Poznat Dunjićev ubica

Poznat Dunjićev ubica

19 maja 2014

stop_policija_2Policija identifikovala napadača koji je sa sedam hitaca u petak ujutru u Beogradu usmrtio vođu „delija“. Sukobili se jer je Dunjić hteo da mu se osveti nakon nedavne tuče.

Operativci beogradske policije identifikovali su osobu za koju se sumnja da je ispred splava „Džimis“ na beogradskom Ušću pre dva dana, sa sedam hitaca iz pištolja, ubila Velibora Dunjića (29), jednog od vođa navijača Crvene zvezde. Zločinca su, saznaju „Novosti“, snimile kamere sa obližnjeg splava, a pronađen je i pištolj u blizini zločina za koji se sumnja da je korišćen u likvidaciji vođe grupe „Belgrejd bojs“.

Do ubistva je, kako saznajemo, došlo posle višednevnog uzastopnog sukobljavanja Dunjića i momaka iz obezbeđenja nekoliko beogradskih lokala.

– Dunjić je u kobnoj noći započeo kavgu sa ubicom, koji ga je nedavno pretukao ispred poznatog noćnog kluba. Vođa Zvezdinih navijača želeo je da se osveti, i upravo zbog toga je svratio na splav kod Ušća – kaže izvor „Novosti“ iz istrage. – Posle žestoke svađe, momak iz obezbeđenja je video Dunjića, pratio je šta radi i čekao pogodan trenutak. Dok je startovao auto, prišao je do prozora i pucao u njega. Jedan od metaka je rikošetirao i pogodio Ninu Šobotu koja je bila sa njim na mestu suvozača.

Kako nam je potvrđeno u beogradskom Urgentnom centru, Šobota je u ovu medicinsku ustanovu primljena u 5.35 sati. Odmah je prebačena na Odeljenje hirurgije, gde je i operisana.

– Dan nakon prijema u Urgentni centar, Nina se uspešno oporavlja. Njeno stanje je stabilno i nije životno ugrožena – rekli su nam u informativnoj službi Kliničkog centra Srbije.

Policija ispituje šta je pravi razlog sukoba Dunjića i momaka iz nekoliko prestoničkih lokala.

Kako nezvanično saznajemo, u navijačkim grupama crveno-belih i u beogradskom podzemlju se pričalo da je Dunjić uzimao reket od beogradskih splavova. Sukob ubice i Dunjića je možda nastao baš iz tog razloga, ali će tek nakon hapšenja osumnjičenog biti poznat tačan motiv. Jedno je sigurno, njih dvojica su se poznavali odranije i imali su neizmirene račune.

Inače, pre devet dana Dunjić se pojavio na uviđaju na Voždovcu, nakon ranjavanja jednog od „viđenijih“ navijača crveno-belih, Marka Ševa (29). U oči je upadao jer je bio unutar policijske trake, gde su istražitelji prikupljali tragove posle pucnjave. Prema nekim informacijama, nekoliko svedoka je u blizini ranjavanja Ševa videlo i Miloša Delibašića, jednog od osumnjičenih za likvidaciju Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, jednog od vođa „zemunskog klana“. Tada se pojavila informacija da je Dunjić već neko vreme bio u sukobu sa Filipom Koraćem, najbližim saradnikom Luke Bojovića. Zbog tih događaja, u prvi mah se sumnjalo da je možda Dunjić ubijen u sukobu klana Luke Bojovića i Slobodana Šaranovića. Ipak, po svemu sudeći ovo ubistvo nije u vezi sa sukobom te dve kriminalne grupe.

Velibor Dunjić je bio vrlo uticajan na „severnoj tribini“. Smatrali su ga vođom u nekoliko navijačkih grupa Crvene zvezde, mahom sa Novog Beograda. Najviše uticaja imao je u grupi „Belgrejd bojs“, ali i u grupi „Hijene“, koju vodi Veliborov mlađi brat Radoje.

ČUVAJU ULAZ, ALI I DILERE

OBEZBEĐENjE u beogradskim klubovima često je akter različitih kriminalnih aktivnost, a procene policije su da se 70 odsto svih tuča i sukoba u diskotekama u Srbiji dogodi na području prestonice.

Policija je i ranije upozoravala da ljudi koji se bave ovim poslom mahom dolaze iz kriminalnog miljea. U MUP čak sumnjaju da pojedini lokali, odnosno njihovi „izbacivači“, koriste žurke kako bi drogu nesmetano prodavali gostima.

U Odeljenju za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata MUP kažu da kriminalne grupe posmatraju splavove kao vrlo poželjne teritorije za distribuciju narkotika.

– Klubovi su vremenom postali bitne zone oko kojih se bore kriminalci, jer „posedovanje“ većeg broja lokala garantuje veće tržište za distribuciju droge – kažu u policiji.

– Nažalost, mi nemamo pravi mehanizam kojim možemo u potpunosti da rešimo problem nasilja i kriminalnih radnji u beogradskim klubovima.

Stalne kontrole i racije daju određene efekte, ali je nemoguće pokriti celu teritoriju. Zbog toga uvek apelujemo na gradsku upravu i druge službe da se uključe u rešavanje ovog problema i da se napravi ozbiljna strategija.

(Novosti.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *