Poziv za silovanje tamnopute ministarke u Italiji?!

Poziv za silovanje tamnopute ministarke u Italiji?!

4 jula 2013

Cecile-Kyenge_2552049bItalijanski ministar afričkog porijekla Sesil Kyenge suočena je sa „poplavom“ rasističkih uvreda koje na njen račun izriču čak i političari?!

Nova vlada premijera Enrika Lete možda će jednom pasti u zaborav, ali u istoriju će ući kao prva italijanska vlada sa ministrom afričkog porekla.

Sesil Kyenge, poreklom iz Konga, ministar je za integraciju. Ali, to ne sprečava čak i političare da na njen račun šalju sramotne uvrede.

„Kongoanska majmunica“ ili „članica bonga-bonga vlade“ – samo su neke od uvreda na račun Sesil Kyenge.

Ove uvrede nisu deo anonimnih internetskih rasprava, već dolaze od visokopozicioniranih političara „Lige Sever“.

Kada se pomislilo da su neukus i bezobrazluk dosegli vrhunac, javila se član ove partije Dolores Valandro i putem „Fejsbuka“ upitala:

„Zašto neko ne siluje Sesil Kyenge, pa da vidi kako se osjećaju žrtve mučnih silovanja“?!

Valandro je aludirala na činjenicu da su u Italiji useljenici odgovorni za najviše zločina.

To je bilo previše čak i za neke njene stranačke kolege, koje su zatražile da Valandro podnese ostavku na mjesto člana gradskog veća u Padovi.

Ministar Kyenge, koja u Italiji živi od 1983. godine, po struci je oftalmolog.

„Uvrede i pretnje dolaze, jer sam sada na istaknutom položaju. Ali te pretnje su zapravo upućene svakome ko se odupire rasizmu i nasilju“, rekla je Kyenge.

Njen najvažniji cilj je, kako kaže, da deca legalnih useljenika, rođena u Italiji, lakše i brže steknu pravo na talijansko državljanstvo – navodi „Dojče vele“.

Slučaj Kyenge je simptomatičan za Italiju, zemlju koja se tek relativno nedavno suočila sa pojačanom migracijom.

Nizak nivo tolerancije prema strancima posebno je uočljiv na fudbalskim stadionima. To su na svojoj koži osetili mnogi tamnoputi igrači.

Mario Baloteli, reprezentativac Italije, porijeklom iz Gane, na meti je navijača širom zemlje. Baloteli je prošlog meseca zaprijetio da će jednostavno napustiti teren ako ponovo bude žrtva rasističkih uvreda.

Migracija je naterala italijansko društvo da se suoči sa rasizmom, problemom koji je već dugo prisutan.

Negativan doprinos celom slučaju daju pripadnici „Lige Sjever“.

Kada je prošlog meseca jedan useljenik iz Afrike u naletu psihičkog rastrojstva sekirom usmrtio više osoba u Milanu, aktivisti „Lige“ došli su u četvrt u kojoj se dogodila tragedija sa huškačkim namerama, u lovu na potencijalne birače.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *