ПОЗДРАВЉАМО КОРБИНОВ УСПЕХ

POZDRAVLJAMO KORBINOV USPEH

14 juna 2017

Piše: Vladimir Kršljanin

Britanski narod je na jučerašnjim izborima lišio vladajuće torijevce većine neophodne da samostalno vladaju, dok je laburistima Džeremi Korbina dodelio 30 mandata više.

Ovo se desilo uprkos ogromnoj antisocijalističkoj kampanji ne samo britanskih, već i kapitalističko-globalističkih krugova Brisela i čitavog Zapada. Stoga je i rezultat vanrednih izbora u Britaniji, posle Bregzita i Trampove pobede, još jedan u nizu krupnih potresa Zapada i krupnih dokaza da je zapadni kapitalizam ušao u svoju terminalnu fazu.

Vidimo takođe da se politička ofanziva za spas naroda može uspešno voditi i sa „desna“ i sa „leva“, pod uslovom da je usmerena na rušenje oligarhijske diktature.

Mi Srbi ne smemo zaboraviti da narod u Britaniji ovog puta nije glasao za Blerove kapitalističke laburiste, već za Korbinove socijalističke laburiste. Korbin je ličnost od integriteta, čovek koji je 1999. u parlamentu oštro kritikovao Bler-Klintonovu agresiju na Jugoslaviju.

Sa druge strane, upravo naše iskustvo vladavine Miloševićevih socijalista, pokazalo je da su principi socijalne pravde i nacionalnog suvereniteta i dostojanstva neodvojivi i da su jedini mogući temelj svake uspešne politike u 21. veku.

Srbija se u duhu takve politike ponovo rodila, uspešno je odolevala najstrašnijim osvajačkim pritiscima i stvorila sebi ogromno poštovanje u čitavom svetu.

Zatim su je obmanom i nasiljem zatvorili u haški logor, iz koga mora da se oslobodi, da bi preživela.

Sadašnji zapadni finansijski kapitalizam je neproduktivni zločin u najčistijem vidu, koji je do kraja kriminalizovao čitavu zapadnu vladajuću oligarhiju. Ratovi i nasilje se danas širom sveta veštački izazivaju u očajničkom pokušaju da se sačuva vlast oligarhije. Današnje tehnologije mogu da obezbede pristojan život svim ljudima na planeti; ipak mnogi umiru od gladi i bolesti, čak i u zapadnim zemljama, samo zbog antiljudske oligarhije. U borbi za opstanak, zapadni narodi toj oligarhiji okreću leđa i zahtevaju promenu sistema. Novi sistem mora biti utemeljen na ljubavi, istini i slobodi. I na duhovnosti i stvaralaštvu – demiurgiji. A rečeno u uobičajenim političkim kategorijama – na jedinstvu dva elementa: socijalne pravde i nacionalnog suvereniteta.

Vreme je da se i Srbija osloni na svoje slavne tradicije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *