одговоре протестима и социјалним немирима. У створеним околностима, када је епидемија короне прерасла у „епидемију лудила“, све је могуће.

Синиша Љепојевић је новинар и публициста са пребивалиштем у Лондону и дугогодишњи сарадник Новог Стандарда. Аутор је неколико књига, међу којима је и „ЕУ против Европе, успон и пад европског пројекта“. Ексклузивно за Нови Стандард.

________________________________________________________________________________

Упутнице:

[1] Klaus Schwab, Thierry Malleret: COVID-19: The Great Reset, Forum Davos, 2020. Већина извора овог текста су из те књиге.

[2] У тексту се за Светски економски форум користи само  Давос.

Насловна фотографија: Reuters

Извор Нови Стандард

KOMENTARI8 коментара

 1. milorad3 says:

  vrlo približna slika operacije "corona".Mislimd a će to postati sve vidljivije a onda jao si ga "epidemiolozima" a posle i ostalima redom.

 2. Риста says:

  Мада ми је чланак 100% контрадикторан, незадовољства народа ће сигузрно бити. На жалост, полиција и војска су део система, ма ко он био и неће бити једноставно. Државно управљање је већ потпуно одбачена социјалистичко-комунистичка метода и то ме чуди. Послушност свих прецедника света ме још више чуди. Ћутање народа не могу да схватим ни у машти. По правилу, један Кон није довољан да све ово спроводи, па чак и када му се прикључе готово сви лекари заплашени неком невидљивом претњом да ће им лоповски посао кога су усавршили нестати, онда се питам како се тај велики део народа "разболео"? Реакције Русије, Западних држава и Кине су ми готово несхватљиве. И ако је тачно да оно у шта ја дубоко верујем, а овај чланак то површно прихвата, да пандемија уопште не постоји а да је тачно да корона постоји, опет не могу да прихватим да сам ја и добар део људи које познајем апсолутно недовољни да било шта променимо чак ни у својој најужој околини. Без обзира на очигледност преваре, она се понавља и понавља...Кад те неко једном превари, ниси крив, када те неко поново превари на исти начин, онда си сам крив а када те неко превари и трећи пут, онда си идиот. Али није тако. Ја сам изнад просека интелигентан, као и рецимо 1/4 човечанства, дакле нисам суперинтелигентан, и та четвртина ипак већином следи мере заштите и понаша се као да им неко зауставио мозак и за дивно чудо, нико се не обазире на тешке последице које су већ очигледне и очигледно непотребне и за које чак ни пандемија није оправдање а не још и нека корона пандемија врло сумњиве егзистенције. Невидљива и са врло мало објашњења. Први пут у животу сам збуњен догађајима па и рекацијама, не могу да им сагледам ни сврху ни неку корист за било кога на овој планети и не верујем својим очима да се овако нешто провизорно, овако олако догађа а сви светски руководиоци као да сто посто све то подржавају. Мало пљуцнем на Кона ту и тамо, али он није никаква сила а није ни човек који одлучује. Ситна, мала себична душа жељна доказиавања, а такве душе у оваквим ситуацијама грабе прилику. Не чуди ме ни Вучић, јер он је само квислинг и зависи од америчког расположења потпуно, али ме чуди један Путин, Си, Макрон и остали велики прецедници света. Ни један једини није рекао ни реч против. Оно мало што је Батко покушао, брзо је нестало и батко се променио. И ОНДА НА КРАЈУ ПОЧНЕМ ДА РАЗМИШЉАМ У СМИСЛУ - ИЛИ ЋЕ СТВАРНО БИТИ РАТА ИЛИ НАС НЕКО ЗАЈЕБАВА, а тај рат ће започети Запад, мада немам претставу ко са Запада, а Исток то зна и зато не троши снагу да спречава оно што и не постоји. А последице пропале економије нису важне јер долази до великог обрачуна. Опет, дубоко сам убеђен да баш тог, великог обрачуна, неће бити. Кажем, ништа ми није јасно. А ни овом лондонцу, такође. На овом свету нико нема ни моћи ни снаге да побије "оних" 5 милијарди људи а да он и његова милијарда сигурно преживе. Таква могућност не постоји и та размишљања сам одавно одбацио. Па шта је онда ова катастрофа, који мој? Играрија неких лудака? Па ако су луди, одакле им таква моћ?

  • Mama je Sine says:

   Rista sine, mama je, nisi uzeo svoje lekove protiv buncanja na javi, ako ih jesi uzeo moraćeš da pojačaš dozu svojih lekova da ti ne pukne mozak sine moj.

 3. persida says:

  Dragi Risto, o tome sam pisala pre vise godina i bila popljuvana. Ti si iskomplikovao, ali nema tu neke velike filozofije: sve sto se danas na nasoj planeti desava, rezultat je potpune kontrole manjih celija (drzava, saveza) od strane MOCNOG CENTRA. Mocnici veruju da mogu da pobiju bilione i da potom komentarisu tu "vest" uz kafu. Ti to ne razumes jer gledas iz ugla psiholoski normalnog voveka, ali ONI NISU NORMALNI. Nema sanse da shvatis tu psihologiju. Ne shvatam je ni ja, ali slutim razmere njihove bolesti. Pa, opet, mi od toga nemamo nista. Prezivece samo perverznjaci, bolesnici... Sve sto vredi, sto ima talenta, bice unisteno.

 4. Si Ju Leter Aligeder says:

  "Corona Project" postoji dvadesetak godina, a sada smo u njegovom sprovođenju, jer je došla žuta minuta, planeta Zemlja se guši od nas. Zapravo nisu imali dovoljno otrova za pacove pa su morali da koriste kombinovano i virus, dakle sars + covid. Formulu je investirao belosvetski štreber Billy Gubavi. Njegova deca i porodica nisu vakcinisani niti jednom mogućom vakcinom, kako tvrdi njihov porodični lekar ali zato Gubavi voli da leči ostale, on voli ljude (ali samo mrtve).

 5. Tata je sine says:

  Rista sine, pobogu i vi ljudi, zar ne vidite kako pogubno ovi članci utiču na mog sina Ristu? Naravno mali Rista ih čita na svoju sopstvenu odgovornost, ali kada vidite njegovu reakciju jasno je da Rista postaje suicidat, što onda postaje i vaša odgovornost za mog sina. Zar ne možete ništa optimistično, zabavno, i poneku šarenu lažu da objavite? Vidite da Rista polako odlazi u offsajd? Ko posle da ga izleči ili da plaća lekarsku negu?

 6. Nine says:

  Svestrani Rista je nepokolebljivi pristalica teorija zavere i niko i ništa ga ne može uveriti u ono što su drugi napisali da će se desiti, pa ni oni koji su glavnog sponzora realizacije deset zapovesti Novog svetskog poretka, uklesalih u kameni spomenik u Džordžiji (ako me pamet dobro služi), od kojih je prva svođenje broja stanovnika na planeti Zemlji na pola milijarde, videli i čuli u prepunoj sali na koji način će to ostvariti, pominjući na prvom mestu vakcine. I sad na ovom portalu može pronaći tekst o tome da ni jedno svoje dete nikad nije vakcinisao. Što on tako razmišlja nije nikakvo čudo. Čudno je kad deset građana na ulici upitaš da li znaju šta su hemijski tragovi možeš očekivati samo od jednog da zna, dok ostali gledaju u tebe bledo, smatrajući te ludim. Kad im pokažeš vedro nebo išarano tragovima aviona za kojim ostaju gusti beli, ili žuti, tragovi koji se šire i prekrivaju nebo talasastim oblacima, odgovor je "svaki avion ostavlja trag". Samo im nije jasno da trag koji ostaje iza putničkog aviona od sagorevanja kerozina nestaje nakon sveda dve dužine aviona. Nikad nisu na slici videli unutrašnjost tih aviona, koji na nas istresaju tone aluminijuma, barijuma, stroncijuma, ali i nečeg drugog, o čemu najviše u ovoj zemlji govori Nikola Aleksić. Da su ikad pogledali slike cisterni pored tih aviona videli bi šta na njima piše. Što se gospodin Rista ne čudi ponašanju predsednika sveta, to ne čudi ni mene, jer kako mediji objaviše, oni su uzeli debele pare za zatvaranje naroda, uz prethodno stavljanje brnjica, a onaj koji to nije hteo učiniti (predsednik Belorusije) razapet je na krst u svim mejnstrim medijima koji ga proglasiše diktatorom. Ristu čudi ponašanje naroda. Zar treba bilo koga obrazovanog čuditi ponašanje onih kojima je televizor jedini prozor u svet, ili onih koji sede u skupštinskim klupama, koje niko nije birao, a usvajaju svaki zekonski tekst a da ga nisu ni pročitali, jer im je lični interes ispred interesa i naroda i države. Posebna je priča što dobar deo tih posPanika ne zna ni pročitati ono što su sami napisali, a neki bivši poslanici (poslanice) postali su zvezde na Jutjubu, jer od tri izgovorene reči dve izgovore nepravilno. Kako su dobile pozitivnu ocenu iz Srpskog jezika u trećem razredu osnovne škole nikad mi neće biti jasno.

 7. Gagi says:

  Vec duze vreme na ovom portalu iznosim tezu da je Corona pomocno sredstvo da se kompletira digitalizacija sveta. Ovim procesom se nesumnjivo dokazuje da ljudska radna snaga vise nije potrebna u ovolikom broju,sve moze da se obavlja na daljinu i klikom. One namrstene salteruse su davna proslost, ceo zivot nam je pojednostavljen i sada nas ima previse. Drugi zadatak Corone je da "ocisti" ovaj visak u obimu koliko to uspe. Treci zadatak je da se otmu parice svetskom stanovnistvu bez jasne garancije o vakcini koju smo kupili. Ko zna koliko jos "pozitivnih" efekata ima pustanje Corone u opticaj, cela svetska ekonomija se prilagodjava ovoj situaciji, mnoge industrije su izvrsile prenamenu proizvodnje i sada proizvode sredstva "protiv" Corone. Stvorena je nova svetska industrija, verujem da ce se tako nastaviti, ako slucajno bude zakazala, ima cika Gejts jos nepoznatih virusa. On je pripadnik svetske "centrale" koja po ko zna koji put pravi haos na zemljinoj kugli. Taj haos je poceo razapinjanjem najboljeg od nas, da se nedvosmisleno pokaze da dobro nije dominantni faktor i da nema neku znacajnu ulogu u zivotu ljudi. Mnoge drzave su stvorile nuklearno oruzje da bi imale mogucnost odvracanja zla i zastitu svog stanovnistva. Zbog cega ga ne upotrebe, svo stanovnistvo na svetu je ugrozeno, kakva je razlika u okupaciji fizickim prisustvom vojske ili virusima koji se seju avionima. Ocigledno je da je "centrala" odlicno svetski organizovana, ni u jednoj drzavi na svetu nije moguca vladavina nekog politicara ako nije njihov clan. Zbog toga i nema otpora ovoj svetskoj hajduciji, nesto malo su se folirali Gandi i ostali a zapravo "oni" su to pustili da bi pokazali svoju laznu humanost. Uvek se naivno iscudjavamo, zbog cega su ovi nasi politicari toliko duhovno i ljudski pokvareni, zbog toga sto su prethodno morali da se uclane u "klub centrale" a potom i dokazu ukazano poverenje. Nisam optimista,svakim danom je ludilo sve gore i crnje, bestijalnost je dostigla vrhunac,sada cerece ostatke ostataka ljudskog opstanka. Oni koji nisu stvorili zivot, sada te zivote uzimaju, znaci, uvek ista prica, uzimaju i otimaju nezasluzeno. Narod je hipnotisan sarenim vasarskim zveckama koje im prodaju nasminkani klovnovi,nece ti klovnovi da im objasne da ih lazu i da je zapravo taj prevareni narod najvazniji na svetu. Oni proizvode osnovu zivota, hleb i mleko za te klovnove i njihovu decu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u